Facebook Pixel ΑΕΚ: Φάκελος Λιβάγια! "Στράβωσε" με Ολιβέιρα - Τα λεφτά του... Ολυμπιακού - Χοντρό παιχνίδι - 10 μυστικά!
| 2020-08-23 22:30:00

Φάκελος Λιβάγια! "Στράβωσε" με Ολιβέιρα - Τα λεφτά του... Ολυμπιακού - Χοντρό παιχνίδι - 10 μυστικά!

Sportdog Team
Φάκελος Λιβάγια! "Στράβωσε" με Ολιβέιρα - Τα λεφτά του... Ολυμπιακού - Χοντρό παιχνίδι - 10 μυστικά!

ΑΕΚ: "Έρχεται από Δευτέρα ο ατζέντης του Λιβάγια στην Αθήνα για να συζητήσει με την ΑΕΚ..."! Το κοινής λήψης θέμα, που υπάρχει στο "κιτρινόμαυρο" ρεπορτάζ (προφανώς επικοινωνιακα λειτουργεί και σαν αντίβαρο στο επικείμενο deal πώλησης του Μ'ανταλου στην Αλ Νασρ απο το Ντουμπάι).

Πάμε να πιάσουμε το θέμα Λιβάγια απο όλες τις πλευρές, μακρια απο την εύκολη προσέγγιση είτε ενός μισογεμάτου ποτηριού (έρχεται για να συζητησει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ένωση, η οποία πιέζεται να την κλείσει μετά και την πολύ πιθανή αποχώρηση του Μάνταλου), είτε ενός μισοάδειου ποτηριού (ο ατζέντης του Κροάτη έρχεται έχοντας πρόταση ή προτάσεις απο άλλες ομάδες για τον πελάτη του). 

Θα αναλύσω, λοιπόν, σε όλο το αγαπημένο μου σκυλολόι... (κοινό) τα 10 δεδομένα μιας περίπλοκης υπόθεσης, που όσο δύσκολη φαίνεται, άλλο τόσο εύκολη μπορεί να αποδειχθεί. Πάμε...

1.Ο Λιβάγια δεν θέλει να φύγει απο την ΑΕΚ. Περνάει καλά στην Ελλάδα (Γλυφάδα), νιώθει ο ηγέτης της ομάδας, γουστάρει πως είναι από τους πρωταγωνιστές/κορυφαίους αυτού του πρωταθλήματος.

2. O Λιβάγια είναι εγωιστής και ιδιόρρυθμος σε κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα το ότι παίζει στην Ελλάδα παρότι η κλάση του ήταν για τοπ πρωτάθλημα δεν τον πειράζει αλλά θέλει να είναι πρώτος σε όλα εδώ. Τι εννοώ; Το οτι ήρθε στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι ο Ολιβειρα παίρνοντας το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα, τον ενόχλησε αλλά περίμενε το σωστό τάιμινγκ για να απαιτήσει αυτό που θεωρεί πως αξίζει. Δηλαδή να έχει ξανά αυτός το συμβόλαιο με τις μεγαλύτερες αποδοχές στην ΑΕΚ και μέσα στα 3 υψηλότερα στην Ελλάδα. 

3. Και ποια θα ήταν αυτή η... ώρα; Όταν θα τον καλούσε η ΑΕΚ για να ανανεώσει/επεκτείνει/αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του. Και να που έφτασε... Φρόντισε όμως, ο Κροάτης να έχει και τα απτά επιχειρήματα, ώστε να μπορεί να απαιτήσει περισσότερα από τα περίπου 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως που καθαρίζει ο Ολιβέιρα στους "κιτρινόμαυρους". Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά η αγωνιστική του παρουσία την σεζόν που ολοκληρώθηκε, κάνοντας αντικειμενικά την καλύτερη του σεζόν κι αποδεικνύοντας πως είναι πιο επιδραστικός και σημαντικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ ακόμη κι απο τον Νέλσον!

4. Oι προσκλήσεις της ΑΕΚ προς τον ατζέντη του Λιβάγια να έρθει στην Αθήνα και να συζητησουν το θέμα του συμβολαίου του δεν είναι τωρινές. Απο τα τέλη Μαΐου ξεκίνησαν. Κι αν πιστέψουμε όσα ο ίδιος,ο Λιβάγια, είχε αποκαλύψει σε διάφορους συμπαίκτες του (Έλληνες, νυν και πρώην),ο ατζέντης του είχε στείλει το μήνυμα στον Ίλια Ίβιτς πως για να έμπαινε στο αεροπλάνο για Αθήνα η ΑΕΚ θα έπρεπε να γνωρίζει/να είναι προετοιμασμένη πως οι απαιτήσεις τους ξεκινούσαν απο το 1,7 εκατ.ευρώ ετησίως. Δηλαδή απο τα αντίστοιχα υψηλότερα συμβόλαια που έχει ο πιο ακριβοπληρωμένος του Ολυμπιακού και ο πιο ακριβοπληρωμένος του ΠΑΟΚ! Και όχι απλώς να του δώσουν περισσότερα από οτι στον Ολιβέιρα.

5. Το πώς ξεκινάει μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο πλευρών και πώς καταλήγει είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τόσο απο την εκατέρωθεν διάθεση/πρόθεση είτε για να τα βρουν, είτε για το αντίθετο, από τη στρατηγική που ακολουθείται και φυσικά απο το αν υπάρχει κάτι άλλο -και τι είναι αυτό- από πίσω.

6. Ο ατζέντης του Λιβάγια έρχεται στο ραντεβού με την ΑΕΚ έχοντας καλλιεργήσει ένα σκηνικό πως πολλές ομάδες ερίζουν για τον πελάτη του. Απο την Τουρκία (Φενέρ, Μπεσίκτας,Τράμπζονσπορ), απο τη Γαλλία (Ρεν, Σεντ Ετιέν), απο την Ιταλία (Βερόνα), από την Αραβία ακόμη κι από την Ισπανία (αυτό θα είναι η επομενη είδηση, όταν σκάσει και το όνομα της ομάδας που θέλει τον Κροάτη φορ). Τυχαίο;

7. "Ποια πλευρά καίγεται και επεδίωξε το συγκεκριμένο ραντεβού ΤΩΡΑ; Η AEK, o Λιβάγια ή και οι δύο;". Η απάντηση σε αυτό το ρητορικό ερώτημα θα μπορούσε να φωτίσει σημαντικά την υπόθεση. Η ΑΕΚ έχοντας ήδη χάσει Μπάρκα, Αραούχο πιθανότατα και Μάνταλο και γνωρίζοντας πως από τον Γενάρη τόσο ο Λιβάγια, όσο και ο Ολιβέιρα θα είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με ομάδες χωρίς αυτή να παίρνει ευρώπουλο, βρίσκεται σαφέστατα σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Κάτι ασφαλώς που αντιλαμβάνεται και η άλλη πλευρά, οπότε είναι λογικό να το χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό ατού όταν καθίσουν στο τραπέζι...

8. Ο ατζέντης του Λιβάγια μπορεί να έρχεται όντως με πραγματική επίσημη προσφορά από ξένη ομάδα για τον πελάτη του μπορεί όμως και με... fake! Mε την έννοια να θέλει να πιέσει την ΑΕΚ, ώστε να μετρήσει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Είτε τη δική της προσφορά προς τον Λιβάγια για ανανέωση, είτε την τιμή πώλησής του. Γιατί με τον Γενάρη να πλησιάζει τα 4,5-5-5,5 εκατομμύρια ως tranfer fee δεν παίζουν για την πλευρά Λιβάγια.

9. Η ΑΕΚ, όσο κι αν το αφήγημα της Αγιάς Σοφιάς λειτουργεί ως σούπερ απορροφητήρας για την γκρίνια του κόσμου, δεν μπορεί να χάσει μέσα σε ένα καλοκαίρι/φθινόπωρο οτι πιο ποιοτικό και κλασάτο υπάρχει στο ρόστερ της χωρίς αναταράξεις. Δηλαδή Μπάρκα, Αραούχο, Μανταλο, Λιβάγια και να "κινδυνεύει" ακόμη και για τον Ολιβέιρα. Οπότε αν πουληθεί και ο Μάνταλος είναι μονόδρομος η παραμονή του Λιβάγια, με νέο ισχυρό συμβόλαιο...

10. Στην περίπτωση όμως, που δεν τα βρουν με τον Κροάτη ΤΩΡΑ και επειδή μετά από 4 μήνες θα είναι ουσιαστικά ελεύθερος να μιλάει με οποιαδήποτε ομάδα εντός και εκτός Ελλάδας, η ΑΕΚ θα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον της ως ΠΑΕ και να μην έχει απώλεια εσόδων από τον Λιβάγια. Δηλαδή να τον πουλήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Μην ξεχνάμε πως για τον Λιβάγια ο Μελισσανίδης όντως ξηλώθηκε (με βάση τη δεδομένη και σταθερή, σφιχτή οικονομική πολιτική της ΑΕΚ), τόσο με τα λεφτά που τον αγόρασε  από την Μαγιόρκα αλλά και με το συμβόλαιο που πλήρωνε στον Κροάτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό παρασκήνιο στην ΑΕΚ - Το πήρε απόφαση ο Μελισσανίδης; Κίνηση-ματ από Ίβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags