Facebook Pixel Άρης – Λαμία: Άρης για να γουστάρεις! Πρεμιέρα με ανατροπή, πέναλτι και τριάρα – "Φωνάζει" η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-11 20:08:00

Άρης για να γουστάρεις! Πρεμιέρα με ανατροπή, πέναλτι και τριάρα – "Φωνάζει" η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Άρης για να γουστάρεις! Πρεμιέρα με ανατροπή, πέναλτι και τριάρα – "Φωνάζει" η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρης – Λαμία: Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης παρότι έχανε στο πρώτο μέρος, γύρισε το ματς, νίκησε 3-1 τη Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όχι μόνο ξεκίνησε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα, αλλά κέρδισε και τις εντυπώσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο 45λεπτο και βρήκαν δίχτυα με πέναλτι του Ρόμανιτς στο 38’, ωστόσο οι Κίτρινοι ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο δεύτερο, κατάφεραν να τα φέρουν όλα τούμπα. Ο Λόπεθ με κεφαλιά στο 72’ έκανε το 1-1, ο Γκάμα στο 78’ με πέναλτι έγραψε το 2-1 και το… κερασάκι ήρθε από τον Μπερτόλιο στο 88’, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε σε κενή εστία.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, πως η Λαμία διαμαρτύρεται για τη φάση του 63ου λεπτού, όταν ακυρώθηκε γκολ του Νιάσι και με τη χρήση VAR. Μετά από τραγικό λάθος του Κουέστα και της άμυνας, ο παίκτης των φιλοξενούμενων σκόραρε από κοντά για το 0-2, όμως το τέρμα δεν μέτρησε είτε για φάουλ είτε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αν και καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν ξεκάθαρη.

Ανώτερη η Λαμία, βρήκε λύση με πέναλτι

Το παιχνίδι, αν και πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να ψάχνουν το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και είχαν σωστή ανάπτυξη, ωστόσο από τη μεσαία γραμμή και πίσω είχαν τεράστια προβλήματα. Κακή συνεννόηση, αργές επιστροφές και πολλά κενά. Αυτά λοιπόν εκμεταλλεύτηκε η Λαμία, η οποία παίζοντας έξυπνα και χτυπώντας στην κόντρα, έμοιαζε και ήταν πιο απειλητική.

Μόλις στο 7΄ο Βιγιάλμπα βγήκε τετ α τετ, αλλά πλάσαρε απελπιστικά άουτ, ενώ στο 13’ ο Βασιλόγιαννης εντός περιοχής πλάσαρε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 29’ με σουτ του Γκανέα εντός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Εμπασί, ενώ στο 37’ είχαμε το πρώτο πέναλτι του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν εξαιρετικά στην κόντρα, ο Βασιλογιάννης μπήκε στην περιοχή ολομόναχος, πέρασε τον Κουέστα που τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόμανιτς, που σημάδεψε σωστά για το 0-1.

Ανατροπή και πέναλτι για τον καλύτερο Άρη – Φωνάζει η Λαμία

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα είδαμε στο πρώτο. Ο Άρης από τα πρώτα ήλεγχε τον ρυθμό και πίεζε για την ισοφάριση, όμως στο πρώτο 20λεπτο ήταν ανήμπορος να δημιουργήσει φάσεις, ενώ η Λαμία και πάλι απειλούσε στην κόντρα.

Μάλιστα, στο 63’ είχαμε μία δύσκολη και περίεργη φάση, όπου ζητήθηκε η βοήθεια του VAR. Συγκεκριμένα, μετά από λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Νιάσε από κοντά σκόραρε με το γόνατο, όμως ο Ευαγγέλου ακύρωσε το τέρμα για φάουλ του σκόρερ ή και για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Καμία από τις δύο περιπτώσεις πάντως δεν ήταν ξεκάθαρη.

Οι Κίτρινοι πάντως συνέχισαν να πιέζουν και όσο κυλούσε ο χρόνος, ανέβαζαν και την απόδοσή τους. Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 72’ με κεφαλιά του Λόπεθ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη, ενώ στο 77’ ο Μπερτόλιο κέρδισε πέναλτι μετά από… γκρέμισε του Βιγιάλμπα εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάμα που έγραψε το 2-1 στο 77’. Μετά την ανατροπή, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την συγκέντρωσή του, βγήκαν μπροστά και άφησαν τεράστια κενά στα μετόπισθεν. Στο 81’ ο Φετφατζίδης βγήκε ολομόναχος σε τετ α τετ, αλλά σούταρε… άψυχα, ωστόσο στο 88’ ο Μπερτόλιο πάλι στην κόντρα πέρασε και τον Εμπασί και σε κενή εστία έγραψε το 3-1!

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52' Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52' Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90' Μάνος), Μαντσίνι (71' Μπερτόγλιο).

ΛΑΜΙΑ (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91' Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάς (79' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Σκόρερ: 72' Λόπεθ, 78' πεν. Γκάμα, 88' Μπερτόγλιο - 38' πεν. Ρόμανιτς

Κίτρινες: 18' Σάκιτς, 62' Σάσα, 65' Ροζ - 23' Σαραμαντάς, 48' Βιγιάλμπα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)


ΔΕΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 0-1 ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 1-1 ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 2-1 ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 3-1 ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags