Όσο δεν θα υπάρχουν θεατές στα γήπεδα της Premier League να περιμένουμε και άλλα τέτοια τρελά αποτελέσματα. Και έτσι ζήσαμε μια ιστορική αγωνιστική όπου μαζί Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουναιτεντ δέχτηκαν 13 γκολ αλλά γενικότερα παρακολουθήσαμε παιχνίδια για μια αγωνιστική ακόμα όπου οι ομαδες κυνηγούν να σκοράρουν και όχι να κλέψουν το αποτέλεσμα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr.

Για μια ακόμη εβδομάδα θα πω πως, οπως έλεγα για τη Λέστερ ότι αυτή κέρδισε και όχι η Σίτι έχασε, το ίδιο συνέβη στο Ολντ Τράφορντ και στο Βίλα Παρκ! Ναι, φυσικά και ψάχνουμε να βρούμε στα κιτάπια των ιστορικών στατιστικών πότε συνέβη τελευταία φορά μια πρωταθλήτρια ομάδα να δεχτεί εφτά γκολ την επόμενη σεζόν, πότε η Λίβερπουλ συνετρίβη με τέτοιο σκορ τελευταία φορά, πότε η Γιουνάιτεντ είχε διαλυθεί στην έδρα της και πάει λέγοντας...

Αλλά αυτό που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έχει σημασία, είναι πως αυτό το ποδόσφαιρο της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα είναι αληθινά υπέροχο! Συνήθως επειδή υπάρχει μία παρελθοντολαγνεία ακούμε τον κόσμο να λέει πως δεν είναι το ποδόσφαιρο όπως ήταν πριν από 40 ή 30 ή 20 χρόνια και έχω ξαναπεί πως αυτή η μόνιμη ιδανικοποίηση είναι ενας μύθος! Το ποδόσφαιρο ειδικά μετά το 2005 έχει εκτιναχθεί και είναι πραγματικά στα καλύτερά του αυτά τα τελευταία 15 χρόνια. Οι ομάδες είναι γεμάτες από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές πολύ πιο αθλητικούς από το παρελθόν, που αντέχουν με μεγαλύτερη ένταση στη σεζόν και έχουν και πολλή περισσότερη έκρηξη στο παιχνίδι τους.

Ζούμε στην εποχή που οι δύο από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Μέσι και Ρονάλντο παίζουν και διατηρούνται σε ένα απίστευτα υψηλό και απαιτητικό επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Είμαστε σε μία εποχή όπου έχουμε απολαύσει, την Μπαρτσελόνα που έφτιαξε ο Πεπ, τη Μπάγερν του Χάινκες το 2013 και τώρα ξανά ο Φλικ, τη Σίτι του Πεπ, την Τσέλσι που δημιούργησε ο Μουρίνιο και την Ίντερ που πήρε τα πάντα με αυτόν στον πάγκο!

Ο Πορτογάλος παραμένει εξαιρετικός, παρά τις σαχλαμάρες οι οποίες λέγονται, πως ξεπεράστηκε! Είδαμε τον Κλοπ να αλλάζει τη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ μετατρέποντάς την σε μια υπερομάδα και φυσικά απολαύσαμε τη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ ο οποιος εν τη απουσία του κατάλαβαν όλοι ποσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε με τους 13 τίτλους σε είκοσι χρόνια. Και φυσικά είδαμε την Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν να κατακτά τρία σερί Champions League, είδαμε τον Κάρλο Αντσελότι να οδηγεί τη Μίλαν στον τελευταίο μεγάλο της τίτλο το 2007 και να ξανακάνει τη Ρεάλ Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014.

Ζήσαμε την εποχή της Σεβίλλης που έχει μετατρέψει σε δικό της τρόπαιο το Europa League και γενικώς αυτό που βλέπουμε στο ποδόσφαιρο είναι υπέροχο αν υπολογίσει κανείς το θαύμα της Λέστερ το 2016, την εκπληκτική Αταλάντα, την Ατλέτικο του Σιμεόνε να τα βάζει με τα θηρία, το πως προέκυψε η Λειψία στο κάδρο, την εκπληκτική Χόφενχαιμ και επειδή περίπου συζητάμε στο όριο της δεκαπενταετίας, είναι και εκείνη η εκπληκτική εποχή που η Άρσεναλ έμεινε 49 ματς αήττητη και πήρε τον τίτλο του 2004 παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο! Φυσικά τώρα κάποιοι αναπολούν ότι πέτυχε ο Βενγκέρ ενώ για χρόνια υπήρχε γκρίνια σχετικά με το όνομα του!

Σε ένα ποδόσφαιρο λοιπόν το οποίο όλο και περισσότερο εξελίσσεται με τις λογικές «θέλω να παίξω και όχι να κλέψω», όπως προσπαθεί να κάνει ό,που κι αν δούλεψε ο Μαρσέλο Μπιέλσα, είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπεις ομάδες να μη φοβούνται τα παιχνίδια και να προσπαθούν να σκοράρουν όσο γίνεται περισσότερο. Βέβαια έχει άμεσο αντίκτυπο σε ό,τι βλέπουμε το ότι δεν υπάρχουν θεατές γιατί σαφέστατα σε ένα γεμάτο στάδιο είναι πολύ πιο δύσκολο ο φιλοξενούμενος να διαλύσει τον γηπεδούχο!

Βλέπουμε όμως ποσο απρόβλεπτα είναι τα πράγματα από το γεγονός πως η Λέστερ που διέλυσε τη Σίτι έχασε μετά με 0-3 από τη Γουέστ Χαμ, η οποία είχε χάσει εντός από τη Νιούκαστλ που έχασε 0-3 εντός από τη Μπράιτον! Εάν σε κάποιον αυτό δεν αρέσει τότε δεν γουστάρει το άθλημα! Το ποδόσφαιρο είναι μακράν το ωραιότερο παιχνίδι στον πλανήτη ακριβώς γιατί έχει τον απρόβλεπτο χαρακτήρα!

Έτσι λοιπόν μία ομάδα που έχει κάνει μόλις 10 ήττες στα τελευταία 115 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και που βασίζεται σε ένα εκπληκτικό πρέσινγκ και μία φοβερή άμυνα, μπορεί να διαλυθεί, ενώ είναι πρωταθλήτρια, από μία ομάδα που τερμάτισε πέρσι 64 βαθμούς πιο πίσω στην βαθμολογία και σώθηκε την τελευταία αγωνιστική! Η Άστον Βίλα έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, και θα ήταν ανούσιο για την Λίβερπουλ να σταθεί στα όποια λάθη του Άντριαν!

Για πρώτη φορά από το 1953, η πρωταθλήτρια ομάδα δέχεται επτά τέρματα την επόμενη σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο, με την Άρσεναλ να είναι αυτή που είχε ηττηθεί τότε από την Σαντερλαντ! Επίσης για την Λίβερπουλ ήταν η πιο βαριά ήττα της από το 1963 όταν η Τότεναμ τη νίκησε με 7-2.

Αυτό που θα φανεί άμεσα τις επόμενες αγωνιστικές είναι αν ήταν μία κακή μέρα στο γραφείο ή αν υπάρχει δεδομένα κάποιο πρόβλημα ωστόσο δεν μπορείς να έχεις έναν απ’ τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, τον Άλισον και να έχεις για backup ίσως τον χειρότερο τερματοφύλακα που υπάρχει στην Premier League! Αυτό θα το πληρώσεις!

Από την άλλη κάνοντας εξαιρετικές προσθήκες το καλοκαίρι η ομάδα από το Μπέρμιχαμ, φέτος μπορεί να υπολογίζει σε μία θέση στην πρώτη δεκάδα, και όχι στον ψυχοβγαλτικό τρόπο με τον οποίο είχε γλιτώσει την περσινή σεζόν, όπου δεν θα είχε αποφύγει τον υποβιβασμό αν δεν είχε γίνει το τραγικό λάθος με το goal line technology με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Πρώτη στη βαθμολογία, είναι η Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι με το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της από το 1894. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και φυσικά τώρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον το επόμενο παιχνίδι, το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, στις 17 Οκτωβρίου εκεί όπου θα κυνηγήσει την πρώτη νίκη της επί της Λίβερπουλ έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια. Όσο για την πρωταθλήτρια ομάδα, καλύτερη πίστα για να βγάλει αντίδραση δεν θα μπορούσε να υπάρχει!