Σάντος και Ρομπίνιο αποφάσισαν να αναστείλουν τη συμφωνία που έφερε τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στην ομάδα της Βραζιλίας, αφού οι χορηγοί απειλούσαν να λύσουν τα συμβόλαιά τους με τον σύλλογο, μετά την υπογραφή του παίκτη που καταδικάστηκε με την κατηγορία του βιασμού στην Ιταλία,τον Ιανουάριο του 2013.
Ο 36χρονος Ρομπίνιο, καταδικάστηκε αρχικά σε εννέα χρόνια φυλάκισης, αλλά υπέβαλε έφεση.
«Σάντος και ο Ρομπίνιο αποφάσισαν από κοινού να αναστείλουν τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 10 Οκτωβρίου, ώστε ο παίκτης να μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υπεράσπιση του δικαστηρίου του στην Ιταλία», ανέφερε ο σύλλογος στο Twitter.
Ο Ρομπίνιο έχει κάνει έφεση και η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά με δημόσια πρόσωπα και χορηγούς όλο και περισσότερο να βρίσκονται ενάντια στην επιστροφή του, δεν μπορούσε να παραμείνει.
«Στους οπαδούς της Σάντος και στους ανθρώπους μου, να είστε βέβαιοι ότι θα σας αποδείξω την αθωότητά μου», δήλωσε ο Ρόμπινιο σε ένα βίντεο μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Instagram την Παρασκευή.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο