Facebook Pixel Ο ΟΦΗ, ο «αόρατος» και η «κόμπρα» του «Βεστφάλεν»
| 2011-10-31 21:40:00

Ο ΟΦΗ, ο «αόρατος» και η «κόμπρα» του «Βεστφάλεν»

Ο ΟΦΗ, ο «αόρατος» και η «κόμπρα» του «Βεστφάλεν»

Ο Φώτης Βοϊνίκας σχολιάζει την γκέλα του Ολυμπιακού με ΟΦΗ και τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Είμαι από αυτούς που αρέσκονται στο να κοιτάνε πρώτα την... καμπούρα τους και μετά να ασχολούνται με την... καμπούρα των άλλων. Στο «φιλικό» με τον ΟΦΗ και λέω «φιλικό» γιατί έτσι το έβλεπαν όλοι οι αλλόθρησκοι, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κερδίσει τον αντίπαλο με... σβηστές τις μηχανές. Προσωπικά δεν μου άρεσε η ομάδα ούτε στο πρώτο ημίχρονο, ούτε στο δεύτερο. Θα έφευγα όμως ικανοποιημένος από το Καραϊσκάκη αν είχαμε πάρει το «τρίποντο» αφού σε κάποιους ιδιαίτερους αγώνες πρέπει να γίνεται και συντήρηση δυνάμεων. Το παιχνίδι του Σαββάτου, το... φιλικό κατά πολλούς, ήταν ειδικών συνθηκών αφού ο Ολυμπιακός έπρεπε να καθαρίσει τη νίκη με το μικρότερο δυνατό κόστος για να πάει φρέσκος φρέσκος στη Γερμανία για τον «τελικό» με την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ.

Δεύτερη γκέλα προς... συγχώρεση

Ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη το Σάββατο και όπως έλεγαν όλοι σχεδόν οι παίκτες κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο, πρέπει να γίνει «μάθημα» στην ομάδα πως τα παιχνίδια ακόμα και στο «κάστρο» του Θρύλου, ακόμα και όταν είμαστε με δύο γκολ μπροστά στα μισά του δευτέρου μέρους, δεν τελειώνουν αν δεν σφυρίξει τρεις φορές ο ρέφερι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χαλαρότητα και τα λάθη της άμυνας που χάρισαν δυο γκολ στους Κρητικούς, δεν θα ξαναεμφανιστούν. Το πάθημα, ελπίζω να έγινε μάθημα γιατί ναι μεν υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα, από την άλλη όμως είναι ανεπίτρεπτο για τον Ολυμπιακό να χάνει βαθμούς στο «Καραϊσκάκη» από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ήταν η δεύτερη «γκέλα» των καλοπληρωμένων παικταράδων μας μέσα σε λίγες μέρες, μετά την αδιάφορη παρουσία τους στο... ντέρμπι με την χειρότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Να την συγχωρέσουμε και αυτή όπως τους συγχωρέσαμε εκείνη με την «υπερομάδα» του Νίκου Κωστένογλου και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Χαλκιά το πράσινο διαρκείας σε περιμένει

Πάμε τώρα στη... μάχη της Τούμπας. Δεν είχα τη δυνατότητα να δω με προσήλωση ολόκληρο το «ντέρμπι» στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του περήφανου «καμαριού» της πόλης, ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Είδα όμως μεγάλο μέρος του και εστίασα στο τέλος σε μια σημαντική πληροφορία η οποία τα λέει όλα. Ο Παναθηναϊκός είχε 5 τελικές από τις οποίες οι 3 πήγαν προς την εστία και 3 έγιναν γκολ. Δηλαδή, αν σε αυτό το κατά τ’ άλλα ντέρμπι δεν υπήρχε καθόλου τερματοφύλακας στο τέρμα του ΠΑΟΚ, πάλι τρία γκολ θα έβαζαν οι πράσινοι. Είναι απίστευτο το στατιστικό αυτό. Τρία σουτ πήγαν μέσα σε όλο το ενενηντάλεπτο από τους «πράσινους» και τα τρία έγραψαν. Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον αόρατο τερματοφύλακα ο οποίος φοράει και τη φανέλα της εθνικής ομάδας και να του ευχηθώ όταν με το καλό κρεμάσει τα... γάντια του να ευχαριστηθεί το διαρκείας που θα έχει εφ' όρου ζωής δώρο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα. Το αξίζει άλλωστε ο αόρατος πορτιέρο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags