ΠΑΟΚ - Πάμπλο Γκαρσία: Σούπερ ανάλυση από τον Αντώνη Τσακαλέα στο sportdog για το ντεμπούτο του Ουρουγουανού προπονητή και όχι μόνο.

Τι θα αλλάξει στον Δικέφαλο και σε ποιους παίκτες θα δώσει ευκαιρίες; Τι ισχύει με τη σχέση Φερέιρα - Βιεϊρίνια και πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να αναλάβει πόστο στην ομάδα ο Σαλπιγγίδης και να πάρει θέση στο ρόστερ ο Σταφυλίδης;

Αυτές κι άλλες απαντήσεις στο sportdog!

"Αν έβαζε ο Φερέιρα τον Εσίτι..."

"Όλοι οι παίκτες για τον Γκαρσία έχουν τεκμήριο αθωότητας. Έχει κυκλοφορήσει η ατάκα ότι αν ο Φερέιρα έβαζε αλλαγή τον Εσίτι στο 1-1, θα είχαν ξεσηκωθεί οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Για τον Γκαρσία ο Εσίτι και κάθε Εσίτι έχει τεκμήριο αθωότητας. Ξέρει ότι η κερκίδα θα μουρμούριζε αν έβλεπε τον Εσίτι στο γήπεδο. Δείχνει όμως ο Γκαρσία ότι για εκείνον όλοι παίκτες θα κριθούν με βάση το τι κάνουν στο γήπεδο τώρα και όχι πριν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ευκαιρία θα πάρουν όλοι με τον Γκαρσία. Πέρσι ο Φερέιρα στο ξεκίνημά του άκουγε τους οπαδούς να λένε "Πού πάμε χωρίς χαφ;", χωρίς αν έχουν δει τον Μίσιτς. Που στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ, είχε παίξει 30-40 λεπτά όλα κι όλα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει φέτος με τον Αουγκούστο. Αν κάποιος δεν ήξερε ότι είχε να παίξει 7 μήνες και έκανε αυτές τις δύο εμφανίσεις, θα έλεγε ότι αποκλείεται να έπαιζε έτσι. Κι όμως συνέβη. Ακόμα και παίκτης που τον ξέχασαν αρκετοί στον ΠΑΟΚ, όπως ο Αουγκούστο, ακόμα και παίκτης που είναι στην μαύρη λίστα και μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αποχωρήσει τον γενάρη, όπως ο Εσίτι, θα κριθούν όλοι από τον Γκαρσία. Δεν θα πει στον Τσόλακ "Γιατί δεν έβαλες γκολ μέχρι τώρα, δεν σε υπολογίζω". Σημασία έχει το πώς και αν θα σκοράρει στο εξής".

"Δεν είναι εύκολο να κριθεί ο Γκαρσία"

Τι περιμένεις για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στην άκρη του πάγκου;

"Ο Γκαρσία ως προπονητής είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που είχαν συνηθίσει όλοι ως παίκτης. Προσπαθεί να περάσει αυτό το ταμπεραμέντο και το πάθος για τη νίκη στην ομάδα, και την ίδια στιγμή να ισορροπεί στο πάθος και να δείχνει όπως το πρόσωπο που έδειξε στο 1-2 του ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία δεν θα είναι εύκολο να κριθεί, αλλά στο τέλος της ημέρας για όλους ισχύει ότι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Το πλεονέκτημα του Γκαρσία είναι ότι θα έχει χρόνο και ανοχή γιατί όλοι γνωρίζουν πώς πήρε τα ηνία στην ομάδα: Θα ήταν διαφορετικό να αναλάμβανε την ομάδα με προετοιμασία, μεταγραφές και φιλικά και διαφορετικά τώρα που το όχημα ήταν σε κίνηση. Είμαι αισιόδοξος ότι ο Γκαρσία μπορεί να φέρει αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών, των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα και των φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ το έχει ανάγκη γιατί ακόμα κι αν δεν γινόταν τώρα η αλλαγή με τον Φερέιρα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει για να ξαναζεσταθεί ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα".

"Τι ισχύει για Σαλπιγγίδη-Σταφυλίδη"

Υπάρχει ως ρεπορτάζ το ενδεχόμενο επιστροφής τού Σαλπιγγίδη στην ομάδα, όπως και του Σταφυλίδη. Μάλιστα, πρόσφατα είχαμε και την επιστροφή του Βιεϊρίνια.

"Για τον Σαλπιγγίδη έχουν γίνει κάποιες επαφές αλλά όχι σε βαθμό που θα οριστικοποιεί την ενασχόληση πιθανότατα στις ακαδημίες. Ο Σταφυλίδης είναι λογική επιλογή, safe για τον σύλλογο, αν προχωρήσει σε πώληση του Γιαννούλη στα μέσα της περιόδου. Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια "κινδύνευε" να παίξει ακόμα και ως τρίτη λύση στη θέση του Μιχαηλίδη αν έμενε ο Φερέιρα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τον είχε στο μυαλό του και για αυτή τη θέση. Ο Βιεϊρίνια δήλωσε ότι θα δυσκολευτεί να περάσει το 4-2-3-1, μεταξύ σοβαρού και αστείου δηλαδή μπορεί να το έκανε για να αυτοπροταθεί ως εξφτ΄ρεμ. Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει στην ομάδα για να δώσει ταυτότητα στα αποδυτήρια και να πει στον Γκαρσία "Πες μου πού θέλεις να σε βοηθήσω".

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τη σχέση του Βιεϊρίνια με τον Φερέιρα και όσα είχαν ακουστεί ότι

"Θα έλεγα ότι ήταν παρεξηγημένη σχέση και όχι κακή. Ακόμα και το γεγονός ότι ήταν και οι δύο Πορτογάλοι παίζει ρόλο. Ο Φερέιρα ίσως θα ήθελε να στηριχτεί από τον Βιεϊρίνια, αλλά ο Βιεϊρίνια είχε πιο δύσκολο ρόλο - Ήταν αρχηγός και κάποιος θα μπορούσε να του χρεώσει ότι είναι παίκτης του προπονητή. Ίσως αυτό να έφερε τριβή στον Βιεϊρίνια και τους συμπαίκτες του, που να έγινε τριβή ανάμεσα σε Φερέιρα και Βιεϊρίνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτές τις τοποθετήσεις του Βιεϊρίνια που έλεγε να ρωτήσουν τον Φερέιρα τι είχε συμβεί ανάμεσά τους".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεταγραφή Πάμπλο Γκαρσία - Νέο στόπερ στον ΠΑΟΚ - Έχει... καρφώσει τον Ολυμπιακό!