Facebook Pixel Ολυμπιακός γιατρός: "Η αλήθεια για κορωνοϊό - Πόσο κρατάει το lockdown - Αφήστε τον Μαρτίνς"!
| 2020-11-08 10:15:00

Ολυμπιακός γιατρός: "Η αλήθεια για κορωνοϊό - Πόσο κρατάει το lockdown - Αφήστε τον Μαρτίνς"!

Οι Μιχείες
Ολυμπιακός γιατρός: "Η αλήθεια για κορωνοϊό - Πόσο κρατάει το lockdown - Αφήστε τον Μαρτίνς"!

Τον γιατρό, μικροβιολόγο, πρώην αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και πολιτευτή της ΝΔ, Δημήτρη Αργύρη φιλοξένησε στον αέρα του Alpha 98,9 η εκπομπή «Μιχείες».

Ο επιστήμονας από την Εύβοια μίλησε αρχικά για το θέμα του κορωνοϊού στην Εύβοια: «Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Έχουμε να κάνουμε με έναν αόρατο εχθρό. Η Εύβοια δεν έχει πολλά κρούσματα. Θεωρητικά είναι λίγο αδικημένη. Πρέπει όλοι να δείξουμε ατομική ευθύνη και ψυχραιμία. Ας εμπιστευτούμε τον επιστημονικό κόσμο», ανέφερε.

Στη συνέχεια στάθηκε στα ψυχικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στον κόσμο η καραντίνα. «Περισσότερο από τη σωματική υγεία, είναι σημαντικότερη η ψυχική και πνευματική υγεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα υπολογίζουμε. Ο Έλληνας πολλές φορές δρα ακραία και παρορμητικά. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στην υγεία μας. Πρέπει να βγούμε αλώβητοι οι περισσότεροι από τη δοκιμασία αυτή», τόνισε.

Σχολιάζοντας το πείραμα κοινής ευθύνης στη Σλοβακία επεσήμανε: «Κάνεις το rapid test και βγαίνει αρνητικό. Κανείς δεν σου εγγυάται, ότι την επόμενη στιγμή δεν θα κολλήσεις. Επίσης μπορεί να σε βγάλει ψευδώς θετικό ή αρνητικό. Κάθε χώρα εφαρμόζει τη δική της τακτική. Θεωρώ, ότι είναι πολυδυναμικός παράγοντας. Κάθε χώρα παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Η Ελλάδα δεν είχε πολλές ΜΕΘ. Έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική τακτική. Δεν γίνεται από τη μία στιγμη στην άλλη να φτιαχτεί ένα υγειονομικό λάθος. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση τις ΜΕΘ που έχουμε. Η Ελλάδα πέρασε ένα πρώτο κύμα με επιτυχία. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη. Εφαρμόζεται ένας διαφορετικός τρόπος τώρα. Πρέπει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας. Προέχει η υγεία μας. Πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο για να βγούμε νικητές».

Ερωτηθείς αν η καραντίνα θα λήξει τέλος Νοέμβρη ή μέσα Δεκέμβρη απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Ως πολιτικός εύχομαι να λήξει σύντομα. Ως γιατρός θα πω, ότι αυτό εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στο ακέραιο, για να κλειδώσουμε τον ιό τη δύσκολη αυτήν περίοδο. Καταλαβαίνετε, ότι ο Γολγοθάς είναι μπροστά μας. Εύχομαι να λήξει τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου. Δεν είναι εύκολο».

Για το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είπε: «Είμαι λάτρης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα πρέπει να εφαρμόζεται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Να γίνονται rapid test στις ομάδες πριν κάθε αγώνα. Ποια ομάδα ερασιτεχνική μπορεί να ανταποκριθεί; Μιλάμε για 600 ευρώ την εβδομάδα για να μπορεί να εφαρμοστεί ένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Εμάς τους λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας λείπει».

Για την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Φέτος πίστευα, ότι δεν θα ήταν τόσο καλός ο φετινός Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς είναι όμως πραγματικά καλός. Δουλεύει. Ήταν παρεξηγημένος στην αρχή. Κάνει φοβερή δουλειά. Είναι πειθαρχημένος και ανταγωνιστικός. Έχει φτιάξει πολύ καλό σύνολο. Ο Ολυμπιακός είναι άκρως ανταγωνιστικός και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φέτος δεν έγινε προετοιμασία. Ας αφήσουμε τον Μαρτίνς να βγάλει το έργο του. Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τσαφ" Μαρινάκη στον Ολυμπιακό! 20+ εκατ. - Γελάνε τα μουστάκια του - Θα "τρελαθούν" ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags