ΟΦΗ – Ολυμπιακός: 0-2

Σε ένα παιχνίδι που είχαμε δοκάρια και πέναλτι που ακυρώθηκε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει από το Γεντί Κουλέ παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο Γεντί Κουλέ και απείλησε νωρίς, στο 4' με τον Εμβιλά να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Βάτερμαν. Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Χασάν από το ημικύκλιο πέρασε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον ΟΦΗ να απαντά με δοκάρι στο 13' ύστερα από τακουνάκι του Γιάννου. Στο 22' ο Βάτερμαν έδιωξε με γροθιές εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ στο 23' ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε κεφαλιά του Χασάν. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από κεφαλιά του Μπρούμα στο 42', ο οποίος είχε άλλη μία άτυχη στιγμή απέναντι στον γκολκίπερ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο δεν είχαμε σκορ.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σισέ γλίστρησε στο χορτάρι και φάνηκε, ότι αποκόμισε πρόβλημα στο γόνατο. Ο γιατρός του Ολυμπιακού τον εξέτασε και εισηγήθηκε αλλαγή για προληπτικούς λόγους. Ο Σενεγαλέζος όμως πήγε ενάντια στις συμβουλές του, μπήκε στο γήπεδο και συνέχισε να αγωνίζεται. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά απείλησε στο 53' με το συρτό σουτ του Βαλμπουενά να εξουδετερώνεται από τον Ουές και στο ίδιο λεπτό ο Χασάν, ύστερα από σέντρα του Καμαρά, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Ο Αιγύπτιος θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 57', ο Σελίμοβιτς όμως του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Ό,τι δεν κατάφερε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος το πέτυχε ο Μασούρας στο 80' ύστερα από ασίστ του Φορτούνη, ο οποίος σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε περάσει στο παιχνίδι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Χασάν άνοιξε με το γκολ του το δρόμο προς τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1. Ο Χασάν ξεκίνησε αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Οο Μασούρας πέρασε αντί του Μπουχαλάκη, αφού οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιξαν με 4-3-3, και ο Μπρούμα αντί του Ραντζέλοβιτς. Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκεως επιτελικός πίσω από τον Αιγύπτιο φορ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο (87' Νέιρα), Μπαλογιάννης (61' Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον, Γιάννου (61' Γκαργκαλατζίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (69' Πέπε), Μασούρας (84' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (77' Φορτούνης) Χασάν (83' Ελ Αραμπί)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Χασάν στο 57'. Ύστερα από γύρισμα Μασούρα από τα αριστερά ο Αιγύπτιος ανακόπηκε προ κενής εστίας από τον Σελίμοβιτς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 29' δόθηκε πέναλτι του ΟΦΗ από τον Παπαδόπουλο για ανατροπή του Γιάννου από τον Χολέμπας. Η φάση όμως εξετάστηκε στο VAR, όπου φάνηκε, ότι ο Γιάννου ήταν οφσάιντ. Έτσι το πέναλτι ακυρώθηκε. Στο 85' ακυρώθηκε επίσης το γκολ του Καμαρά ως οφσάιντ, μία φάση που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ O Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Άρη με 16 πόντους, του οποίου το παιχνίδι με την ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού στους κιτρινόμαυρους. Ο ΟΦΗ παραμένει με 6.

ΠΑΤΑ ΤΟ