Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη συνέντευξη στο sportdog!
| 2020-11-21 12:55:00

"Με κασκόλ του Ολυμπιακού μέσα σε Παναθηναϊκούς - Έφαγε τρία όταν κλωτσούσε μπάλες ο Ινσούα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Με κασκόλ του Ολυμπιακού μέσα σε Παναθηναϊκούς - Έφαγε τρία όταν κλωτσούσε μπάλες ο Ινσούα"!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη αναποδιά χαρακτήρισε ο Ηρακλής Αντύπας για τον Ολυμπιακό το πρόβλημα που προέκυψε με Ελ Αραμπί, Χασάν και Βαλμπουενά πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο σπορτκάστερ που μεταδίδει τους αγώνες των Ερυθρόλευκων μίλησε στο Sportdog μαζί με τον παρτενέρ του στα μικρόφωνα Διονύση Δεσύλλα για την αναμέτρηση των Αιωνίων.

Αμφότεροι μοιράστηκαν στιγμές και εμπειρίες από αυτά τα ματς και αναφέρθηκαν στον αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τα θέματα που προέκυψαν στους Πειραιώτες, αλλά και τις συζητήσεις που έχουν γίνει στο Τριφύλλι με την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί από τον Μπόλονι ο Βιγιαφάνιες. Πάντως σύμφωνα με τον διευθυντή του Panathinaikos24.gr οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός ο Αργεντινός είναι λίγες. 

Τί είναι για σένα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;

«Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της Ελλάδας. Από τα παιδικά μου χρόνια αυτό περίμενα. Αν εξαιρέσουμε ματς που έκρινα τίτλους τα ντέρμπι των Αιωνίων τα περίμενα μήνες πριν. Μέτραγα τις μέρες».

Τα τελευταία χρόνια λόγω της αδυναμίας του Παναθηναϊκού τα ντέρμπι δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος. Σου λείπει η παλιά αίσθηση αυτών των αναμετρήσεων;

«Ανήκω πλέον στη γενιά των θείων, 45+. Σίγουρα τα παλιά τα ντέρμπι είχαν το δικό τους χρώμα. Οι εποχές αλλάζουν. Παραμένει όμως το μεγαλύτερο ματς στη χώρα μας. Δεν στέκομαι καν στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, γιατί έχει αποδειχτεί και στα τελευταία ματς, ότι δεν παίζουν ρόλο οι καταστάσεις των ομάδων σε αυτά τα ματς. Για το Τριφύλλι αν πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά θα ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό το πολύ άσχημο ξεκίνημα της ομάδας. Γι' αυτό αυτά τα ματς είναι διαφορετικά».

Ως δημοσιογράφος που μεταδίδεις αγώνες στο ραδιόφωνο, νιώθεις ποτέ τον εαυτό σου να παλεύει να μη βγει ο οπαδός του Ολυμπιακού από μέσα του;

«Δεν έχω μεταδώσει πολλά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λόγω της συγκεκριμένης ερώτησης. Θα ήταν προκλητικό να μεταδώσω μόνος μου τέτοιο ματς σε οποιοδήποτε Μέσο. Έτσι το βλέπω. Πέρσι με τον Διονύση μεταδώσαμε το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Με τον Δεσύλλα συνεργάζομαι με κλειστά μάτια πλέον. Εγώ μετέδιδα τις επιθέσεις του Ολυμπιακού και ο Διονύσης αυτές του Παναθηναϊκού. Πάντα σε ραδιοφωνική μετάδοση πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο. Το ότι μπορεί να είμαι βαμμένος δεν σημαίνει, ότι θα περιγράψω χωρίς σεβασμό στη μετάδοση».

Είσαι πολύ αγαπητός ακόμα και σε μη Ολυμπιακούς! Αυτό το αποδίδεις στον σεβασμό που προανέφερες;

«Αυτό το κρίνει ο κόσμος. Λαμβάνω τέτοιου είδους μηνύματα. Απλά όταν κάνει εκπομπές επικοινωνίας, άποψή μου είναι, ότι θα πω τη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα τσακωθώ σε λογικά πλαίσια με οπαδό άλλης ομάδας όταν διαφωνούμε, αλλά μέχρι εκεί. Έχω μάθει μάλιστα να μην κάνω πλάκα μετά την ήττα αντιπάλου. Σέβομαι την τρέλα που κουβαλά κάποιος μετά την ήττα της ομάδας του. Ίσως και γι' αυτό μπορεί να συμβαίνει αυτό».

Αγωνιστικά πως βλέπεις να καλύπτει ο Μαρτίνς το κενό στην επίθεση με τα προβλήματα που προέκυψαν με Ελ Αραμπί-Χασάν λόγω κορωνοϊού και Βαλμπουενά εξαιτίας τραυματισμού;

«Είναι πολύ σημαντικά προβλήματα. Γιατί μιλάμε για δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση και δεν μπορεί μία ομάδα να διαθέτει 4 ή 5 επιθετικούς, ενώ στο σύστημα του Μαρτίνς αγωνίζεται συνήθως ένας στην κορυφή και κάποιες φορές δύο σε 4-4-2. Αυτό είναι πολύ μεγάλη αναποδιά όπως και η απουσία του Γάλλου. Ο Ολυμπιακός κάνει τα 2/3 των γκολ του από τον Βαλμπουενά που έχει εξελιχθεί σε mr. Asist. Παρ' όλα αυτά το dna αυτής της ομάδας δεν στέκεται σε προβλήματα. Ο Ολυμπιακός θα μπει το Σάββατο για να κερδίσει το ντέρμπι. Πιστεύω, ότι ο Μάρτινς είτε θα πάρει το ρίσκο με Σουντανί, γιατί προέρχεται από μεγάλο τραυματισμό και δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, είτε θα παίξει με ψευτοεννιάρι τον Φορτούνη. Όποιοι και να αγωνιστούν ο στόχος είναι ο ίδιος. Δεν αλλάζει κάτι».

Οι τρεις του περίφημου κορωνοπάρτι θα έχουν χρόνο συμμετοχής;

«Ούτως ή άλλως τιμωρήθηκαν από τον εσωτερικό κανονισμό. Δεν βλέπω τον λόγο να μην ξεκινήσει ο Σεμέδο».

Τον Παναθηναϊκό πως τον βλέπεις με τον Μπόλονι;

«Ούτε ο Μπόλονι είναι μάγος, ούτε οποιοσδήποτε άλλος προπονητής. Αποδεικνύεται, ότι δύο πράγματα έπρεπε να είχε κάνει ο Παναθηναϊκός. Το ένα είναι η ακραία περίπτωση. Αφού πήρες έναν νεαρό προπονητή που δεν είχε δουλέψει πρέπει να τον στηρίξεις. Εγώ δεν κάνω ρεπορτάζ Παναθηναϊκού για να ξέρω αν δούλευε ή όχι στο Κορωπί. Η ακραία περίπτωση ήταν να πάνε μέχρι τέλους με τον Πογιάτος για να δείξει τι είχε στο μυαλό του. Αν όντως ο συγκεκριμένος ήταν αλλού για αλλού ο Παναθηναϊκός πολύ σοφά έπραξε και πήγε σε αλλαγή προπονητή. Νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το λάθος που χάλασε τον κορμό της ομάδας. Εκεί εντοπίζω το πρόβλημα. Σε σχέση με τον περσινό Παναθηναϊκό 4-5 κινήσεις χρειαζόταν».

Ποια ιστορία από Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός από το παρελθόν σου έχει χαραχθεί στο μυαλό;

«Μου έχει μείνει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 με κεφαλιά Προτάσοφ τη σεζόν 1992-93. Κατέβαινα με τον ηλεκτρικό στο Καραϊσκάκη από τα Βόρεια Προάστια με κασκόλ του Ολυμπιακού. Στον σταθμό του Αμαρουσίου οι αποβάθρες ήταν καταπράσινες από Παναθηναϊκούς, οι οποίοι πήγαιναν στη Βικτώρια για να κατέβουν μαζί στο Φάληρο. Αλλά ήταν εντελώς διαφορετικές εποχές από τις σημερινές. Η κατάσταση ήταν συζητήσιμη».

Τί είναι για σένα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;

«Είναι το απόλυτο ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε όποια κατάσταση να είναι ο Παναθηναϊκός, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο κανονικός Παναθηναϊκός, το ντέρμπι παραμένει το μεγάλο παιχνίδι. Πάντα είναι ιδιαίτερη αναμέτρηση. Το βλέπουμε και τα τελευταία χρόνια. Παρά το γεγονός, ότι το Τριφύλλι δεν είναι όπως ήταν, στα περισσότερα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικός. Έχει πάρει αποτελέσματα, εκτός από το περσινό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη».

Σου λείπει όμως η αίσθηση των παλιών αναμετρήσεων;

«Εκατό τοις εκατό. Και η αίσθηση των παλιών ντέρμπι και ο μεγάλος Παναθηναϊκός που διεκδικούσε τίτλους. Ήταν εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μου λείπει και η παρουσία οπαδών από τις δύο πλευρές. Τώρα ούτως ή άλλως δεν έχουμε κόσμο λόγω κορωνοϊού. Γενικά έχουμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό».

Όταν μεταδίδεις ραδιοφωνικά παλεύεις να μη βγει ο οπαδός από μέσα σου;

«Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και να κάνω τη δουλειά μου. Δεν θα μεταδώσω ως οπαδός. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός θα παίξει με μία ξένη ομάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε ντέρμπι δεν πρέπει να είσαι οπαδός».

Βλέπεις ο Μπόλονι να ξεκινά βασικό τον Βιγιαφάνιες;

«Ο Βιγιαφάνιες είναι καλύτερα. Τον έχει δοκιμάσει σε διάφορες προπονήσεις στο Κορωπί και στο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Για μένα δεν είναι ακόμα έτοιμος για βασικός. Θα το κρίνει ο προπονητής βέβαια. Ο Αργεντινός τον περισσότερο χρόνο που έχει παίξει ήταν με τον Ατρόμητο που μπήκε στο 74'. Δεν αποκλείω. Υπάρχουν πιθανότητες, αλλά δεν είναι αρκετές για να πούμε με σιγουριά, ότι θα ξεκινήσει βασικός. Αν αλλάξει το σύστημα, γιατί έχει δοκιμάσει το 4-2-3-1 και τον βάλει ως δεκάρι πίσω από τον επιθετικό θα το δούμε».

Υπάρχουν πιθανότητες να παίξουν μαζί Μακέντα-Καρλίτος;

«Αν παίξει με δύο επιθετικούς ναι. Αλλά με δεδομένο ότι έχει δοκιμάσει 4-2-3-1 δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παίξει με δύο μπροστά. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρώ μεγαλύτερο προβάδισμα να ξεκινά ο Καρλίτος.

Μπορεί να κάνει τη ζημιά ο Παναθηναϊκός τώρα που ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα λόγω κορωνοϊού και δεδομένα έχει κάποια κούραση από τα ευρωπαϊκά ματς;

«Πρώτον ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα φαβορί. Δεύτερον, ο Ολυμπιακός είναι η ποιοτικότερη ομάδα στην Ελλάδα. Τρίτον, ο Παναθηναϊκός είναι από τις προβληματικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Με βάση το βάρος της φανέλας για μένα είναι η πιο προβληματική. Τί έκανε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια και έπαιρνε αποτέλεσμα, αν και ήταν κατώτερος του Ολυμπιακού; Πήγαινε με πολύ πάθος, με ψυχή και με ενότητα. Όλο αυτό το έβγαζε στο γήπεδο. Μία φορά δεν το έκανε, πέρσι, με τα αποδυτήρια σε κακή κατάσταση, τον Ινσούα να κλωτσάει μπάλες στις προπονήσεις, με νεύρα και πήγε και έφαγε τρία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει συγκεντρωμένος, σοβαρός και μία γροθιά για να πάρει κάτι θετικό. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε! Έμεινε ελεύθερος ο παικταράς από το NBA - Λέτε να πάει Ολυμπιακό ή ΠΑΟ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags