Facebook Pixel Μύθος ο Λουτσέσκου - Μαζί με Σερ Άλεξ, Πεπ και Μουρίνιο - Πήρε εκδίκηση και για τον ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)
| 2020-11-29 13:44:00

Μύθος ο Λουτσέσκου - Μαζί με Σερ Άλεξ, Πεπ και Μουρίνιο - Πήρε εκδίκηση και για τον ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)

Οι Μιχείες
Μύθος ο Λουτσέσκου - Μαζί με Σερ Άλεξ, Πεπ και Μουρίνιο - Πήρε εκδίκηση και για τον ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)

Ξεκινάω απευθείας με την είδηση: ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατόρθωσε να μπει/γίνει μέλος στην...κλειστή και πολύ ιδιαίτερη λέσχη των εννέα(9) προπονητών, στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν κάνει τρέμπλ! Δηλαδή πρωτάθλημα και κύπελλο σε εθνικό επίπεδο και Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια σεζόν!

Ο Ρουμάνος τεχνικός, που είναι ο πιο πετυχημένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του νταμπλ και όλων των ρεκόρ, στην Αλ Χιλάλ που πήγε μετά τον "δικέφαλο" κυριολεκτικά...απογειώθηκε. 

Πρώτα την οδήγησε στην κατάκτηση του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ, μετά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας και το Σάββατο στην κατάκτηση του King's Cup(διοργανωση με την οποία ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η σεζόν 2019-20 λόγω κορωνοϊού στην Αραβία).

Ο τελικός του Κυπέλλου ήταν με αντίπαλο την Αλ Νασρ,που έχει προπονητή τον Πορτογάλο Ρούι Βιτόρια. Η Αλ Χιλάλ επικράτησε με 2-1 (προηγήθηκε 2-0) και ο Λουτσέσκου πήρε μια ακόμη "εκδίκηση" απο τον Βιτόρια (μετά την κατακτηση του πρωταθλήματος), για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ απο τους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στο πάγκο της Μπενφίκα.

Με την κατάκτηση του τρέμπλ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δικαιωματικά πρέπει να θεωρείται ο κορυφαίος Ρουμάνος προπονητής. Μιλάμε για επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο 8 προπονητές στο παρελθόν κατάφεραν κάτι αντίστοιχο. Ο λόγος για τους:

1) Τζόν Στέιν με την Σέλτικ το 1967 (ο αείμνηστος Σκωτσέζος ήταν ο πρωτος που κέρδισε τρεμπλ), 

2)Στέφαν Κόβατς με τον Άγιαξ το 1972( ο επίσης αείμνηστος Ρουμάνος με τις ουγγρικές ρίζες, πέρασε κι απο τον πάγκο του Παναθηναϊκού),  

3)Γκους Χιντινκ με την Αιντχόφεν το 1988,  

4)Σερ Αλεξ Φέργκιουσον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, 

5)Πέπ Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα το 2009, 

6)Ζοσέ Μουρίνιο με την Ιντερ το 2010, 

7)Γιουπ Χαινκες με την Μπάγερν το 2013 και τελευταίος 

8)Χάνσι Φλικ επίσης με τους Βαυαυρούς. 

Κι απο το Σάββατο και ο Μέγας Ραζβάν Λουτσέσκου! Τεράστιο παράσημο, ομολογουμένως, για τον πρώην τεχνικό των Ξάνθη και ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags