Βιεϊρίνια & Μπίσεσβαρ, και οι δύο έλειψαν από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του "Βικελίδης". Είχαν την εμπειρία, την κλάση αλλά και την ατομική ενέργεια, για μισή ώρα, ως αλλαγές, με το σκορ σε βάρος του Δικεφάλου, να το... γύρναγαν! Ο Μπίσεσβαρ το είχε αποδείξει άλλωστε φέτος, ερχόμενος από τον πάγκο στο προηγούμενο ντέρμπι που χρησιμοποιήθηκε, σε εκείνο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Βέβαια, ο Ολλανδός δεν ήταν καν στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Βιεϊρίνια που συμπεριλήφθηκε σε αυτή προερχόμενος από τραυματισμό, προκειμένου να βοηθήσει έστω και λίγο αν χρειαζόταν. Μόνο που ο Πάμπλο Γκαρσία τον... ξέχασε στον πάγκο (αν και είχε δικαίωμα για δύο ακόμη αλλαγές). 

Εκτός κι αν δεν ήθελε να μπει ο Αντελίνιο και να του... κλέψει τη δόξα ο βετεράνος Πορτογάλος. Και έτσι ακόμη και όταν τραυματίστηκε ο Μούσα Βαγκέ έβαλε τον Κρέσπο και όχι τον Βιεϊρίνια δεξί μπακ! Κάτι που όταν το είχε κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα βέβαια, είχε κάνει έξαλλο τον Ιβάν Σαββίδη. Αν θυμάστε...

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η διαχείριση δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά αυτή που κρίνει πάρα πολλά, ειδικά σε ένα κλαμπ όπως ο ΠΑOΚ και μάλιστα με παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μπίσεσβαρ. Ο Ουρουγουανός κόουτς λειτουργεί σαν να του έχουν... φορτώσει τον Βιεϊρίνια και σαν να θέλει να... φάει τον Μπίσεσβαρ!

Μπορεί να είσαι ο... Πάμπλo Γκαρσία, μπορεί το πρότζεκτ Ρέμπε να μιλάει για εξορθολογισμό της ΠΑΕ, περιορισμό των μεγάλων συμβολαίων, προώθηση/ανάδειξη των... wonder kind της Ακαδημίας σου, συμβόλαια των 400 και 500.000 ευρώ αλλά ακόμη και έτσι το μπάτζετ σου είναι τρεις και τέσσερις φορές πάνω από του Άρη και δεν αντέχεται τα τελευταία χρόνια να γίνεται κανόνας να χάνεις ή να μην μπορείς να κερδίσεις τον συμπολίτηση σου. 

Και δεν θα υπάρχουν ή καλύτερα δεν θα... πιάνουν πάντα, οι δικαιολογίες (της διαιτησίας, της νέας παράγκας κ.λπ.) για να "σκεπάσουν" την πραγματικότητα πως... ξαναμικραίνεις (αγωνιστικά) μετά τη "χρυσή εποχή" Λουτσέσκου στον σύλλογο και τον Οργανισμό.



ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη έδειχνε να είναι αυτός η "μικρή ομάδα" μέσα στο γήπεδο. Ξεδοντιασμένος αγωνιστικά και με έναν θολωμένο προπονητή, κατέβηκε για την ισοπαλία. Και τακτικά, στρατηγικά, αν ένας αιχμαλώτισε από τους πάγκους τον άλλον προπονητή, ήταν ο Μάντζιος τον Παμπλάρα. Η ομάδα του Γκαρσία ήταν κυριολεκτικά να... μασάς και να φτύνεις. Και ο ίδιος χωρίς ιδέες και μυαλό από τον πάγκο.

Στο δια ταύτα: ο ΠΑOΚ έδειξε αδύναμος στο "Βικελίδης". Τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω απ' αυτό. Με την εμφάνισή του, με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, με τα ντου των στελεχών του στους διαιτητές στην ανάπαυλα (αντιδράσεις και συμπεριφορές που στο πρόσφατο παρελθόν, όταν τις έκαναν οι άλλοι χλεύαζε και στιγμάτιζε), με τις κραυγές του μετά τη λήξη και με την ανάγκη να υπενθυμίσει πόσο δυνατός ήταν  παρασκηνιακά και τι κατάφερε από το 2017 και μετά. 

Όταν όντως είσαι δυνατός δεν βγαίνεις να... σκούξεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ εκ των υστέρων και όταν έχεις πονέσει. Εχεις φροντίσει από πριν να καλυφθείς/προστατευτείς. Εκτός ΑΚΟΜΗ κι αν εκεί απέτυχες. Και ο νοών νοείτω εφόσον αποδειχθούν οι... γνωστές καταγγελίες.

ΙΒAΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να χρυσοπληρώνει τα στελέχη του κι αυτά να προσπαθούν απο κάπου να... πιαστούν και να θέλουν να αποδείξουν πως αξίζουν την ΠΑΧΥΛΗ αμοιβή τους, αλλά ο ΠΑOΚ είναι Οργανισμός που δεν μπορεί να διοικηθεί με τον ηγέτη του μόνιμα στο Ροστόφ και μέσω Skype. Και γιατί ο Iβάν Σαββίδης δεν είναι ένας απλός κροίσος-ιδιοκτήτης και γιατί η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική και γιατί η αυλή του στον Δικέφαλο είναι ανομοιογενής. Και τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα ή μόνιμα την επιτυχία και την ευτυχία. Το είπε άλλωστε και ο... "στρατηγός" Λουτσέσκου στη Ρουμανία: "δείτε τι έγινε έγινε στον ΠΑOΚ μετά...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tο πήρε πάνω του ο Σαββίδης! Εντολή-φωτιά στους συνεργάτες του μετά τον Άρη! "Τώρα θέλω να..."