Έχει τραβήξει πάνω του ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό, αφού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος σημείωσε 5 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.

Ο Τάσος Δουβίκας είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που κάνουν τους Έλληνες οπαδούς να χαμογελούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη έλλειψη από επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.

Στον Βόλο τον πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα αυτή η εμπιστοσύνη απέφερε καρπούς και χαράζει νέους ατραπούς στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του 21χρονου. Στο ποδόσφαιρο όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το sportdog, πέρα από το ταλέντο και την αξία του, είναι ένα παιδί που δουλεύει πολλές ώρες με την ομάδα και μόνος του. Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξωγηπεδική του ζωή. Προσέχει τη διατροφή και τον ύπνο του. Φροντίζει να κάνει πάντα καλή αποκατάσταση! Είναι με απλά λόγια δουλευταράς.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, είναι νέος μεν σε ηλικία, αλλά πολύ ώριμος. Οι άνθρωποι του Βόλου τον χαρακτηρίζουν προσγειωμένο. Δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός, ότι στο παρελθόν αντιμετώπισε κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις λόγω χειρισμών από τρίτους.

Δεδομένα τον βοήθησε το γεγονός, ότι ο Βόλος είναι πολύ δεμένη ομάδα με οικογενειακό κλίμα. Εξάλλου στο σύλλογο της Μαγνησίας οι παίκτες μοιράζονται τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους.

Οι πληροφορίες που μεταφέρει το ρεπορτάζ για τον Δουβίκα κάνουν λόγο για έναν παίκτη με άψογη συναδελφικότητα. Είναι πολύ ταπεινός και δείχνει σεβασμό προς τον συμπαίκτη του. Βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Δεν έχει νοοτροπία βεντέτας, να πει "επειδή έβαλα 5 γκολ, να εκτελώ εγώ τα πέναλτι για να τα διπλασιάσω".

Δεν παύει όμως να τρέφει υψηλούς προσωπικούς στόχους. Όνειρό του είναι να παίξει στην Εθνική Ανδρών και να δοκιμάσει το ταλέντο του στο εξωτερικό. Δεδομένα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Θα ήταν μεγάλη τιμή και πρόκληση να παίξει σε δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ίδιος όμως δεν αφήνει τις σειρήνες να τον επηρεάζουν. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας δέθηκε στο κατάρτι. Ο Δουβίκας είναι δεμένος με το πρόγραμμά του, το οποίο και ακολουθεί πιστά.

Όπως μεταφέρεται στο sportdog είναι χαρούμενος και συγκεντρωμένος στην ομάδα του Βόλου. Συνεχίζει να δουλεύει, όποιες βλέψεις και να έχει, με συνέπεια και πίστη για μεγάλα πράγματα. Όλα τα στοιχεία λοιπόν συνηγορούν, ότι ο παίκτης έχει δημιουργήσει τις καταστάσεις για να κάνει το επόμενο βήμα και να ανέβει επίπεδο.