Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: "Μπαλαδόρος άλλης εποχής ο Λιβάγια" - "Αξέχαστη η φιέστα" - "Δεν θα κλαίει η ΑΕΚ, έχει νέο ηγέτη..."
| 2021-02-20 18:35:00

"Μπαλαδόρος άλλης εποχής ο Λιβάγια" - "Αξέχαστη η φιέστα" - "Δεν θα κλαίει η ΑΕΚ, έχει νέο ηγέτη..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μπαλαδόρος άλλης εποχής ο Λιβάγια" - "Αξέχαστη η φιέστα" - "Δεν θα κλαίει η ΑΕΚ, έχει νέο ηγέτη..."

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Μετά από 4 χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18, έλυσε το συμβόλαιό του με την Ένωση με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 147 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 42 γκολ και 29 ασίστ.

Η κορυφαία στιγμή του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ ήταν αναμφισβήτητα η κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια. Η πιο μαύρη ήταν το επεισόδιο και η κόκκινη κάρτα με Βίντι και η αποβολή του όταν επέστρεψε, η οποία του στέρησε τη συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των ομίλων.

Στους κορυφαίους μπαλαδόρους του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Για το ποδόσφαιρο ο Μάρκο Λιβάια ήταν και παραμένει ένας καλλιτέχνης. Από αυτούς τους παράξενους, τους δύστροπους. Από αυτούς που δεν δαμάζονται. Για αυτό και είχε εκτός του Μανόλο Χιμένεθ «θέματα» και με Ουζουνίδη και με Καρντόσο και με Κωστένογλου και με Καρέρα. Ο Μανόλο τον ήξερε καλύτερα και είχε διάθεση να τα πάνε… καλά. Και κάπως έτσι τα πήγαν. Οι υπόλοιποι του έψαχναν θέση για να είναι πιο χρήσιμος, όταν όμως εξαφανιζόταν (τις περισσότερες φορές αναίτια αριστερά) σε πολλά ματς και έπρεπε να μείνει εκτός, είχαμε αντιδράσεις. Πολλά τα περιστατικά, όπως πολλές και οι ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές του Μάρκο. Μπαλαδόρος από μία άλλη εποχή. Αδυνατούσε να κουμπώσει στο σύγχρονο τοπίο. Αλλά με την μπάλα στα πόδια άλλαζε η συζήτηση. Εκ των πιο μπαλαδόρων ξένων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», σχολιάζει στο Sportdog ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Τάσος Καπετανάκος.

Επόμενος σταθμός του 28χρονου μεσοεπιθετικού η πατρίδα του, το Σπλιτ. Επέστρεψε στη Χάιντουκ, την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, στην οποία θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν. H απόφαση πάρθηκε για οικογενειακούς λόγους, καθότι η γυναίκα του βρίσκεται από τον Νοέμβριο εκεί, προκειμένου να γεννήσει το δεύτερο παιδί τους.

Δεν έπαιζε με την καρδιά του

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς εξέφρασε την ποδοσφαιρική του αντίθεση με αυτήν την εξέλιξη. «Δεν έκανε καλή επιλογή!» ήταν η πρώτη ατάκα του συμπατριώτη του Λιβάγια στο Sportdog εξηγώντας, ότι η Χάιντουκ είναι στη μέση της βαθμολογίας και δεν έχει βλέψεις να πρωταγωνιστήσει φέτος.

 «Είναι καλός παίκτης. Ξέρει μπάλα. Αλλά δεν είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Στα μεγάλα ματς όμως τον τελευταίο καιρό δεν ήταν παρών. Έπρεπε να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Ο καλύτερος παίκτης πρέπει να παίρνει ματς μόνος του. Να τραβάει μπροστά την ομάδα. Έδειχνε κουρασμένος ψυχικά. Δεν έπαιζε με την καρδιά του», σημειώνει ο βετεράνος άσος, ο οποίος έχει ζήσει την καλή εποχή της ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η ομάδα του Δικέφαλου αετού μεσουρανούσε ποδοσφαιρικά με οδηγό τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Λιβάι Γκαρσία ο αντί-Λιβάγια

«Ο Λιβάγια ήταν καλός τεχνίτης. Όταν όμως ένας ποδοσφαιριστής δεν περνάει καλά, δεν έχει στόχους και δεν του αρέσει ή δεν τα βρίσκει με τη διοίκηση, είναι καλύτερο να φύγει. Γιατί πάντα θα βρίσκεται ένας άλλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτήν τη δουλειά. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν μπορεί να κλαίει καμία ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Λιβάγια τον τελευταίο καιρό έπαιζε από αγγαρεία. Φαινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ότι δεν είχε όρεξη. Οι παίκτες είναι σαν ένα ποτάμι. Το νερό τρέχει αλλά το ποτάμι μένει. Ο καθένας γράφει την ιστορία του και κάποια στιγμή έρχεται ένα τέλος», αναφέρει στο Sportdog ένας έτερος εκπρόσωπος της ΑΕΚ της δεκαετίας του '90 και μεγάλος γκολτζής, ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Ποιός μπορεί να κάνει τη δουλειά του Λιβάγια στην Ένωση; «Για μένα η ΑΕΚ πρέπει να ψάχνει παίκτες όπως ο Λιβάι Γκαρσία. Είναι ο πιο αξιόλογος παίκτης αυτήν τη στιγμή. Αξίζει πραγματικά. Είναι δυνατός, γρήγορος με προσωπικότητα. Μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ. Η Ένωση είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να αναπτύξει το σκάουτινγκ της, ώστε να βρίσκει τέτοιους παίκτες. Να τους ανακαλύπτει πριν απογειωθεί η τιμής τους», απαντά ο αγαπημένος «Ντανιέλο» των οπαδών της ΑΕΚ.

Είναι κρίμα να φεύγουν τέτοιοι παίκτες από την Ελλάδα

Κανείς δεν αρνείται, ότι ο Λιβάγια ήταν από τους ποιοτικότερους παίκτες της ΑΕΚ. Το ταλέντο θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον αν στη μέση δεν έμπαινε η ιδιοσυγκρασία του. Οι ιστορίες που έρχονται άλλωστε από τα Σπάτα είναι πολλές. Ωστόσο παλιοί συμπαίκτες του που επικοινώνησαν off the record με τo Sportdog υποστήριξαν, ότι είναι κρίμα να φεύγουν τέτοιοι παίκτες όχι μόνο από την Ένωση, αλλά και από την Ελλάδα. Στέκονται στην τεχνική, τη φαντασία και τη ντρίπλα του. Ισχυρίζονται, ότι την πρώτη χρονιά του Λιβάγια στην δεν δημιούργησε ποτέ θέμα. Όλοι χαίρονταν που τον είχαν συμπαίκτη και τους ξελάσπωνε τις δύσκολες στιγμές. Θυμούνται τις τρομερές ατάκες του στη φιέστα στη Ριζούπολη που συνεχίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον χαβαλέ που έκανε στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο και γενικότερα τις σχέσεις που είχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη σουίτα Μαρινάκη ο Μανωλάς - Τι συμβαίνει με Ρέμπε-Γκαρσία - Κρίσιμο ραντεβού Μελισσανίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags