Εθνική Ελλάδας: Η Κ 21 δεν κατάφερε να κερδίσει στην επίσημη πρεμιέρα της, στον 4 όμιλο των προκριματικών του Euro 2023, την αντίστοιχη της Κύπρου. Η αποτυχία ήταν κυρίως στην τραγική εικόνα της, που έφερε και το απογοητευτικό 0 - 0, σε μια αναμέτρηση που είχε ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα του Γιάννη Γκούμα.

Το επόμενο παιχνίδι είναι στις 5 Ιουνίου με το Λιχτένσταιν (τον όμιλο της "γαλανόλευκης" συμπληρώνουν Πορτογαλία, Λευκορωσία, Ισλανδία), αλλά στην κατάσταση που εμφανίστηκε προχθές στην Λεωφόρο η Ελπίδων μας δεν μπορείς να βάλεις στοίχημα πως θα κερδίσει, εύκολα ή δύσκολα και κόντρα στην πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου.

Δεδομένα στην ελληνική ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές με σπουδαίο ταλέντο, που είτε παίζουν ακόμη και στις μεγάλες Σουπερλιγκάτες, είτε στο εξωτερικό. Και όμως, κάνει μπαμ πως δεν μπορούν να δέσουν, να γίνουν ένα αξιόμαχο σύνολο, να βρουν χημεία και να βάλουν στην άκρη την προσωπική διάκριση κι αναγνώριση. 

Ενδεχομένως να μην τους βοηθάει και η ηγεσία και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον εκλέκτορα/προπονητή Γιάννη Γκούμα. Για τον οποίο όλο ακούγεται πως...φεύγει αλλά τελικά παραμένει στην θέση του μέχρι να... ξαναφύγει! Εσχάτως πάντως ακούγεται πολύ δυνατά το όνομα του Θέου (της Κ17), πως μπορεί να τον αντικαταστήσει. Πότε; Και τι μπορεί να αλλάξει μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ; Το πρόβλημα στην Εθνική Ελπίδων είναι ασφαλώς και... νοοτροπίας γενικότερα που καλλιεργείται. Στο 2021 δεν μπορείς να παροτρύνεις τους παίκτες λες και ήσουν στο...1821. 

Πάμε και σε διάφορα μικρά, μικρά από την αναμέτρηση Ελλάδας - Κύπρος

1) Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή Γκούμα να παίξει με τρία 6άρια, δηλαδή Τσιγκάρα, Θυμιάνη, Αλεξανδρόπουλο! Το αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημιουργία από τον άξονα, συνδιάστικό παιχνίδι και έστω μια υποφερτή τροφοδοσία των επιθετικών. Και τον στόπερ Μιχαηλίδη να επίδίδεται στις μεγάλες μπαλιές...

2) Η απουσία τελευταίας στιγμής του Μπότου, που στο πλάνο του Γκούμα είχε ρόλο "τρεκουαρτίστα", αποδείχτηκε...καταστροφική. Παρότι υπήρχαν και ο Πινακάς και ο Σουρλής που θα μπορούσαν να πάρουν την θέση του δημιουργικού μέσου, προτίμησαν να πάνε στα τρία αμυντικά χαφ λες κι αντίπαλος ήταν η ... Ισπανία. Ο Αλεξανδρόπουλος δεν είναι οκταροδεκάρι...

3) Στο τιμ της Εθνικής υπήρξε διαφωνία για την αμυντική 4άδα. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη του Γκούμα πως έπρεπε να παίξει όλη η ... 4 του ΠΑΟΚ συν τον 1 αμυντικό χαφ που έχουν χημεία. Έτσι ξεκίνησαν Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Διαμάντης + Τσιγκάρας. Όταν βέβαια στο 64' ...θυμήθηκε τον Ζαγαρίτη, η Εθνική έγινε πιο επιθετική/επικίνδυνη από την αριστερή πλευρά...

4) Μεγάλη εντύπωση έκανε το... μπλαζέ στυλ του Κούτσια, ο οποίος πέρασε κι αυτός αλλαγή στο τελευταίο 25λεπτο. Ο φορ του ΠΑΟΚ, όντως από τα τοπ ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώπη, που στην Τούμπα θεωρούν πως θα τους βγει δεύτερος Τζόλης (και η παρουσία του από πίσω μπορεί να κάνει λίγο πιο εύκολη την πώληση του τελευταίου), ήταν σχεδόν... προκλητικά επιδειξίας. Σε βαθμό που στο τέλος του την "έπεσαν" (για την "φαντασμένη" αγωνιστική συμπεριφορά του) πολλοί συμπαίκτες του ακόμη κι αυτοί από τον ΠΑΟΚ!! Μήπως την έχει δει βεντέτα ο μικρός;

5) Χωρίς σκορ στο ματς μάλλον φυσιολογικά οι δυο γκολκίπερ ήταν στους διακριθεντες. Ο Χρήστος Μανδάς (κλείνει τα 20 του χρόνια τον Σεπτέμβριο) επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, κάνοντας δυο σπουδαίες επεμβάσεις. Έκπληξη  ο 18χρονοςΣτέφανος Κίττος, που ανήκει στην Καρμιώτισσα,με την οποία φέτος έχει 10 συμμετοχές στο κυπριακό πρωτάθλημα.

6) Δυο ομάδες της ελληνικής Big 4 έκαναν σκάουτινγκ τον Ανδρόνικο Κακουλή! Τον 19χρονο σεντερ φορ της Κύπρου (παίζει και στα άκρα, αριστερά/δεξιά), που θεωρείται αυτή την στιγμή ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στο νησί. Την τρέχουσα σεζόν μετράει συνολικά 19 συμμετοχές και 2 γκολ με την Ομόνοια, σε πρωτάθλημα, πλέι οφ, Γιουρόπα Λιγκ και προκριμματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δυο ελληνικές ομάδες "σκανάρουν" επιστάμένα τον Κακουλή εδώ και καιρό ενώ γνωρίζουν επίσης πως δεν παίζουν μόνες του αφού υπάρχουν και ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφερονται. Λέγεται πως ακόμη και ο προπονητής του, Χενιγκ Μπέργκ, έχει... ερωτηθεί από βρετανικά κλάμπ! Κρατείστε , λοιπόν, τον... Κακουλή για το καλοκαίρι και θα επανέλθουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χοντρό παιχνίδι" με Λιβάγια και Ολυμπιακό! Κίνηση που θα εξοργίσει την ΑΕΚ - Περιμένει... Βαλβέρδε!