Facebook Pixel Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... (BINTEO)
| 2011-11-13 23:23:00

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... (BINTEO)

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... (BINTEO)

Στις 13 Νοεμβρίου 2010, η καριέρα του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού τελειώνει, με το 1-1 που παραχωρούν οι «πράσινοι» στη Λάρισα.
 

Το κλίμα για τον Ελληνα τεχνικό ήταν ήδη βαρύ, μια και είχαν προηγηθεί τα άσχημα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό κανείς δεν αμφέβαλλε μετά το 1-1 κόντρα στους "βυσσινί" (22' Σισέ - 7' Κουζέν) για την απόφαση της διοίκησης του "τριφυλλιού". "Νίκο, χάσαμε", έγραφε χαρακτηριστικά η SportDay και οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας τη δικαίωσαν.

Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Υστερα από την υπηρεσιακή θητεία του Γιάτσεκ Γκμοχ (στο 4-2 επί του Ηρακλή), τις τύχες του Παναθηναϊκού ανέλαβε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος δεν κατάφερε μεν να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο ούτε σε κάτι καλύτερο φέτος στην Ευρώπη. Δούλεψε, όμως, πολύ καλά με το χαμηλότερου προϋπολογισμού ρόστερ που είχε στη διάθεσή του και μας έχει παρουσιάσει τον καλύτερο Παναθηναϊκό της τελευταίας 10ετίας (τουλάχιστον). Φιλοδοξεί, μάλιστα, να εδραιωθεί στην κορυφή με νίκη επί του Ολυμπιακού, το ερχόμενο Σάββατο.

Είδατε, λοιπόν, πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα μέσα σε ένα χρόνο; Διότι δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός. Είναι και η Λάρισα. Η "ΑΕΛάρα", όπως έγραφε εκείνη τη μέρα η SportDay, η οποία με το 1-1 που είχε αποσπάσει πριν από ακριβώς ένα χρόνο στο ΟΑΚΑ, είχε φτάσει τους 11 βαθμούς και έδειχνε να ξεκολλάει οριστικά από τις τελευταίες θέσεις, αφήνοντας πίσω της το άσχημο ξεκίνημα που είχε πραγματοποιήσει στο πρωτάθλημα. Το AEL FC Arena ήταν πια έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και όλοι πίστευαν ότι οι "βυσσινί" θα δικαίωναν τις προσδοκίες των οπαδών τους και θα διεκδικούσαν έξοδο στην Ευρώπη.

Όμως, την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό διαδέχθηκαν 7 σερί ήττες. Η ΑΕΛ "κόλλησε" στους 11 βαθμούς μέχρι τον Ιανουάριο και ουσιαστικά καταδικάστηκε σε υποβιβασμό. Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι η συμπλήρωση ενός έτους από εκείνο το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, συμπίπτει με τη χθεσινή αποτυχημένη πρεμιέρα της στη Football League (0-0 με τον Βύζαντα εντός), η οποία έδειξε ότι ο δρόμος της επιστροφής στα "σαλόνια" μόνο εύκολος δεν θα είναι...

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags