Θυμηθείτε το σχετικό άρθρο: "Συνάντηση Αδαμίδη με επενδυτές από Κίνα - Βραζιλία"

Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Το καλό με τους Κινέζους και τους Βραζιλιάνους είναι πως εκτός από τα λεφτά, ρίχνουν στο τραπέζι και μια πρόταση που δεν ρίχνει κανένας άλλος υποψήφιος επενδυτής.

Οι Βραζιλιάνοι έχουν κάνει ανάλογες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο της χώρας τους και έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν το ρόστερ της ΑΕΚ και με ποδοσφαιριστές. Η πρόθεσή τους, αν η ΑΕΚ περάσει στα χέρια τους, είναι να γεμίσουν το ρόστερ της με Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είναι νέοι και γεμάτοι ταλέντο και μέσω της ελληνικής ομάδας θα προβληθούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με σκοπό να πουληθούν σε άλλες ομάδες της ηπείρου μας.

Να έρχονται δηλαδή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, να τη βοηθάνε να κερδίζει τίτλους και να προχωράει στην Ευρώπη και μετά να πουλιούνται με πολλά χρήματα σε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που κάνουν οι σύλλογοι της Πορτογαλίας, μόνο που στην περίπτωση της ΑΕΚ μιλάμε για μια ομάδα που δεν είναι η Ακαντέμικα Κοϊμπρα και η Λεϊσόες, αλλά ένας σύλλογος με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς.