Superleague: Ζόρια, μεγάλα ζόρια για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, παρότι θριάμβευσε στις εκλογές της ΕΠΟ.

Η θητεία του στην προεδρία της ομοσπονδίας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004 δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις – κλειδιά στην ΕΠΟ. Και κυρίως για το ποιος θα είναι ο επόμενος Εκτελεστικός Γραμματέας που στην συνέχεια θα τον «βαπτίσουν» CEO, όπως επιθυμούν FIFA και UEFA.

Δύο είναι τα ξεκάθαρα μπλοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ζαγοράκης είναι στη μέση και προσπαθεί να βρει μία λύση. Από την μία πλευρά είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που ελέγχουν τις ΕΠΣ και κατ΄ επέκταση το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ και το συμβούλιο της. Και από την άλλη είναι η κυβέρνηση, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για πόλεμο γιγάντων.


Το τι θα κάνει ο Ζαγοράκης είναι άγνωστο. Αυτός πρέπει να εισηγηθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ το όνομα του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα. Και εδώ είναι ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα.

Αν ο Ζαγοράκης πει το όνομα της Αθηνάς Μπαλωμένου που είναι η εκλεκτή του Μεγάρου Μαξίμου, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου, τότε το ΔΣ της ομοσπονδίας δεν θα κάνει δεκτή την εισήγηση. Κι αν αυτό συμβεί, ο Ευρωβουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΠΟ. Για να μην μπει σε περιπέτειες θα πρέπει να εισηγηθεί το όνομα του Ιάκωβου Φιλιππούση που είναι η επιλογή της ΑΕΚ και τον αποδέχεται ο ΠΑΟΚ. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει απέναντι του την κυβέρνηση και κυρίως τα ΜΜΕ των Αλαφούζου, Μαρινάκη. Μύλος...

Για όλα τα παραπάνω ο Θ. Ζαγοράκης είναι στα πατώματα και οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Μεγάλο καράβι η ΕΠΟ, μεγάλες φουρτούνες για τον πρόεδρο της.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι "πούλησαν" τον Μπάρκα στην Εθνική - "Απαγορευτικό" για ΑΕΚ, "παίζει" για άλλη ελληνική ομάδα!