Facebook Pixel Ατλετίκ Μπιλμπάο: Φοβερές καταστάσεις στο Μπιλμπάο - Εκεί... ποντάρουν για να κατακτήσουν το Copa del Rey
| 2021-03-31 23:22:00

Φοβερές καταστάσεις στο Μπιλμπάο - Εκεί... ποντάρουν για να κατακτήσουν το Copa del Rey

Του Μιχάλη Σοφιανού
Φοβερές καταστάσεις στο Μπιλμπάο - Εκεί... ποντάρουν για να κατακτήσουν το Copa del Rey

Πως συνδέονται ο "Λάκκος των Λεόντων", ένα παρεκκλήσι και μια φωτογραφία με τον τίτλο της ομάδας του 1956

Ατλετίκ Μπιλμπάο: Ο Mames de Caesarea, ήταν ένας Χριστιανός από την Ισπανία, όπου μετά το θάνατό του έγινε μάρτυρας. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι ρίχτηκε και φαγώθηκε από τα λιοντάρια σε μια αρένα που είχαν φτιάξει οι Ρωμαίοι στο Μπιλμπάο, στο σημείο που είναι το παλιό γήπεδο των Βάσκων, "Σαν Μαμές". Μάλιστα ο θρύλος, που πολλές φορές δεν λέει όλη την αλήθεια, ένα από τα λιοντάρια δεν τον ακούμπησε και κάθισε δίπλα του. Εκεί, λοιπόν, είναι χτισμένο ένα παρεκκλήσι.

Το 1923 ένας Ισπανός δημοσιογράφος, γνωρίζοντας όλα αυτά αποφάσισε να δώσει το ψευδώνυμο "Ο Λάκκος των Λεόντων" για το παλιό Σαν Μαμές, ενώ οι παίκτες της ομάδας πολλές φορές παρομοιάζονται με λιοντάρια. Μάλιστα αυτός που ταυτίστηκε περισσότερο με αυτό το προσωνύμιο ήταν ο άσος, και προπονητή αργότερα, της ομάδας από το 40-59 Πίρου Γκάινθα, που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αλλά και το βλέμμα του θύμιζε το γνωστό αιλουροειδές.

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τον τελικό του Copa Del Rey, οι άνθρωποι της πόλης έχουν ανοίξει μια έκθεση που μέσα σε αυτή ξεχωρίζει ένα παρεκκλήσι με την εικόνα του Σαν Μαμές, με το λιοντάρι στα πόδια του, αλλά και τη φωτογραφία του θρύλου της Ατλετίκ με το κύπελλο του 1956 μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μπερναμπέου.

Αρκετοί άνθρωποι, φίλοι της Μπιλμπάο, περνούν χρόνο στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι προσευχόμενοι και ανάβοντας ένα κερί, με ευχή τη νίκη της ομάδας τους επί της Σοσιεδάδ στον τελικό του κυπέλλου. Ένας από αυτούς έκανε δηλώσεις στην ισπανική εφημερίδα El Pais και δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πως νιώθουν: "Δημιουργούμε την ατμόσφαιρα που υπήρχε σε μια στιγμή που είμαστε κοντά στο να κερδίσουμε ξανά έναν τίτλο. Η Ατλετίκ δίνει πολλά στην πόλη και οι προσπάθειές μας γίνονται για δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει ξανά το κύπελλο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags