Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Από τον Άρη στον Ολυμπιακό λόγω... Μαρινάκη - "Δεν τον προλαβαίνουν οι στόπερ - Καλός για αλλαγή"
| 2021-04-11 10:15:00

Από τον Άρη στον Ολυμπιακό λόγω... Μαρινάκη - "Δεν τον προλαβαίνουν οι στόπερ - Καλός για αλλαγή"

του Γιώργου Κτενά
Από τον Άρη στον Ολυμπιακό λόγω... Μαρινάκη - "Δεν τον προλαβαίνουν οι στόπερ - Καλός για αλλαγή"

Ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει, αλλά δύσκολα θα μείνει στη Θεσσαλονίκη. Τα σενάρια για τη μεταγραφή του στο Λιμάνι, πώς μπορεί να γίνει το... κονέ μέσω Αγγλίας και το συμβόλαιο που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ποια τα χαρακτηριστικά του;

Άρης - Ολυμπιακός: Ο Ξαντέ Σίλβα έχει ενθουσιάσει με τη φανέλα των Κίτρινων και οι Πειραιώτες φαίνεται ότι τον έχουν στη λίστα τους.

Το sportdog.gr μίλησε με τον παλαίμαχο άσο του Άρη και προπονητή, Γιάννη Μιχαλήτσο, αλλά και με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει άριστα το αγγλικό ποδόσφαιρο, και συλλέξαμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τον Πορτογάλο άσο που ανήκει στη Γουέστ Χαμ.

"Το μειονέκτημα του Σίλβα - Σεβασμό στον Άρη - Εναλλακτική σε Ολυμπιακό"

Αρχικά, ο Γιάννης Μιχαλήτσος μας είπε: "Αυτός ο παίκτης είναι δανεικός στον Άρη και έδειξε ότι έχει ταχύτητα και μπορεί να παίξει παντού στις μεσοεπιθετικές θέσεις, ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης. Είναι γρήγορος, στο γκολ έρχεται και είναι μέσα και έχει αυτό που χρειάζονται οι σύγχρονοι κυνηγοί: Ταχύτητα. Έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά, αν θα έπρεπε να βρω ένα στο οποίο δεν είναι τόσο καλός θα έλεγα, ίσως, το κεφάλι".

Η οψιόν στο συμβόλαιό του είναι στο 1,2 εκατ. ευρώ - Πιστεύετε ότι μπορεί να τον κρατήσει ο Άρης;

"Το ποσό δεν είναι τρομερό αλλά ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες σε αυτές τις θέσεις, είναι φουλ. Μπορεί να θέλει άλλον ή μπορεί να επιδιώξει να κρατήσει αυτόν. Αλλά ο,τι και να κάνει, ο Σίλβα παίζει σε θέση που δεν πονάει ο Άρης. Σημαντικό, επίσης, είναι ότι ο Σίλβα δεν έδειξε να είναι προβληματικός ως χαρακτήρας, δεν μπαίνει νωχελικά όταν έρχεται από τον πάγκο, και οι προπονητές το θέλουν πολύ αυτό: Παίκτες που όταν μπαίνουν στην 11άδα, βοηθάνε αμέσως. Και βλέπω, επίσης, ότι δέθηκε με την ομάδα, αν και δεν έχει πολύ καιρό, και δείχνει σεβασμό". 

Το όνομά του έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό - Πιστεύετε ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο;

"Έχει τις δυνατότητες, ναι. Ιδιαίτερα στα παιχνίδια που μπαίνει από τον πάγκο, εκεί μπορεί να δώσει άλλη ώθηση και είναι ακόμα καλύτερος. Δεν τον προλαβαίνουν οι στόπερ τής αντίπαλης ομάδας όταν πιέζουν ψηλά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τον θέλει για εναλλακτική, γιατί σε μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς στόχους, χρειάζεσαι 20 βασικούς, δεν είναι μόνο οι 11 που ξεκινάνε. Πάντα οι ομάδες θέλουν λύσεις σε όλες τις γραμμές".

 "Δεν ακούμπησε στην Αγγλία - Οι οπαδοί τούς έχουν μαρκάρει" - Έρχεται στον Ολυμπιακό

Από την πλευρά του, ο Α. Τσούτης σχολίασε στο sportdog: "Αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να έχει ακουμπήσει ποτέ στη Γουέστ Χαμ, είναι εντελώς εκτός ομάδας. Έχει παίξει ένα παιχνίδι όλο κι όλο, δεν υπάρχει για τη Γουέστ Χαμ. Η ομάδα αυτή έχει ρόστερ που αναγκάστηκε να δώσει τον Φελίπε Άντερσον δανεικό, ποιος Σίλβα τώρα; Δεν πουλάνε μπιρ παρά, βεβαια. Αλλά είναι ικανοί να τον κρατήσουν και να τον τριγυρνάνε δανεικό, μέχρι να προκύψει μια καλή οψιόν. Αλλά θεωρώ σίγουρο ότι δεν θα τον κρατήσουν".

Είναι προς παραχώρηση;

"Η οικογένεια που έχει τη Γουέστ Χαμ είναι περίεργη, δεν είναι και οι πιο διαφανείς άνθρωποι. Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ τούς έχουν μαρκάρει. Οπότε δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς. Η Γουέστ Χαμ είναι γεμάτη στη θέση του, βέβαια".

Το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να εμπλέκεται με την περίπτωσή του;

"Δεν θα μου έκανε εντύπωση, μπορεί να έρθει, είναι και Πορτογάλος ενώ με την αγγλική αγορά λόγω και του Μαρινάκη έχει επαφή ο Ολυμπιακός. Η Γουέστ Χαμ πονάει επιθετικά, δεν νομίζω ότι πρόκειται να ασχοληθούν με την περίπτωση του Σίλβα. Αυτός ο παίκτης είχε έρθει με καλό όνομα, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του στην ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" το Λιμάνι για τον… χάφαρο - Η πρώτη μεταγραφή Μαρινάκη - Ποιος φεύγει από Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags