Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το όνομα του διεθνή Δανού εξτρέμ Πιόνε Σίστο συνδέθηκε με τους Πειραιώτες
| 2021-04-28 09:55:00

"Λαχείο για Ολυμπιακό, νέος Μπρούμα - Έκανε… παπάδες, μεταγραφή 6 εκατ. - Θα τον κάψει ο Μαρτίνς…"

του Γιώργου Κτενά
"Λαχείο για Ολυμπιακό, νέος Μπρούμα - Έκανε… παπάδες, μεταγραφή 6 εκατ. - Θα τον κάψει ο Μαρτίνς…"

Παίκτης-έκπληξη για το Λιμάνι που έρχεται από καλή σεζόν, αλλά έχει και τα... θεματάκια του. Το Sportdog.gr αναλύει το προφίλ του διεθνή Δανού εξτρέμ Πιόνε Σίστο, εξηγεί γιατί δεν "έπιασε" στη Θέλτα και κάνει τη σύγκριση με τους ακραίους που υπάρχουν τώρα στην ομάδα.
 

Ολυμπιακός: Το όνομα του διεθνή Δανού εξτρέμ Πιόνε Σίστο συνδέθηκε με τους Πειραιώτες και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, expert τού ισπανικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ο Σίστο είχε αποτελέσει σημαντική μεταγραφή της Θέλτα πριν από μερικά χρόνια αλλά, τελικά, δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

"Έκανε παπάδες σε μικρή ηλικία - Δεν προσαρμόστηκε - Έχει πετάγματα"

"Είναι από την Ουγκάντα, αλλά είναι Δανός, έχει παίξει και στην Εθνική Δανίας. Είχε κάνει μεταγραφή στη Θέλτα, ακριβή μεταγραφή, των 6 εκατ. ευρώ, το 2016. Στο πρωτάθλημα Δανίας έχει κάνει παπάδες σε μικρή ηλικία, είναι κοντούλης, πολύ γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμεναν στη Θέλτα. Γενικά είχε προβλήματα και με την προσαρμογή του, ήταν κλειστός χαρακτήρας, χρειαζόταν προσοχή. Δεν προσαρμόστηκε, ενώ έχει στοιχεία που τον κάνουν χρήσιμο. Αλλά του έλειπε και η ουσία στο παιχνίδι του", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Β. Λυκάκης. 

Ποιες είναι οι θέσεις που μπορεί να παίξει;

"Παίζει και δεξιά και αριστερά, εξτρέμ είναι, δεν παίζει πίσω από τον επιθετικό γιατί δεν έχει δημιουργικά στοιχεία. Αλλά μπορεί να κρατήσει την μπάλα, έχει πετάγματα. Τώρα έχει επιστρέψει στην Μίντιλαντ, μετά την Ισπανία που είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ήταν θέμα προσαρμογής, ήταν θέμα χαρακτήρα, ήταν θέμα προσωπικότητας, όλα μαζί; Στη Μίντιλαντ, πάντως, κάνει καλή χρονιά". 

"Για ροτέισον στον Ολυμπιακό - Καλύτερος από Μασούρα, αλλά... - Ίδιο στιλ με Μπρούμα"

Μπορεί να βγει λαχείο για Ολυμπιακό;

"Μπορεί, έχει τις δυνατότητες για να εξελιχθεί σε παίκτη ροτέισον για τον Ολυμπιακό. Το ζητούμενο είναι να προσαρμοστεί, αλλά πόσο διαφορά μπορεί να έχει το πρωτάθλημα Δανίας από το ελληνικό πρωτάθλημα; Δεν θα έρθει ως το μεγάλο όνομα, αλλά μπορεί να βγει λαχείο. Γιατί αν βγει λαχείο, μόνο κερδισμένος θα είναι και εκείνος και ο Ολυμπιακός". 
 
Δεν είναι παίκτης που μπορεί να γίνει, σταθερά, βασικός στον Ολυμπιακό; Ας πούμε, σε σύγκριση με τον Μασούρα ή τον Μπρούμα, πώς είναι;

"Ο Μασούρας όσο και αν τυχόν δεν αρέσει στον κόσμο, κάνει πράγματα που γουστάρει ο προπονητής. Το ότι θα γυρίσει να βοηθήσει τον μπακ του ο εξτρέμ, είναι σημαντικό. Αλλά ως ταχύτητα και τεχνική, καλύτερος είναι ο Σίστο. Είναι στο ίδιο στιλ με τον Μπρούμα, γενικά ψάχνει τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός. Όταν έφυγε από τη Μίντιλαντ, όσοι ασχολούνται με το σκανδιναβικό ποδόσφαιρο τον θεωρούσαν τοπ, ότι έφυγε ο παιχταράς και θα παίξει μπάλα στην Ισπανία. Απλά δεν βγήκε αυτή η μεταγραφή. Μάλιστα υπήρχε διάστημα, στα 20-21 του, που τον παρακολουθούσαν και η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα".  

"Μαρτινς, εκεί θα τον κάψεις - Δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του - Κολλούσε το μυαλό του"

Τέλος, θέλω να μου πεις με βάση την εικόνα που έχουμε τώρα από το ρόστερ του Ολυμπιακού, πώς θα ταίριαζε να παίξει στην 11άδα.

"Το μεγάλο πρόβλημα με τον Σίστο, σε μια εποχή που η Θέλτα είχε καλούς παίκτες μπροστά, είναι ότι δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Μπορεί να έκανε τρεις ντρίπλες γύρω από τον εαυτό του, κάπως σαν να κολλούσε το μυαλό του. Σε ένα 4-2-3-1 και σε 4-3-3 μπορεί να παίξει. Σε 4-4-2 λιγότερο, αλλά στο 3-5-2 που δοκιμάζει τώρα ο Μαρτίνς, τον καις γιατί δεν χωράει πουθενά. Είναι ξεκάθαρα παίκτης γραμμής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στο Λιμάνι με τον "φευγάτο"- Φέρνει... Βούκτσεβιτς- Τον έχασαν για λίγα ευρώ, πήγε στον ΠΑΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags