Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ο Λάζλο Μπόλονι για ακόμη ένα ματς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, επιδεικνύοντας μια απίστευτη αδυναμία όχι απλώς να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα do or die ματς, αλλά και να παραμέβει κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μόνο ως απίθανη απόφαση μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση του Ρουμάνου τεχνικού να αφήσει στον πάγκο τον Αλεξανδρόπουλο, για να παίξει ο εμφανώς ανέτοιμος και... μπαταρισμένος Σανκαρέ!

Με λίγα ένα προπονητής με την εμπειρία του Μπόλονι, "πάρκαρε" σε έναν τελικό στην άκρη τον καλύτερό του χαφ, για να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής ναι μεν ποιότητα, αλλά που πολλές φορές περπατάει μέσα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, που η ΑΕΚ κυριάρχησε κατά κράτος, έχασε παντελώς τη μάχη του κέντρου, με τον Χιμένεθ να αντιλαμβάνεται το... δώρο που του είχε κάνει ο συνάδελφος του. Και δρώντας έξυπνα, το εκμεταλλεύτηκε. Ο Μπόλονι με τις επιλογές του εκτέθηκε με τρόπο πρωτοφανή.

«Αυτογκόλ» με Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη

Ο Μπόλονι λοιπόν δεν μπορούσε ούτε καν να παραμέβει στο ματς, προκειμένου να αλλάξει τη μοίρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι, που άφησε οριστικά εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αλλαγής του Καρλίτος. Ενώ δηλαδή ο Παναθηναϊκός είχε έλλειμμα δημιουργίας και δεν μπορούσε να φτάσει την μπάλα στον Μακέντα εντός περιοχής, ο Μπόλονι άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Ισπαβου φορ, αφαιρώντας έτσι ακόμη ένα παίκτη από το μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Μάλιστα μετά την είσοδο του Καρλίτος ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά υποχώρησε κι άλλο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επιβληθεί ακόμη περισσότερο στη Λεωφόρο.

Στη σειρά των απίστευτων αποφάσεων του Μπόλονι, τέλος, προστίθεται και η αλλαγή του Χατζηγιοβάνη για να μπει ο Ενμπαγκοτό, ενώ ο Έλληνας εξτρέμ ήταν από τους καλύτερους (αν όχι ο κορυφαίος) του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το DNA του Παναθηναϊκού έχει αλλοιωθεί - Απίστευτο τι έκανε ο Σανκαρέ - Πανάξια εκτός Ευρώπης!