Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το Κύπελλο του Πασχαλάκη - Κορυφαίος ο Σούπερμαν, αρχηγός ο Βιεϊρίνια - Τα έκανε όλα ο Ουάρντα!
| 2021-05-22 23:10:00

Το Κύπελλο του Πασχαλάκη - Κορυφαίος ο Σούπερμαν, αρχηγός ο Βιεϊρίνια - Τα έκανε όλα ο Ουάρντα!

Το Κύπελλο του Πασχαλάκη - Κορυφαίος ο Σούπερμαν, αρχηγός ο Βιεϊρίνια - Τα έκανε όλα ο Ουάρντα!

Ο Έλληνας γκολκίπερ που έδωσε απαντήσεις και οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό. Ποιοι τον οδήγησαν στη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και ποιοι υστέρησαν στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς.

ΠΑΟΚ: Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Δικέφαλος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Το Sportdog.gr παρουσιάζει την κριτική των παικτών.

Πασχαλάκης: Έχει μια σωτήρια επέμβαση στο 14ο λεπτό, όταν αποκρούει εντυπωσιακά το πλάγιο τετ-α-τετ του του Μπρούμα. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Εμβιλά. Στο 58’, επίσης, προλαβαίνει τον Μασούρα πριν σκοράρει, έπειτα από δημιουργία του Ελ Αραμπί. Ένα από τα πιο σταθερά φετινά παιχνίδια του Πασχαλακη.

Βιεϊρίνια: Αρχηγός! Ηγήθηκε και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Αριστοτεχνική η εκτέλεση πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια στον Σα. Στα αρνητικά, ότι χάνει τον Εμβιλά στη φάση που ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός.

Βαρέλα: Ο καλύτερος της «ασπρόμαυρης» άμυνας. Καταλυτικές παρεμβάσεις χαμηλά και ψηλά, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να βγάλει δύσκολες άμυνες, όπως χαρακτηριστικά συνέβη προς το τέλος του ημιχρόνου. Εκεί όπου ο Βαρέλα με φανταστική προβολή κόβει τον Ανδρούτσο, προτού ο παίκτης του Ολυμπιακού μπει με φορά προς την μικρή περιοχή.

Κρέσπο: Τίμιο παιχνίδι από τον έμπειρο στόπερ. Είχε λιγότερη δουλειά σε σχέση με τον Βαρέλα, αλλά σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε θετικά.

Ροντρίγκο: Δέχθηκε αρκετή πίεση από την πλευρά του, καθώς από εκεί κυρίως ο Ολυμπιακός εκδήλωνε τις επιθέσεις του. Τον ταλαιπώρησε αρκετά ο Μπρούμα, ωστόσο ο δεξιός μπακ-χαφ του ΠΑΟΚ δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος. Επιθετικά δεν φάνηκε, καθώς οι Θεσσαλονικείς είχαν ρίξει το βάρος από την αριστερή πλευρά.

Αουγκούστο: Για άλλη μια φορά δυναμικός ο αμυντικός χάφ των «ασπρόμαυρων». Έκλεισε τους διαδρόμους από τον άξονα, ενώ δεν δίστασε να παίξει και σκληρά όταν χρειάστηκε για να ανακόψει τους αντιπάλους του.

Σβαμπ: Κερδίζει το πέναλτι από το οποίο ο ΠΑΟΚ παίρνει κεφάλι στο σκορ. Ο Αυστριακός ήταν από την αρχή παρά πολύ ορεξάτος, αλλά η πανέξυπνη ενέργειά του που οδήγησε τον Εμβιλά στο να τον ανατρέψει εντός περιοχής, απέδειξε και τη συγκέντρωσή του. Καλό παιχνίδι από τον χάφ του «Δικεφάλου» σε όλα τα επίπεδα.

Μπάμπα: Σταθερός ο μπακ-χάφ του ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι εκεί. Είχε περισσότερο το νου του στα αμυντικά του καθήκοντα και γι’ αυτό, τα ανεβάσματά του δεν ήταν πολλά, παρότι από εκεί η ομάδα του εκδήλωνε τις περισσότερες επιθέσεις του.

Ζίβκοβιτς: Είχε διάθεση, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φανεί, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει όλο το βάρος από την αριστερή του πλευρά. Παρ’ όλα αυτά ήταν τακτικά καλός, υπηρετώντας το πλάνο του Πάμπλο Γκαρσία. Στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφώθηκε, με κορυφαία του στιγμή την απίθανη ασίστ με τακουνάκι στον Κρμέντσικ για το 2-1 στο 90’!

Ουάρντα: Έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε από εκείνον ο Γκαρσία. Ταλαιπώρησε τον Ανδρούτσο, κράτησε μπάλα, προσπάθησε να παίξει κάθετα, ενώ είχε και την πάσα-κεφάλια προς τον Σβιντέρσκι, πριν ο Πολωνός βρει στο 29’ το οριζόντιο δοκάρι.

Σβιντέρσκι: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Έβγαινε σε κάθε ευκαιρία στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, δημιουργώντας πολλά προβλήματα ειδικά στον Σεμέδο. Έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού για να ανοίξει το σκορ, όταν η κεφάλια του στο 29’ σταμάτησε στο δοκάρι.

Τσιγγάρας: Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Κρμέντσικ: Έχασε ορισμένες μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει από τη στιγμή που μπήκε, με κορυφαία αυτή του 84ου λεπτού, όταν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα στο τετ-α-τετ. Στο 90’ όμως ήρθε η λύτρωση, καθώς με δικό του τέρμα έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ!

Μιχάι: Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags