Facebook Pixel Ισπανία - Πολωνία: Ο Λεβαντόφσκι πλήγωσε την Ισπανία και την έβαλε σε μπελάδες για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-19 23:54:00

Ο Λεβαντόφσκι πλήγωσε την Ισπανία και την έβαλε σε μπελάδες για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Λεβαντόφσκι πλήγωσε την Ισπανία και την έβαλε σε μπελάδες για την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό Euro και έδωσε τον βαθμό (1-1) στην Πολωνία στο παιχνίδι με την Ισπανία, η οποία πλέον μπαίνει σε... μπελάδες ακόμα και για την πρόκρισή της στους "16".

Ισπανία - Πολωνία: Δεύτερο σερί κάζο για τους Ισπανούς, καθώς έμειναν στο 1-1 με τους Πολωνούς στην Σεβίλλη και πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η "Furia Roja" ξεκίνησε καλά το ματς και προηγήθηκε με τον Μοράτα στο 25', ομως η Πολωνία απάντησε στο 54' με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Ισπανία, πάντως, θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, όμως στο 58' ο Μορένο έστειλε το πέναλτι που κέρδισε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μοράτα προ κενής εστίας αστόχησε.

Έτσι αναμένεται "θρίλερ" την τελευταία αγωνιστική όπου οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν την Σλοβακία και οι Πολωνοί την Σουηδία.

Το ματς

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, ωστόσο εκτός από φλύαρη κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην εστία της Πολωνίας, η οποία από την πλευρά της είχε ένα τρομερό σουτ του Κλιχ στο 6', που έφυγε λίγο άουτ.

Παρά τις λιγοστές φάσεις της η Ισπανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25', όταν ο Μοράτα πετάχτηκε στην πλάτη της πολωνικής άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-0, αν και αρχικά ο διαιτητής είχε ακυρώσει το γκολ, με το VAR να δικαιώνει τον Ισπανό επιθετικό και να το μετράει.

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να ανέβουν στο γήπεδο στη συνέχεια και είχαν μια καλή στιγμή στο 36' με τον Σφιντέρσκι, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να έχει και φοβερό σουτ στο δοκάρι στο 43', ενώ στη συνέχεια της φάσης αστόχησε από πολύ κοντά ο Λεβαντόφσκι.

Στο 54' η Πολωνία κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία, όταν ο Λεβαντόφσκι έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Γιόβζιακ και νίκησε τον Σιμόν για το 1-1. Λίγα λεπτά μετά η Ισπανία κέρδισε πέναλτι σε πάτημα του Μορένο, ο φορ της Βιγιαρεάλ πήγε στην εκτέλεση, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Μοράτα να αστοχεί στην επαναφορά, φάτσα με τον Σέζνι.

Οι Ισπανοί απείλησαν στο 65' με ένα σουτ του Μοράτα, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 84' για να κάνει το 2-1, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το... πρόσωπο του Σέζνι. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβη στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Τόρες, Άλμπα, Ρόδρι, Κόκε (68’ Σαράμπια), Πέδρι, Μορένο (68’ Ρουίθ), Όλμο (61’ Τόρες), Μοράτα

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ (85’ Νταβιντόβιτς), Γιόζβιακ, Μόντερ (85’ Λινέτι), Κλιχ (55’ Koζλόφσκι), Πούχατς, Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι), Λεβαντόφσκι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags