Facebook Pixel Euro 2020: Έσκασε η πρώτη βόμβα του Euro - Οι Τσέχοι στα ουράνια και οι Οράνιε... σπίτι τους! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-27 20:55:00

Έσκασε η πρώτη βόμβα του Euro - Οι Τσέχοι στα ουράνια και οι Οράνιε... σπίτι τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έσκασε η πρώτη βόμβα του Euro - Οι Τσέχοι στα ουράνια και οι Οράνιε... σπίτι τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα έχτιζε η Ολλανδία στα τρία πρώτα ματς του Euro 2020 κατέρρευσαν στη Βουδαπέστη, με την Τσεχία να τη νικά 2-0 και να την αποκλείει από τη συνέχεια του θεσμού!

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro 2020 είναι γεγονός, με την Τσεχία να επικρατεί 2-0 της Ολλανδίας στη Βουδαπέστη και να "πετά" εκτός διοργάνωσης από νωρίς ένα από τα φαβορί του τουρνουά!

Οι Τσέχοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αποβολή του Ντε Λιχτ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 55' και πέτυχαν δύο γκολ με Χόλες (68') και Σικ (80').

Η ομάδα του Τόμας Σίλχαβι έχει μια "χρυσή" ευκαιρία να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τους 4, αφού στα προημιτελικά αντιμεπωπίζει τη Δανία στο Μπακού (3/7).

Το ματς

Οι Ολλανδοί μπήκαν με περισσότερη ορμή στην αναμέτρηση και απείλησαν με Ντε Φράι και Ντεπάι στο 8', σε μια φάση που ξεκίνησε πάντως από θέση οφσάιντ. Το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο και τα τρεξίματα των Τσέχων (έτρεξαν 4,5 χιλιόμετρα παραπάνω στο πρώτο μέρος) περιόρισε αισθητά τα επιθετικά ατού των Οράνιε, μην επιτρέποντας στην τριάδα Ντεπάι-Μάλεν-Βαϊνάλντουμ να βγάλει συνεργασίες. Συνεπώς οι Ολλανδοί περίμεναν σχεδόν τα πάντα από τα διαρκή ανεβάσματα του Ντάμφρις στη δεξιά πλευρά.

Στο 22' η κεφαλιά του Σούτσεκ έφυγε άουτ για την Τσεχία, ενώ στο 31' η Ολλανδία απείλησε μετά από ώρα, με το διαγώνιο σουτ του Μάλεν να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.  Στο 38' οι Τσέχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντε Λιχτ έβαλε σωτήρια προβολή στο πλασέ του Μπαράκ, ενώ στο 40' ήταν η σειρά της Ολλανδίας να απειλήσει με παράλληλο γύρισμα του Ντάμφρις που μπλόκαρε ο Βάτσλικ τελευταία στιγμή.

Το παιχνίδι πήρε καταστροφική τροπή για τους Ολλανδούς μέσα σε ένα... λίγα δευτερόλεπτα. Από φοβερό "τακουνάκι" του Ντεπάι ο Μάλεν πήρε την μπάλα, πέρασε σαν... σταματημένους δύο Τσέχους αμυντικούς και έφυγε τετ α τετ με τον Βάτσλικ. Αντί να πλασάρει επιχείρησε να τον περάσει, με τον Τσέχο γκολκίπερ να πέφτει έγκαιρα και να "γραπώνει" την μπάλα στερώντας από την Ολλανδία το γκολ.

Στην αμέσως επόμενη φάση  ο Ντε Λιχτ έκανε λάθος, και αναγκάστηκε να διώξει την μπάλα προ του Σικ με το χέρι. Ο διαιτητής έκρινε αρχικά ότι δεν υπήρχε πρόθεση και έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως στη συνέχεια συμβουλεύτηκε το ριπλέι μετά από παρέμβαση του VAR. Εκεί φάνηκε ότι ο Ντε Λιχτ έκανε χέρι με πρόθεση προκειμένου να μην αφήσει τον Σικ να μπει στην περιοχή και ο ρέφερι του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 55'!

Η Τσεχία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα και πίεσε ασφυκτικά. Στο 64' ο Ντάμφρις απεσόβησε σίγουρο γκολ με φοβερή προβολή σε πλασέ του Καντεράμπεκ, αλλά στο 68' η Ολλανδία δεν την γλίτωσε. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Στεκέλενμπουργκ έκανε κακή έξοδο και άφησε ανυπεράσπιστο το τέρματ του. Ο Κάλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Χόλες τη δεύτερη προ κενής εστίας  κάνοντας το 1-0 για την Τσεχία!

Οι εξουθενωμένοι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και ο Σικ πέτυχε το 4ο γκολ του στο Euro, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 80' με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Χόλες στο 80', σφραγίζοντας την επική πρόκριση της Τσεχίας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags