Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τα παιδί... θαύμα της Τρίπολης - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο
| 2021-07-01 20:35:00

Τα παιδί... θαύμα της Τρίπολης - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τα παιδί... θαύμα της Τρίπολης - "Άκυρο" σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο

Η μεταγραφή στην Τούμπα, η θέση του και οι δύο κόουτς που τον έφτιαξαν. To Sportdog.gr παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παναγιώτη Τζίμα, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου. Το αγωνιστικό προφίλ του, η πορεία του στην Τρίπολη και όσα έχει κάνει εντός και εκτός γηπέδων.

ΠΑΟΚ: Με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΟΦΗ τη σεζόν 2020-21 μπήκε σε μία ιδιαίτερη λίστα ποδοσφαιριστών του Αστέρα, αφού σκόραρε σε ηλικία 19 ετών, 10 μηνών και 16 ημερών και έγινε ο τέταρτος νεώτερος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα για τους Αρκάδες, έχοντας μπροστά του τους, Φορτούνη, Δουβίκα και Τάσο Μπακασέτα.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τζίμα, ο οποίος ετοιμάζεται για τη δεύτερη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του. Γιατί η πρώτη ήταν ξεκάθαρα η μετακόμισή του στην Τρίπολη, όπου εξελίχθηκε ραγδαία από τότε που ο προπονητής των Ακαδημιών και σκάουτερ, Κώστας Σαλαπάτας τον είδε αγωνιζόμενο με τις μικτές της Πρέβεζας.

Τότε τον ήθελαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ! Η οικογένεια του μικρού όμως προτίμησαν τους Αρκάδες και κατά τα φαινόμενα δικαιώθηκε.

Από τον Άρη Πρέβεζας στον Αστέρα και πλέον το παιδί βρίσκεται μια ανάσα από τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ, έχοντας στις αποσκευές του για αυτό το ταξίδι πολύ δυνατές περγαμηνές. Γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής με επαφή με τα δίχτυα. Έχει σκοράρει 14 γκολ σε 20 παιχνίδια με τις μικρές Εθνικές, ενώ αποτέλεσε αρχηγός στην Κ20 του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

Ντεμπούταρε με Παράσχο, πήρε ευκαιρίες με Ράσταβατς

Στην Τρίπολη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2018 σε ηλικία 17 ετών. Με την Κ20 του Αστέρα είχε 20 γκολ και 10 ασίστ και από τη σεζόν 2018-19 άρχισε να μπαίνει στις αποστολές της πρώτης ομάδας. Η 5η Μαΐου 2019 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με τον Γιώργο Παράσχο να τον ρίχνει στις καθυστερήσεις στο 3-0 κόντρα στον Πανιώνιο.

Τη σεζόν 2019-20 έπαιξε 5 ματς στα πλέι άουτ και την αγωνιστική περίοδο 2020-21 τον είδαμε περισσότερο, μιας και ο Μίλαν Ράσταβατς τον εμπιστεύτηκε σε 5 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και 5 στα πλέι οφ.

Σε αυτήν την διαδρομή ο Παναγιώτης είχε τη στήριξη της οικογένειάς του, η οποία είχε πολύ καλή επικοινωνία με τους προπονητές στον Αστέρα και δεν ήταν καθόλου παρεμβατική στη δουλειά τους. Το ταλέντο, η βοήθεια του Αστέρα η στήριξη των βιοπαλαιστών γονιών του ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Χαίρεται να παίζει και να κερδίζει

Στις τάξεις της ομάδας του Μοριά μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό άσο που ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές πολιτείες. Είναι ένα δυναμικό παιδί, χαρούμενο με πάθος για το ποδόσφαιρο! Χαίρεται να παίζει μπάλα. Είναι νικητής. Θέλει να κερδίζει.

Επίσης η δυναμικότητα του χαρακτήρα του τον καθιστά ηγέτη! Εμπνέει τους συμπαίκτες του με τον ενθουσιασμό και το πάθος του. Μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Δεν είναι μόνο ο παίκτης που θα βάλει το γκολ. Είναι ένας αρχηγός, ένας μπροστάρης που τραβά όλους τους παίκτες.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο ως σέντερ φορ όσο και πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στις πτέρυγες.

Διατηρεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ικανός στον αέρα. Θέλει τίποτα άλλο ένας προπονητής για να μην τον θέλει στην ομάδα του;

Η συνταγή του Αστέρα

Ποιά ήταν η συνταγή που «έφτιαξε» τον ποδοσφαιριστή στον Αστέρα; Είναι το μυστικό που ακολουθεί η ομάδα της Αρκαδίας σε όλες τις μικρές ηλικίες και απ' ότι φαίνεται, όχι μόνο αποδίδει, αλλά και αποτελεί παράδειγμα για άλλες ομάδες.

Ο παίκτης ξεχώριζε γι'αυτό και τον έβαζαν να παίξει σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες. Ο Αστέρας συνηθίζει τα πιο δυνατά παιδιά να τα ανεβάζουν στην επόμενη ηλικιακά ομάδα, για να δυναμώνουν και να εξελίσσονται. Δεν θυσιάζουν δηλαδή το ταλέντο για τους τρεις βαθμούς σε αυτές τις ηλικίες. Έτσι οι μικροί που παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες αφενός αποκτούν εμπειρίες και αφετέρουν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα κίνητρα για να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Στον ΠΑΟΚ τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Είναι μία ομάδα με βαρύ brand name, με περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερη ιστορία, στοιχεία που αυξάνουν την πίεση στα πόδια ενός νεαρού ποδοσφαιριστή. Στην Τρίπολη όμως θεωρούν, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε κορυφαίο επίπεδο και είναι σίγουροι πως θα αποδείξει πράγματα όπου και να παίξει.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν για τον νεαρό Τζίμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags