Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Εκτός από Ατρόμητο  γνωρίζω πως για τον Μάριο Τζαβίδα κινήθηκαν κλαμπ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ωστόσο τον κέρδισε η προοπτική του Ατρόμητου και συμφώνησε μαζί μας». Τάδε έφη Γιώργος Σπανός, σε συνεντευξή του στο  SDNA, για το πολύκροτο και εντυπωσιακό deal του Ατρομήτου με τον Τζαβίδα, ένας απο τους 3 πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες στην ηλικία  του κι αστέρι της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού!

Θυμίζω πως η στήλη είχε αποκαλύψει πριν απο περίπου 20 ημέρες, σε αποκλειστικότητα, πως ο Ατρόμητος έχοντας συμφωνήσει με την οικογένεια Τζαβίδα αλλά και με το μεγάλο μανατζερικό Γραφείο του νεαρού άσου (αυτό του Πάνου Γαλαριώτη), ουσιαστικά είχε ...αρπάξει τον Μάριο απο τον Παναθηναϊκό.  Και όπως αποκαλύψαμε στο επίσης αποκλειστικό follow up για την υπόθεση, όταν καθυστερούσε η ανακοινωση της αποκτησής του (και κάποια ΜΜΕ έλεγαν/έγραφαν πως... "κόλλησε"), ο πατέρας του Τζαβίδα αλλά και ο Ατρόμητος, προσπαθούσαν να πείσουν πλευρά Αλαφούζου να κάνει κούρεμα στο υψηλό ποσό των τροφείων που ήταν plus 175.000 ευρώ γιατί απο φέτος έχει αλλάξει η σχετική "ντιρεκτίβα". Για αυτό άλλωστε και ο Ατρόμητος είχε εγγράφως απευθυνθεί στην ΕΠΟ, ζητώντας να μάθει πόσα ακριβώς ήταν τα νέα τροφεία (μέχρι την τελευταία μεταγραφική περίοδο θα έφευγε με 37.500 για άλλη ελληνική ομάδα).

"Σίγουρα υπάρχει η υποχρέωση της κάλυψης των τροφείων από πλευράς Ατρόμητου. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό, για το ακριβές ποσό το οποίο θα προκύψει από μια καινούργια ντιρεκτίβα. Γίνονται συζητήσεις και υπάρχει ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης.Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε εμείς θα πληρώσουμε ολόκληρο το ποσό των τροφείων. Το σίγουρο είναι πως εμείς ως Ατρόμητος δεν θέλουμε να υπάρχει καμία παρεξήγηση με τον Παναθηναϊκό για την συγκεκριμένη υπόθεση ούτε κάποια πικρία από μέρους του».  Τάδε έφη Γιώργος Σπανός, στην ίδια συνεντευξή του στο SDNA, επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του "Sportdog", που είχε προηγηθεί!! Τι απέφυγε να κάνει ο ιδιοκτήτης; Να δώσει... ονόματα και διευθύνσεις. Δεν πειράζει, θα το κάνουμε εμείς σήμερα. 

Εχουμε και λέμε λοιπόν: ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα, απο την ελληνική Big 4, που επιχείρησε και μάλιστα δις στο πρόσφατο παρελθόν, να πάρει τον Μάριο Τζαβίδα στου Ρέντη. Επί ηγεσίας του Αντώνη Πίκουλα στην "ερυθρόλευκη" Ακαδημία και με θετική εισήγηση και των Ελευθεριάδη, Φαμέλη. Ο Πίκουλας - που πλέον έχει αποχωρήσει, έχοντας πρισφέρει προηγουμένως πολύ σπουδαίο έργο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού - πόνταρε στην προσωπική φιλία του με τον πατέρα Τζαβίδα αλλά και στα "ερυθρόλευκα" ποδοσφαιρικά αισθήματα του τελευταίου, παρότι είχε πάει και τα δυο παιδιά του στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού

Γιατί "κόλλησε" αυτή η μετακίνηση; Οι πληροφορίες διίστανται: άλλοι λένε πως ήταν πολύ μπλεγμένη η υπόθεση και δεν έβγαζαν άκρη, οπότε θα τραβούσε νομικά επειδή ο Τζαβίδας είχε δελτίο εκπαιδευόμενου απο την "πράσινη" ΠΑΕ κι άλλοι λένε πως σταμάτησε με εντολή Μαρινάκη!

Η δεύτερη μεγάλη ελληνική ομάδα που ασχολήθηκε με τον Τζαβίδα ήταν η ΑΕΚ! Μόνο που αυτή το έκανε - σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό -όταν οι κεραίες αντικατασκοπείας της έπιασαν/έμαθαν πως ο Μάριος Τζαβίδας αρνήθηκε το επαγγελματικό συμβόλαιο που του πρότεινε ο Παναθηναϊκό και...καττευθύνεται στο Περιστέρι. 

Σύμφωνα ,λοιπόν, με την ελληνική μανατζερική πιάτσα , κάπου στα μέσα Ιουνίου,έπεσε τηλέφωνο απο "κιτρινομαυρο" στέλεχος στον μπαμπά Τζαβίδα, μεταφεροντας του το ενδιαφέρον και πρόταση της ΑΕΚ. Με τον πατέρα Τζαβίδα να τον ευχαριστεί αλλά να του λέει πως έχουν προφορικά συμφωνήσει με τους Σπανό - Αγγελόπουλο και δεν θα ήταν ηθικό να τους πουλήσει. Εξηγωντας του συγχρόνως πως στον Ατρόμητο θα υπέγραφε και θα βρισκόταν απευθείας στην πρώτη ομάδα (θα υπολογίζεται/ξεκινήσει ως τριτος στην ιεραρχεία των φορ του ρόστερ).

Επίσης, όντως υπήρχε πρόταση στην διάθεση της οικογένειας Τζαβίδα κι απο το εξωτερικό, όπως αποκάλυψε ο Σπανός στο SDNA. Και ήταν απο την Ολλανδία, αλλά όχι η Φορτούνα Σιτάρντ, στην οποία είχε δοκιμαστεί στις αρχές του χειμώνα.

 Τι απέφυγε να πεί ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, όντας πάρα πολύ προσεκτικός για να μην διαταρραχθούν οι σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό; Το τηλεφώνημα που του έκανε προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος, αμέσως μετά την αποκλειστική αποκάλυψη του Sportdog.gr και του Overfm 104,9, πως ο Τζαβίδας "εκλάπη" απο τον Ατρόμητο και το ντόρο που είχε προκληθεί στο "πράσινο" στρατόπεδο για την απώλεια. Με τον Σπανό να ακούει τον Αλαφούζο να του ζητάει να αποσυρθεί απο τον Τζαβίδα αλλά να του απαντάει πως είναι απόφαση της οικογένειας Τζαβίδα -και του Μάριου και του πατέρα του - να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκός!! Τόσο απλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" σε ΑΕΚ, τρελαμένος για Ολυμπιακό - Με περισσότερα χρήματα στο Λιμάνι - Καλύτερος... από Σα