Η χθεσινή αντίπαλός της η Δανία, ήταν μία εξαιρετική ομάδα με μία τρομερή ιστορία στο φετινό EURO. Ίσως το VAR θα έπρεπε να δείξει τον ανάλογο σεβασμό που δείχνει η Παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα σε αυτή την ομάδα, εξετάζοντας τουλάχιστον ενδελεχώς μία φάση που κρίνει την συμμετοχή σε ένα τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δυστυχώς αυτή η αναμονή των 55 χρόνων για την συμμετοχή σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης θα έχει πάντα το στίγμα της φάσης του 103’. Η τρομερή προσπάθεια των παικτών του Southgate δυστυχώς επισκιάστηκε από μία απόφαση που έκρινε τον αγώνα. Από την άλλη ο Sterling μπορεί να έχει την φήμη του…«δύτη» αλλά το να σηκώνουν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί το δάχτυλο στους Άγγλους για θέατρο & διαιτητική εύνοια, στα μάτια μου φαντάζει λίγο αστείο. Όσον αφορά τον Τύπο, δεν φανταζόμαστε τι θα έγραφαν οι Άγγλοι αν αυτό το πέναλτι δίνονταν εις βάρος τους.

Ήταν όντως πέναλτι; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει επαφή όπως δείχνουν και τα replay. Kάθε επαφή στο ποδόσφαιρο δεν είναι φάουλ, όμως φαίνεται πως το σπρώξιμο του Jansen και όχι το μαρκάρισμα του Maehle είναι αυτό που παρακίνησε διαιτητή και VAR να δώσουν το πέναλτι. O Sterling όσο και να προσπαθεί να είναι πειστικός στις δηλώσεις του για την φάση, το πέναλτι είναι ξεκάθαρα soft.

Όσον αφορά την ύπαρξη δύο μπάλων στον αγωνιστικό χώρο πολύ κοντά στην φάση, σύμφωνα με το Athletic η UEFA ισχυρίζεται πως είναι στην κρίση του διαιτητή και του VAR να αποφασίσουν κατά πόσο επηρεάζεται το παιχνίδι από το γεγονός αυτό. Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού η Αγγλία αντέδρασε πολύ γρήγορα στο εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Damsgaard. Όλη την εβδομάδα ο Southgate προσπάθησε μαζί με τους ψυχολόγους που συνοδεύουν την αποστολή να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο τα «Τρία Λιοντάρια» να βρεθούν πίσω στο σκορ για πρώτη φορά στο τουρνουά .

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr