Γαλατάσαραϊ - Ολυμπιακός: Διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας της άρνησης της αποστολής της Γαλατάσαραϊ (η οποία έφτασε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό), να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η τουρκική ομάδα παρέμεινε πάνω από μία ώρα μπλοκαρισμένη στα Σπάτα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει εν τέλει φιλικό με τον Άρη την Τετάρτη.

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου εξέφρασε τη στήριξή του στην Γαλατασαράι για τα όσα συνέβησαν στο Ελ Βενιζέλος και το "μπλόκο" στην αποστολή της. Ακολούθησε η διαμαρτυρία του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ., Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση της Τουρκικής Ομοσπονδίας, η οποία καταδίκασε τη στάση των ελληνικών αρχών.

Θέση για το συμβάν με τη Γαλατασαράι πήρε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως και εξήγησε ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους στην περίπτωση της Γαλατασαράι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μην ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test.

Πριν λίγο καιρό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ανέφερε πως ο κ. Χαρδαλιάς είχε δώσει προσωπικά εντολή στις 22 Οκτωβρίου του 2020 να περάσει η ομάδα της Φενέρμπαχτσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στην ομάδα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Ο υφυπουργός απαντώντας στο δημοσίευμα προανήγγειλε μηνύσεις και αγωγές, υποστηρίζοντας πως το δημοσίευμα, με μεθοδευμένο τρόπο, «κατασκευάζει αθλιότητες» σε βάρος του.

Ίσως γι'αυτόν τον λόγο, στον τουρκικό Τύπο αναπαράγουν τις δηλώσεις του προπονητή της Γαλατά, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος κατηγόρισε τις ελληνικές αρχές και κακομεταχείριση και χαρακτηρίζεται το περιστατικό ως σκάνδαλο!

«Εμείς δεν είμαστε οι άνθρωποι που θα σκύψουν το κεφάλι σε αυτά», γράφει η Fanatik, ενώ στη Yeni Safak φιγουράρουν οι δηλώσεις του αρχηγού της Γαλατά, Αρντά Τουράν, ο οποίος υποστήριξε, ότι «στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε πράξεις που αντιβαίνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Milliyet γράφει χρησιμοποιώντας τα λόγια του Τερ΄μ, ότι “αυτό που έγινε ήταν η απόλυτη κωμωδία. Υπήρχαν μέλη μας που είχαν περάσει τον έλεγχο και είχαν σφραγιστεί τα διαβατήρια τους, παρ’ όλα αυτά τους κάλεσαν να γυρίσουν πίσω. Όλοι ξέρουν πως αυτό που έγινε είναι ντροπή. Η συμπεριφορά τους, οι τρόποι και οι χειρονομίες τους μόνο ευχάριστες δεν ήταν”.