Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (23/11) τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες στον όμιλο των «ερυθρόλευκων» μετά από τέσσερα παιχνίδια, η αναμέτρηση με τη γαλλική ομάδα φαντάζει ως το πιο σημαντικό ματς του γκρουπ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και ενδέχεται να είναι ο «οδηγός» για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία, έχει να κάνει με την ατάκα που είπε ο Φρανσουά Μοντέστο στη συζήτηση που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στου Ρέντη με τον Βαλβέρδε, στην προπόνηση της Δευτέρας.

Τι είπε ο Γάλλος; «Πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάμε τα παιχνίδια. Κάτι δεν κάνουμε σωστά και δεχόμαστε πρώτοι γκολ». Σε αρκετά παιχνίδια της φετινής σεζόν και ειδικά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δέχθηκε νωρίς γκολ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βρίσκεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από νωρίς στο παιχνίδι.

Αυτή είναι μια εξέλιξη την οποία πρέπει ν' αποφύγει η πειραϊκή ομάδα στο ματς απέναντι στη Μαρσέιγ. Αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να κρατήσει το μηδέν, τουλάχιστον στα είκοσι πρώτα λεπτά τότε θ' αναγκαστεί να «κυνηγά» από νωρίς και πάλι στο σκορ, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που μπορεί να παίξει την κόντρα επίθεση πολύ καλά. Το είδαμε άλλωστε αυτό τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όσο και στα παιχνίδια με Ντόρτμουντ στη Γαλλία αλλά και με Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Ο Μοντέστο εστίασε πολύ εύστοχα σε αυτό το στοιχείο, που τείνει να εξελιχθεί σε «βραχνά» για την ομάδα του Πειραιά. Το πρώτο λοιπόν ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο ματς, είναι να μη δεχθεί νωρίς γκολ γιατί σε μια τέτοια περίπτωση αλλάζουν άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αν ο στόχος για τους πειραιώτες επιτευχθεί, τότε θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να «παγώσουν» το ρυθμό και να μεταφέρουν στο «στρατόπεδο» των Γάλλων την πίεση για την επίτευξη ενός γκολ.

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι το μοναδικό παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ που οι πρωταθλητές Ελλάδας δε δέχθηκαν νωρίς γκολ, ήταν αυτό με τη Μαρσέιγ στο Φάληρο. Στο Λονδίνο οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν στο εικοσάλεπτο 2-0, στο Φάληρο με τη Ντόρτμουντ ναι μεν δέχθηκαν την ισοφάριση στο 26' , αλλά η γερμανική ομάδα είχε δύο καλές φάσεις στο δεκάλεπτο για ν' ανοίξει το σκορ.

Τέλος στο ματς με τη Μπορούσια στο «Βεστφάλεν» ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης. Ίσως λοιπόν αυτό το πρόβλημα να μην είναι μόνο αποτέλεσμα της πίεσης των αντιπάλων του Ολυμπιακού, γιατί θα πρέπει να θυμίσουμε ότι και σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, που οι πειραιώτες είχαν κυρίαρχο ρόλο εμφανίστηκε το ίδιο φαινόμενο. Η Ξάνθη σκόραρε στο 13', ο Παναθηναϊκός στο 16' και ο ΠΑΟΚ στο 22'.

Αν μη τι άλλο λοιπόν αυτά δείχνουν ότι είναι και θέμα έλλειψης συγκέντρωσης της ομάδας του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα των περισσότερων αγώνων του.

Πηγή: sentra-goal.gr