Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ξεμπούκωσε" και βρήκε... φονιά! - Άνετη τεσσάρα για Ολυμπιακό με ρεσιτάλ Τικίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-22 20:07:00

"Ξεμπούκωσε" και βρήκε... φονιά! - Άνετη τεσσάρα για Ολυμπιακό με ρεσιτάλ Τικίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Ξεμπούκωσε" και βρήκε... φονιά! - Άνετη τεσσάρα για Ολυμπιακό με ρεσιτάλ Τικίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, οι Μασούρας και Βρουσάι πρόσθεσαν από ένα έκαστος και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 4-1 επί του Απόλλωνα. Ο Ντάουντα το γκολ των φιλοξενούμενων.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τικίνιο Σοάρες, που πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Μασούρας επέστρεψε από τραυματισμό και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 8', με τον Τικίνιο να... παίρνει το όπλο του και να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στο 47' και το 3-0 με... βολίδα στο 72'. Ο Απόλλωνας μείωσε με τον Ντάουντα στο 79' και ο Βρουσάι "έγραψε" το τελικό 4-1 στο 87' έπειτα από ασίστ του Καρμπόβνικ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στόπερ τους Σισέ και Μπα, δεξί μπακ τον Ανδρούτσο και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Κούντε και Μπουχαλάκης έπαιξαν στον άξονα, ενώ η τριάδα των Ονιεκούρου, Καμαρά και Μασούρα πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Τικίνιο.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Απόλλωνας του Γιάννη Πετράκη. Τερματοφύλακας ήταν ο Κότσαρης, με αμυντική τετράδα τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Άλβες και Τουτουαρίμα, από δεξιά προς αριστερά. Σλίβκα και Κάστρο αποτέλεσμα το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ιωαννίδης κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του οι Ματέι, Τσιλούλης και Φαν Λα Πάρα.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, αλλά ο Τικίνιο αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Μασούρα. Ο δημιουργός της φάσης εξελίχθηκε σε εκτελεστή στο 8ο λεπτό, κάνοντας το 1-0 για τους Ερυθρολεύκους. Ο Ονιεκούρου πέρασε κάθετη πάσα στον Καμαρά, αυτός πλάσαρε και ο Κότσαρης απέκρουσε, με τον Μασούρα να σκοράρει από κοντά δεξί πλασέ στην επαναφορά.

Με εξαίρεση μια ευκαιρία με τον Τουτουαρίμα να πατά περιοχή αλλά να χαλά τη φάση με κακή πάσα στο 21’ ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και ο Ολυμπιακός είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Στο 10’ ο Κότσαρης έδιωξε σε κόρνερ έπειτα από προβολή του Ονιεκούρου, στο 29’ το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ και στο 40’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Άλβες, όμως το VAR έκρινε ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μπα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τικίνιο να το… παίρνει πάνω του και να “καθαρίζει” το ματς. Ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 47’, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τον Ολυμπιακό, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα. Στο 72’ ο Τικίνιο έδειξε την κλάση του, καθώς βρέθηκε με πλάτη προς την εστία του Απόλλωνα, γύρισε το σώμα του παρά την πίεση της άμυνας και πέτυχε το 3-0 με σουτ… κεραυνό!

Στο 79’ ο Ντάουντα μείωσε σε 3-1 για τον Απόλλωνα μετά από φάση διαρκείας και ασταθή επέμβαση του Βατσλίκ. Το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης του Ολυμπιακού έβαλε ο Βρουσάι στο 87’, σκοράροντας το 4-1 μετά από πάσα του Καρμπόβνικ, ωραίο ρολάρισμα του σώματός του πάνω σε αμυντικό και εξαιρετικό δεξί σουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης (76' Σουρλής), Ονιεκούρου (76' Βρουσάι), Κούντε, Ανδρούτσος, Μασούρας (67' Λόπες), Α. Καμαρά, Μπα, Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ (67' Καρμπόβνικ) και Σισέ (76' Αβραάμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (67' Ντεντάκης), Ματέι (82' Σαχλί), Ιωαννίδης (57' Ντάουντα), Σλίβκα, Τουτουαρίμα (67' Βιτλής), Κάστρο, Μπρούνο Άλβες, Τσιλούλης (57' Παμλίδης) και Φαν Λα Πάρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags