Facebook Pixel Sportdog.gr | Dick Beattie: Ο «πρωτεργάτης» των στημένων που ήρθε από την Celtic
| 2021-09-26 04:33:00

Dick Beattie: Ο «πρωτεργάτης» των στημένων που ήρθε από την Celtic

Sportdog Team
Dick Beattie: Ο «πρωτεργάτης» των στημένων που ήρθε από την Celtic

Ο Dick Beattie ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Celtic, έγινε είδωλο για μια χειρονομία απέναντι στην Rangers και γρήγορα πέρασε τα αγγλικά σύνορα. Η καριέρα του όμως έμελλε να πάρει μια… εγκληματική τροπή, αφού έμπλεξε με τον ιππόδρομο, έγινε από τους πρώτους στο Νησί που έστησε συστηματικά παιχνίδια και κατέληξε στην φυλακή!

Μπορεί για πολύ κόσμο το στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων να θεωρείται ένα φαινόμενο των νεότερων χρόνων, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα στήνονταν αγώνες και στα πιο ρομαντικά χρόνια του αθλήματος και από παίκτες που θεωρητικά έπαιζαν για τη φανέλα. Ένας από αυτούς τους παίκτες ήταν και ο πρώην τερματοφύλακας της Celtic, Dick Beattie.

Ο Richard Scott Beattie, όπως ήταν το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1936 στη Γλασκώβη και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 18 του χρόνια, όταν παρά το γεγονός του ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Celtic τον Σεπτέμβριο του 1954, πέρασε τη σεζόν 1954-1955 στο χωριό (και σημερινό προάστιο της πόλης Κλάιντμπανκ) Ντάντοχερ για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα, Duntocher Hibernian.

Στη μοναδική σεζόν που η Duntocher είχε για τερματοφύλακα τον Beattie, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Scottish Junior Cup, στον οποίο όμως ηττήθηκε από την Kilsyth Rangers. Μπορεί η ομάδα του να μην κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, όμως ο 18χρονος Σκωτσέζος είχε αποδείξει πως, αν μη τι άλλο δικαιούταν μια ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, στο τέλος της σεζόν, ο Beattie ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα και να γίνει και επίσημα «Κέλτης».

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags