Facebook Pixel Ελλάδα: Αυτός είναι το κλειδί της Σουηδίας - "Θα δεχτούμε πίεση αλλά... - Δεν έχουν παίξει καλά τελευταία"
| 2021-10-12 19:24:00

Αυτός είναι το κλειδί της Σουηδίας - "Θα δεχτούμε πίεση αλλά... - Δεν έχουν παίξει καλά τελευταία"

Sportdog Team
Αυτός είναι το κλειδί της Σουηδίας - "Θα δεχτούμε πίεση αλλά... - Δεν έχουν παίξει καλά τελευταία"

Για τον αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μίλησε άνθρωπος που ξέρει το ποδόσφαιρο της χώρας πολύ καλά τονίζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη στην Στοκχόλμη.

Σπύρος Τουλίκας: Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο γνωστός ατζέντης, που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο της Σουηδίας, και αναφέρθηκε στην αντίπαλο της Εθνικής μας το βράδυ της Τρίτης (12/10) στη Στοκχόλμη.

"Πιστεύω να έχει 2-3 χιλιάδες Έλληνες. Συνολικά στην Σουηδία υπάρχουν περίπου 25-30 χιλιάδες Έλληνες και οι μισοί περίπου είναι στην Στοκχόλμη. Ήμασταν γύρω στις 15 χιλιάδες και αυξηθήκαμε κατά την διάρκεια της κρίσης.

Είναι δύσκολο ματς. Η Σουηδία με το Κόσοβο δεν ήταν πολύ καλύτερη, παρότι κέρδισε με 3-0. Σήμερα το φιλοφοβούνται αν και η ενδεκάδα της θα είναι καλύτερη απ' ότι αυτή που παρατάχθηκε στην Αθήνα. Ο Κουλουτσέφσκι δεν παίζει. Ο Κουάισον είναι άλλο στυλ παίκτη. Με τον Κουάισον μέσα παίζει περισσότερο 4-4-2, είναι εκρηκτικός. Αντίθετα ο Κουλουτσέφσκι είναι αργός. Έχει 16 αγώνες χωρίς να χάσει στην Στοκχόλμη, είναι δυνατή στην έδρα της. 

Το τοπ παιχνίδι τους ήταν κόντρα στην Ισπανία. Μετά απ' αυτό δεν μπορώ να πω ότι έπαιξε εντυπωσιακά. Υπάρχουν τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία. Ο Αουγκούστινσον, για παράδειγμα, το αριστερό μπακ, δεν παίζει καθόλου στην Σεβίλλη. Αν επιτεθούμε από εκεί νομίζω θα έχει πρόβλημα. Αν δεν προσέξουμε τον Φόσμπεργκ, όμως, επίσης, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Είναι ο καλύτερος παίκτης της Σουηδίας. Είναι ζητήματα τακτικής.

Αν μπορέσουμε να κόψουμε τον Φόρσμπεργκ και να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις θα είναι σημαντικό. Οι Σουηδοί κοιτάνε ομαδικά τον αντίπαλο και με την Αργεντινή να παίξουν δεν θα εστιάσουν στον Μέσι. Πιστεύω ότι τα πρώτα 10-15 λεπτά θα είναι ψηλά στο γήπεδο για να πετύχουν ένα γκολ. Θα πρέπει να περιμένουμε πίεση και να προσέξουμε. Μετά θα έρθουν οι αντεπιθέσεις και, ίσως, μπορέσουμε να πετύχουμε ένα τέρμα", είπε ο Σπύρος Τουλίκας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags