Facebook Pixel Σουηδία – Ελλάδα: Φθηνή ήττα!
| 2021-10-12 23:36:00

Φθηνή ήττα! Η Ελλάδα "αυτοκτόνησε" με τα λάθη της – Χάρισε τη νίκη στη Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φθηνή ήττα! Η Ελλάδα "αυτοκτόνησε" με τα λάθη της – Χάρισε τη νίκη στη Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική ηττήθηκε 2-0 και ψάχνει το θαύμα βγάζοντας εκτός τους Ισπανούς, το οποίο είναι ένα τραβηγμένο σενάριο.

Σουηδία – Ελλάδα: Δύο πρόσωπα εμφάνισε η Ελλάδα στη Σουηδία και το πλήρωσε! Η Εθνική έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και από ατυχία δεν προηγήθηκε, στο δεύτερο όμως πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωση στα μετόπισθεν.

Έτσι ηττήθηκε με 2-0 και μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου.

Έσπασε τα δοκάρια

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος! Οι παίκτες του Φαν'τ Σιπ δεν άφησαν τη Σοηδία να κάνει παιχνίδι, έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν πολύ εύκολα στην αντεπίθεση, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Όλσεν, ο οποίος είχε την τύχη με το μέρος του. Με κύριους εκφραστές των προσπαθειών τους Μπουχαλάκη, Μπακασέτα και Μασούρα, η γαλανόλευκη περιόρισαν τους γηπεδούχους επιθετικά και από καθαρά ζήτημα τύχης δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Μάλιστα οι Σουηδοί για αρκετά λεπτά έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 21'. Ο Μπακασέτας έβγαλε φοβερή μπαλιά πενήντα μέτρων για τον Μασούρα που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, σούταρε από θέση διαγώνια αριστερά, ο Όλσεν βρήκε ίσα ίσα τη μπάλα για να καταλήξει στο αριστερό δοκάρι της εστίας! Στο 35' ο άσος του Ολυμπιακού είχε άλλη μία καλή στιγμή απέναντι στον Σουηδό τερματοφύλακα, ο οποίος είχε την τύχη με το μέρος του στην διπλή φάση του 39'.

Ο Μασούρας δημιούργησε καταστάσεις στην περιοχή, σέντραρε, ο Παυλίδης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στη συμβολή των δοκών. Στην εξέλιξη της φάσης στρώθηκε στον Μπακασέτα τον κεραυνό του οποίο σταμάτησε ο Όλσεν. Η Σουηδία από την άλλη πλευρά σε 45 λεπτά είχε μόνο μία φάση με το άψυχο σουτ του Φόρσμπεργκ στο 28', το οποίο ήταν εύκολη λεία για τον Βλαχοδήμο.

Καθίζηση στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα πάνω κάτω! Οι Σουηδοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο. Απείλησαν με τον Κουάισον στο 56' και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της εθνικής. Η βιασύνη του Μαυροπάνου οδήγησε σε λάθος υπολογισμό στο 58'. Έκανε πέναλτι στον Ίσακ, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα, με τον Φόρσμπεργκ να ευστοχεία από τα 11 βήματα.

Στο 69' η Ελλάδα κοιμήθηκε. Στην κυριολεξία! Μετά από το βολέ του Όλσεν, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Χατζηδιάκο, ο Ισάκ ντρίπλαρε και τον Βλαχοδήμο και σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 86' ο Χατζηδιάκος αποβλήθηκε, το σκορ δεν άλλαξε με την Εθνική να χάνει το παιχνίδι.

Έτσι μειώθηκαν οι ελπίδες για πρόκριση. Υπάρχει ένα τραβηγμένο σενάριο που απαιτεί συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Δηλαδή να νικήσει η Ελλάδα τους Ισπανούς, να χάσουν αυτοί με τη Σουηδία και εμείς να νικήσουμε το Κόσοβο.

Σουηδία: Όλσεν - Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον - Όλσον, Φόρσμπεργκ (87' Όλσον), Έκνταλ (81' Σβάνμπεργκ). Κλάεσον (81' Καγιούστε) – Κουάεσον (87' Γκιόκερες), Ίσακ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος - Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84' Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71' Πέλκας), Μπακασέτας – Μασούρας (71' Τζόλης), Παυλίδης (75' Δουβίκας)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags