Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Απόφαση για Σάντος στην Εθνική - Ποιοι βάζουν... τρικλοποδιά σε Χιμένεθ - Νέο όνομα στο προσκήνιο!
| 2021-12-12 16:50:00

Απόφαση για Σάντος στην Εθνική - Ποιοι βάζουν... τρικλοποδιά σε Χιμένεθ - Νέο όνομα στο προσκήνιο!

του Νίκου Στεργίου
Απόφαση για Σάντος στην Εθνική - Ποιοι βάζουν... τρικλοποδιά σε Χιμένεθ - Νέο όνομα στο προσκήνιο!

Το πλάνο για τον επόμενο προπονητή και ποιος είναι το φαβορί. Στην ΕΠΟ θέλουν τον Πορτογάλο, όμως γνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν και ήδη ετοιμάζονται για το εναλλακτικό σχέδιο. Πού ψάχνουν και τι συμβαίνει με τον Μανόλο Χιμένεθ;

Εθνική Ελλάδας: Το "διαζύγιο" με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ έφερε την ΕΠΟ στη θέση να αναζητεί τον διάδοχο του Ολλανδού, με την ελπίδα ότι ο νέος προπονητής θα μπορέσει να βελτιώσει την Εθνική Ελλάδας, να της δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα και να πετύχει την πρόκριση στο Euro 2024, μετά την αποτυχία του "πλάνου Κατάρ".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, δήλωσε πρόσφατα ότι διακαής πόθος του είναι ο Φερνάντο Σάντος, ενώ και ο Αθλητικός Διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Σάντος είναι ένας προπονητής κορυφαίου επιπέδου, που θα αποτελούσε "εγγύηση" για την Εθνική Ελλάδας, με την οποία άλλωστε είναι ιδιαίτερα δεμένος. Η περίπτωσή του όμως θεωρείται πολύ δύσκολη, καθώς βρίσκεται ακόμα στον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2024 και ο έμπειρος προπονητής έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει εάν οι Ιβηρες δεν προκριθούν στο Μουντιάλ 2022. Ωστόσο, με τα μπαράζ για το Μουντιάλ να είναι προγραμματισμένα για τον Μάρτιο του 2022, ο Σάντος παραμένει στην Πορτογαλία και η ΕΠΟ δεν μπορεί να περιμένει τέσσερις μήνες.

Συνεπώς, στην Ομοσπονδία πρέπει να εξετάσουν κι άλλες προοπτικές, κρατώντας τον Σάντος στην άκρη του μυαλού τους, μήπως και ωριμάσουν οι συνθήκες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ θα ήθελαν έναν προπονητή παρόμοιου στυλ με τον Σάντος. Έναν λάτρη της πειθαρχίας, που θα δίνει έμφαση στην άμυνα και θα εφαρμόζει στην Εθνική παιχνίδι αντεπιθέσεων, που πολλοί θεωρούν ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Αυτόν αναζητούν και ήδη έχουν ξεκινήσει την σχετική έρευνα, με δημοσιεύματα να τονίζουν ότι η αναζήτηση επικεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε ένα νέο όνομα ως… στόχο.

Παρόλα αυτά, πηγές αναφέρουν ότι στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας ακούγεται συχνά το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ, ενός θιασώτη της προαναφερθείσας λογικής. Πάντως, ο Ισπανός δεν φαίνεται να έχει πολλούς θαυμαστές λόγω της πρότερης παρουσίας του στην ΑΕΚ.

Η Εθνική εξακολουθεί να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με "οπαδικά" κριτήρια, κάτι που τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Γιώργος Δώνης. Πολλοί στην ΕΠΟ προβληματίζονται με την περίπτωση Χιμένεθ, φοβούμενοι τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει τυχόν πρόσληψή του εξαιτίας του "κιτρινόμαυρου" παρελθόντος του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags