Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: O Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο έχει πάρα πολλά χρόνια - τόσα που κάποιοι μπορεί να έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά - να κερδίσει πρωτάθλημα... Γενικά στην Super League... Kι αναφέρομαι φυσικά όχι μόνο στην πρώτη ομάδα αλλά και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Κ19 και Κ17.

Και μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά με το τέλος του πρώτου γύρου αποδείχθηκαν πως περισσότερο επρόκειτο για... ψευδαισθησεις. Παρότι υπάρχει μπροστά ένας ακόμη γύρος αλλά και τα πλέι οφ...

Η πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, στα μισά της κανονικής διάρκειας, βρίσκεται σήμερα στην 5η θέση με 20 βαθμούς αλλά αυτή μάλλον ξεγελάει. Αν δεν υπήρχε το -6 για τον καλύτερό του Άρη, δεν θα ήταν 7ος  αλλά  3ος και με 3 βαθμούς περισσότερους από τους "πράσινους". Τους οποίους μπορούσε να περάσει ο 6ος ΟΦΗ αν κέρδιζε στην Ριζούπολη, στο ματς της 13ης αγωνιστικής που αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στον Απόλλωνα.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς είναι μια από τα ίδια βαθμολογικά, με τον περσινό Παναθηναϊκό των Πογιάτος και Μπόλονι. Έχει χάσει από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Αρη, δεν κέρδισε τον ΟΦΗ κι απλά πήρε βαθμό στο "Καραισκάκης" με τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύεται την έδρα του...

Από εκεί και πέρα ο νεοσύστατος Παναθηναϊκός Β του κόουτς Βονόρτα δεν πείθει, είναι ή του ύψους ή του βάθους. Σε αντίθεση βέβαια με την Κ19 του Παναθηναϊκού, που μετά από 12 αγωνιστικές στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League (δεν "κατέβηκε" η ΑΕΚ) βγήκαν πρωταθλητές χειμώνα και το σημαντικότερο προβάλουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!

Αν τα παιδιά του Σάμιου το καταφέρουν θα μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία αφού θα έχουν εκτοπίσει από τον ... θρόνο του τον μόνιμο πρωταθλητή (της τελευταίας 4ετίας) ΠΑΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια προσπάθησε... λυσσαλέα η Ακαδημία του Ολυμπιακού, να πάρει το πρωτάθλημα από τον "δικέφαλο" - ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε μεταγραφές, οργάνωση και υποδομές (γήπεδα, γυμναστηριο κλπ) - χωρίς να τα καταφέρει.

Κάτι που την φετινή σεζόν δείχνει αξιόπιστος και έτοιμος να το κάνει ο Παναθηναϊκός (Κ19). Πρώτη και τελευταία φορά που το είχε καταφέρει, απο την σεζόν 2005-06 που ανέλαβε την διοργάνωση η Super League , ήταν πριν από μια 10ετία (το ´12)!!

 Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΒΟΛΑΚΗ, Ο "ΧΑΣΑΝ" ΤΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΟ +13 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Την Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, οι "πράσινοι" διέλυσαν με 5-0 τον Ατρόμητο του κόουτς Κορακάκη! Μια ταλαντούχα ομάδα που στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα σεζόν ήταν πρώτη. Με τον δαιμόνιο διεθνή μεσοεπιθετικό Βολάκη (γεννημένος το 2004) να ανοίγει το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ, τον χαρισματικό Γαλλο-Αιγύπτιο φορ (και πρώτο σκορερ) Μπιλάλ να ακολουθεί με 2 γκολ ενώ άλλα τόσα έβαλε και ο Λεάντρο Φρόκου( χαφ-8άρι).

Έτσι η βαθμολογία βρίσκει τον Παναθηναϊκό πρώτο με 28 βαθμούς, δεύτερο τον Αστέρα Τρίπολης με 24, τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ 3ο με 23 και τον Άρη να συμπληρώνει την 4άδα με 22. Αντιθέτως ξεφουσκώνουν οι Ατρόμητος(21),ΠΑΣ(19)! Με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του τελευταίου διμήνου (εκτός από τον Παναθηναϊκό) να είναι ο Ιωνικός που έχει ανεβεί πλέον στην 7η θέση, από εκεί που ήταν ουραγός!! Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό αλλά με αβανταζ στο μεταξύ τους παιχνίδι

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΈΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΕΡΙ, Η  ΚΡΑΧΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ"

Η Κ19 της ομάδας της Νίκαιας από τότε που άλλαξε προπονητή (ανέλαβε κόουτς ο Γεωργουλόπουλος) έκανε ένα τρομερό ντεμαραζ και με ωραίο ποδόσφαιρο. Το Σάββατο πέρασε με"διπλό" κι από το Αγρίνιο κερδίζοντας 2-1 τον Παναιτωλικό ενώ είχαν προηγηθεί νίκες στην έδρα του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, ισοπαλία στο Περιστέρι (ενώ έπαιζε με 10 και ισοφαρίστηκε) κι ενδιάμεσα εντός έδρας 1-1 με τον ΠΑΟΚ! Η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Ιωνικό όλο αυτό το διάστημα ήταν ο Παναθηναϊκός. Προφανώς και τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Έτσι ο Ιωνικός έχει καταφέρει να "καβαλήσει" ακόμη και τον Ολυμπιακό, που με την σειρά του κάνει την πλέον απογοητευτική σεζόν των τελευταίων χρόνων. Μιλάμε για την Κ19 με το υψηλότερο κόστος/μπάτζετ,  με όλους σχεδόν τους παίκτες του να έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, με ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο (Ρέντη), με έναν πολυ - διαφημισμένο προπονητή (Συλαίδόπουλο).

Αυτή την στιγμή οι "ερυθρόλευκοι" είναι στο -13 από τον "αιώνιο" αντιπαλό του Παναθηναϊκό ενώ μετά κόπων και βασάνων κρατάει την 8η θέση στην βαθμολογία. Αν είχε παίξει ο Απόλλων και κέρδιζε τον ΟΦΗ (δεν ήρθε στην Αθήνα αφού λόγω...μποφόρ δεν ταξίδεψε η αποστολή με το πλοίο κι αναβλήθηκε η αναμέτρηση), ο Ολυμπιακός θα έπεφτε στην 9η θέση αφού έχασε στου Ρέντη κι από τον Άρη (0-1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός - Ούτε… πάσα από το ασφυκτικό πρέσινγκ - Η... αρχή του Παλάσιος!