O Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά απο πάρα πολλά χρόνια πάει φούλ για να πάρει πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε επίπεδο Super League! O λόγος για την ομάδα Κ19 των "πράσινων", η οποία και στο πρώτο παιχνίδι για το 2022 έδειξε...χαρακτήρα, περνώντας νικηφόρα (2-1) απο μια δυσκολη έδρα και ένα φορμαρισμένο αντίπαλο (Ιωνικό).

Η ομάδα των Σάμιου - Ντρένοβα με αυτό το τρίποντο παρέμεινε στην πρώτη θέση και με διαφορά απο τις τρεις ομάδες που την ακολουθούν με ανταγωνιστικές βλέψεις. Στο - κατα πολλούς - πιο συναρπαστικό κι αμφίρροπο πρωτάθλημα Super League των τελευταίων χρόνων...

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει 34 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης 29, Άρης 28 και ΠΑΟΚ 27  ενώ εντυπωσιακή είναι η διαφορά των "πράσινων" κι απο τον (8ο) Ολυμπιακό αφού τους χωρίζουν 16 βαθμοί! Μιλάμε βέβαια για την χειρότερη Κ19 της τελευταίας 5ετίας που έχουν να επιδείξουν οι "ερυθρόλευκοι", παρότι κατέβηκαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα (που παίρνει μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ)!

Κατά γενική ομολογία ο φετινός Παναθηναϊκός στην Κ19 μπορεί να διαθέτει πλούσιο ατομικό ταλέντο αλλά συγχρόνως είναι και μια ομάδα που παίζει συνδιαστικό ποδοσφαιρο, με 11 νίκες σε 15 αγωνιστικές. Έχει ουσία/συνοχή/αρμονία στο παιχνίδι του, με απλό,κάθετο,γρήγορο ποδοσφαιρο...

Δεν είναι τυχαίο πως στο γήπεδο "Παντελής Νικολαίδης" που έγινε η αναμέτρηση Ιωνικός - Παναθηναϊκός Κ19, μαζεύτηκε κόσμος και κοσμάκης. Απο τον εκλέκτορα της Εθνικής Νέων, Τάσο Θέο (είχε περάσει πρώτα κι απο το γειτονικό γήπεδο του Κορυδαλλού, και είδε το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3), μέχρι γνωστούς Έλληνες ατζέντηδες αλλά και σκάουτς ξένων ομάδων!

Σύμφωνα , λοιπόν, με την πιάτσα των επαγγελματιών, στην Νίκαια το Σαββατο βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς της  Κ 19 του Παναθηναϊκού σκάουτ για λογαριασμό της ιταλικής Βερόνα! Το είχε ξανακάνει και πριν απο ένα μήνα αφού όπως φαίνεται "σκανάρει" συγκεκριμένους παίκτες των "πράσινων".

Πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Βολάκη, τον 17χρονο - γεννημένος τον Νοέμβριο του 2044 - αριστερό εξτρέμ (αν και δεξιοπόδαρος), που ξεκίνησε το 2022 το ίδιο εντυπωσιακά όπως το τελείωσε (τότε που είχε βρεθεί κοντά στο να ανέβει στον Παναθηναϊκό Β αλλά του το στέρησε ο... κορωνοϊός).

Ο Χιώτης μεσοεπιθετικός, που πριν απο περίπου 2 μήνες υπέγραψε και το πρώτο του (3ετές) επαγγελματικό του συμβόλαιο με το "τριφύλι", μετράει 3 γκολ/3 ασιστ/ 14 συμμετοχές. Είναι ταχυδυναμικός,με χαμηλό κέντρο βάρους, διεισδυτικός, καλός και κοντά στην γραμμή και στο να συγκλίνει προς τα μέσα, με καλή λήψη απόφασης και πάθος για το ποδοσφαιρο (σε βαθμό που θυμίζει...Καραγκούνη) αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Βολάκης κόντρα στον Ιωνικό άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό και ήταν απο τους κορυφαίους "πράσινους". Μαζί με  τον Λεάντρο Φρόκου, τον έτερο σκόρερ της ομάδας,που κι αυτός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτός είναι κεντρικός χαφ (8άρι), γεννημένος το 2003 (18 χρονών), με μεγάλη τεχνική ποιότητα, καλή λήψη απόφασης και μαχητικότητα στο παιχνίδι του αλλά και λίγο αργός...

Βολάκης και Φρόκου , λοιπόν, είναι οι δυο απο τους τρεις νεαρούς "πράσινους" της Κ19 που έχει βάλει στο ... μάτι η ιταλική Βερόνα! Ο τρίτος της παρέας είναι και ο νεαρότερος (γεννημένος το 2005), Δημήτρης Καλοσκάμης, που μόλις τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 16 του χρόνια.

Σπετσιώτης, με δυνατό Έλληνα agent (τον Πάνο Γαλαριώτη), που παίζει "10" (αλλά και "8" και "7"), πολύ υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, που είχε συστηθεί ως hot ταλέντο απο την περασμένη σεζόν, όταν ανέβηκε για ένα εσωτερικό φιλικό με την πρώτη ομάδα (επί Μπόλονι). Στο ματς πάντως με τον Ιωνικό δεν πήγε καλά και έγινε αλλαγή στο 65'...

Απο εκεί και πέρα έμαθα πως και ένας παίκτης του γηπεδούχου Ιωνικού... γυάλισε στους ξένους σκάουτς. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Πιέτρη, τον 19χρονο αμυντικό χαφ που σκόραρε στο ματς με σουτ απο 25 μέτρα.

Ο Πιέτρης βέβαια δεν είναι άγνωστος στην διεθνή πιάτσα σκάουτς. Κι αυτό αφού είχε ξεχωρίσει ως μέλος της Ακαδημίας του Ατρομήτου, ενώ πριν απο περίπου 2 χρόνια πήρε μεταγραφή για την Νότιγχαμ, παίζοντας για την  U 23 της Φόρεστ. Επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, πήγε στον Ιωνικό και όταν η ομάδα άρχισε να "στρώνει" ανέδειξε τα δυνατά του στοιχεία. Μιλάμε για ένα σύγχρονο/"εγκεφαλικό" 6-8άρι, πολύ δουλεμένος, που παίζει με την μια και έχει  έφεση στις κάθετες.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη ,λοιπόν, με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της K19, o Γρηγόρης Πιέτρης το ερχόμενο καλοκαίρι να... ξαναφύγει για ομάδα εκτός Ελλάδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαίωση Γιοβάνοβιτς αλλά θέλει πολλή δουλειά - Κέρδος ο... τελειωμένος - Με φόρα από Ολυμπιακό!

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr