Ιούνιος 2003. Η Τσέλσι του Κλαούντιο Ρανιέρι αδυνατεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζιανφράνκο Τζόλα, που μόλις λίγους μήνες νωρίτερα έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας της ως τότε. Ο Ιταλός τεχνικός σπεύδει να μεταπείσει τον συμπατριώτη του να περιμένει έως ότου ολοκληρωθεί η επικείμενη αγορά του συλλόγου από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι πόροι για μια βελτιωμένη πρόταση ανανέωσης γίνουν διαθέσιμοι.

Δυστυχώς ο Τζόλα έχει κάνει την επιλογή του και στην προχωρημένη ηλικία των 36 ετών αποχαιρετά το αγγλικό ποδόσφαιρο για την Κάλιαρι, αναγκάζοντας τον προπονητή του να πορευτεί χωρίς αυτόν. Ο Ρανιέρι όμως δεν χάνει μόνο τον αγαπημένο του παίκτη και μεγαλύτερο του στήριγμα στο Λονδίνο, αλλά παράλληλα και την σιγουριά που του προσφέρει η δουλειά του, έχοντας εδραιώσει για τα καλά την Τσέλσι στην πρώτη εξάδα της ανταγωνιστικότατης Πρέμιερ Λιγκ.

Ο ερχομός του Ρώσου μεγιστάνα φέρνει μία έκρηξη εκπληκτικών μεταγραφών, όπως αυτών των Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ερνάν Κρέσπο, Άντριαν Μούτου, Ντάμιεν Νταφ και Κλοντ Μακελελέ, αλλά μαζί τους εγκαθιδρύεται και η φήμη πιθανής αντικατάστασης του Ιταλού, με ονόματα όπως του ομοσπονδιακού τεχνικού Σβεν-Γκόραν Έρικσον να έρχονται στο προσκήνιο. Παρ’ όλα αυτά ο Ρανιέρι παραμένει στον πάγκο και οδηγεί μαεστρικά την Τσέλσι στην καλύτερη θέση (2η) στην ιστορία της, πίσω μόνο από τους «Invincibles» της Άρσεναλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr