Μετά την αποχώρηση του Τζον φαν’τ Σχιπ από τον πάγκο της Εθνικής μας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έπρεπε να μελετήσει ενδελεχώς την άφιξη του νέου προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι από την θητεία του του Φερνάντο Σάντος κι έπειτα, έχουμε «μαρτυρήσει» πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Κλαούντιο Ρανιέρι, Κώστας Τσάνας, Σέρχιο Μαρκαριάν και Άγγελος Αναστασιάδης πέρασαν και δεν… ακούμπησαν, με -μέτρια- εξαίρεση στον κανόνα να αποτελούν οι Τζον φαν’τ Σχίπ και Όλε Σκίμπε. Πολλά ονόματα ακούστηκαν. Τζιάνι Ντε Μπιάσι, Μάρσελ Κόλερ, Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνος Ουζουνίδης και μια ντουζίνα ακόμη «παρέλασαν» από τα ρεπορτάζ, με τον κλήρο τελικά να πέφτει στον Γκουστάβο Πογιέτ.

Έναν άνθρωπο που έχει ήδη αφήσει τα διαπιστευτήρια του στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται να βελτιώσει και να εξελίξει το ημιτελές έργο που άφησε ο Ολλανδός. Εμείς όμως σαν Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου οφείλουμε να γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον νέο ομοσπονδιακό μας προπονητή. Για αυτό λοιπόν και σας τον φέρνουμε «στο πιάτο».

Γέννημα-θρέμμα λοιπόν του Μοντεβιδέο, ο Πογιέτ δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή του αθλητισμού. Με πατέρα επαγγελματία μπασκετμπολίστα στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, αλλά και διεθνή με την εθνική ομάδα, ο νεαροός «Γκους» αρχικά ακολούθησε τα χνάρια του γονιού του. Η μόνη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν αυτή στο σχολείο. Μέσα λοιπόν στο εφηβικό μυαλό του, συνδύασε τα μαρκαρίσματα του μπάσκετ, με την ευκινησία και το μυαλό ενός διορατικού μέσου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr