Γεμάτος ευρωπαϊκά διδάγματα, αλλά με την «ταμπέλα» του θερμόαιμου και ασυμβίβαστου… Ουρουγουανού, ο Γκουστάβο Πογιέτ έγραψε την δική του ιστορία στο Νησί.

Στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος, είχατε διαβάσει για την «ταραχώδη» ποδοσφαιρική ζωή του θερμόαιμου Γκουστάβο Πογιέτ. Μια καριέρα που περιλάμβανε τίτλους, απίστευτα γκολ, διακρίσεις και αντιπαλότητες. Πρωτοσυστήθηκε στην Γαλλία, γύρισε στην Ουρουγουάη, διέπρεψε σε Ισπανία και Αγγλία, μέχρι που αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του στο Νησί. Έχοντας μια σειρά συνεχόμενων τραυματισμών ως ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, ο Ουρουγουανός, προετοίμαζε το «έδαφος» για την συνέχεια της καριέρας του.

Αυτή την φορά ως προπονητής και όχι ως ποδοσφαιριστής. Το 2004, όλα όσα σκεφτόταν, έγιναν πράξη. Ο Πογιέτ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, αλλά ουδείς φανταζόταν ότι θα επέστρεφε στα γήπεδα δύο χρόνια αργότερα με την φανέλα της Σουίντον. Ο συμπαίκτης του και αγαπημένος του φίλος, Ντένις Γουάιζ, θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας παράλληλα και τον ρόλο ποδοσφαιριστή.

Μαζί του, ζήτησε και τον Πογιέτ να τον συνοδέψει. Υπό το ίδιο καθεστώς λοιπόν οι δύο πρώην συμπαίκτες αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον πρώτο σαν κύριο προπονητή και τον δεύτερο σε ρόλο βοηθού. Μπορεί ντεμπούτο ως ποδοσφαιριστές να μην έκαναν ποτέ, όμως ως προπονητικό δίδυμο τα πήγαν εξαιρετικά στην League Two. Η Σουίντον στις απαρχές της σεζόν 2006/07 βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, κερδίζοντας μάλιστα έξι από τα επτά παιχνίδια.


Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr