Τα πράγματα είναι οριακά στην ΑΕΚ, σε σχέση με τα οικονομικά και τις πληρωμές παικτών και υπαλλήλων. Στα ταμεία της ΠΑΕ από τις εισπράξεις των εισιτηρίων στον αγώνα με τον ΠΑΣ θα μείνουν γύρω στις 80.000 ευρώ (από τις 144.000) και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο περιμένουν το έμβασμα του Νίκου Νοτιά. Το ποσό που αναμένεται να στείλει ο Χιώτης εφοπλιστής, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, δεν θα είναι μεγάλο. Γύρω στις 150.000 ευρώ.

Δηλαδή μαζί με τα λεφτά από τα εισιτήρια της 13ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ θα έχει περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία η διοίκηση προορίζει για τις πληρωμές των παικτών. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα στη μέση που έχει να κάνει με την καταβολή των δόσεων για την εξόφληση των δεδουλευμένων του Μανόλο Χιμένεθ! Ο Ισπανός θέλει στην ώρα του τα λεφτά του και απειλεί με προσφυγή στην FIFA, ενώ στην ΑΕΚ έχουν προτεραιότητα να πληρώσουν τους παίκτες...

Τι σκέπτεται να κάνει η διοίκηση; Να έρθει σε επικοινωνία με τον Σεβιγιάνο, πρώην τεχνικό της ομάδας και να του ζητήσει μία μικρή διορία μέχρι τον Ιανουάριο για την καταβολή των δόσεων, ούτως ώστε να καλύψει ένα μέρος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Σαν χάρη ένα πράγμα, για την ομάδα και τους παίκτες με τους οποίους δούλεψε και κατέκτησε έναν τίτλο.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πώς θα το πάρει ο Χιμένεθ. Γιατί τώρα ζητάει επίμονα τα λεφτά του, μερικούς μήνες πριν όμως, όταν αποχώρησε συναινετικά από τα Σπάτα, δήλωνε δεξιά και αριστερά την αγάπη του προς την ομάδα και τους παίκτες (για τους οποίους θα ...πέθαινε σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του), τους οποίους αποκαλούσε οικογένειά του.

"Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου", είχε δηλώσει στο... αντίο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης.

"...όποιος θέλει να βλέπει προς τα πίσω, θα διαβάζει την ιστορία. Είμαι περήφανος που ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω. Είμαι περήφανος που δούλεψα στην ΑΕΚ. Ένιωσα να είμαι πάντα στο σπίτι μου, σε μία οικογένεια. Αφήνω τα αποδυτήρια της ΑΕΚ πολύ ενωμένα, με πολλή δύναμη, με μεγάλο επαγγελματισμό, με μεγάλη πειθαρχία και σεβασμό και πιστεύω ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο μέχρι τέλους. Φεύγω με την ομάδα ψηλά και έναν τίτλο μετά από πολλά χρόνια τον οποίο κρατήσαμε μόνο και μόνο από τον επαγγελματισμό των παικτών. Όχι όμως μόνο παικτών, φυσιοθεραπευτών, γιατρών φροντιστών εκπροσώπων τύπου, τα γραφεία. Τους αγαπάω όλους πάρα πολύ. Άξιζε που άφησα το ισπανικό πρωτάθλημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω μάθει πάρα πάρα πολλά από εδώ. Έχω την ομάδα, τον κόσμο και όλους εσάς, πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ και εσάς για όλη τη δουλειά που κάναμε μαζί αυτό τον έναν χρόνο", είπε στους δημοσιογράφους μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη διοίκηση.

"Φεύγει ένας φίλος σας. Φεύγω από την ΑΕΚ σαν φίλος. Θέλω όμως να ξέρετε εδώ μέσα ότι εσείς και η ΑΕΚ θα αποτελείτε πάντα μέρος της οικογένειάς μου. Ζήσαμε μαζί πολλές στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ. Από εσάς θέλω να συνεχίσετε να προσπαθείτε για το καλό της ΑΕΚ. Να μην ξεχνάτε ότι παίζετε σε μία πολύ μεγάλη ομάδα", είπε συγκινημένος στην τελευταία του ομιλία προς τους παίκτες της ομάδας.

Τώρα όμως που έχουν σφίξει τα ...γάλατα και οι κάποιοι παίκτες ζουν με δανεικά, να δούμε πώς θα αποδείξει την αγάπη του ο Ανδαλουσιανός. Λίγο ως πολύ, αυτό θα του πουν ζητώντας μια νέα προθεσμία: "Αγαπούσες την ΑΕΚ, Μανόλο; Απόδειξέ το"!

Λέτε να υπάρχουν ρομαντικοί στην εποχή μας;

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr