Οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης απέδειξαν -για μια ακόμη φορά- ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο κατακτώντας με ...περίπατο το Παγκόσμιο Κυπέλλο Συλλόγων κόντρα στη δύσμοιρη Σάντος, η οποία παραδόθηκε στις ορέξεις της αρμάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Θα κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Γκουαρντιόλα; 2.625 πληρώνει στην sportingbet.gr

Οι "μπλαουγκράνα" έπαιξαν από το πρώτο λεπτό το συνηθισμένο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και δεν άφησαν σε καμία περίπτωση περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες της Σάντος.

Ο Μέσι και η παρέα του έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και οι Βραζιλιάνοι απλά παρακολουθούσαν τα "μαγικά" των αντιπάλων τους.

Ο τελικός στην ουσία τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Μέσι (17'), Τσάβι (24') και Φάμπρεγας (44'), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάποια φάση η κατοχή της μπάλας έφθασε στο ασύλληπτο 75%-25%!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έριξε ρυθμούς (για μην πάρει το σκορ αστρονομικές διαστάσεις) και λίγο πριν το τέλος ο Μέσι με ένα υπέροχο τέρμα (84') έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου των "μπλαουγκράνα".

Η Σάντος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα του Γκουαρντιόλα και το μεγάλο της αστέρι ο Νέιμαρ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού ο 33χρονος Πουγιόλ τον είχε για ...πρωινό. Στα 19 του χρόνια, πάντως, έχει ακόμη μέλλον για να αποδείξει τουλάχιστον ότι μπορεί να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Οι συνθέσεις:

Σάντος (Μουρίσι Ραμάλιο): Ράφαελ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο (30’ Ελάνο), Ντουρβάλ, Μπρούνο Ροντρίγο Φενελόν Παλόμο, Αρούσα, Ενρίκε, Γκάνσο (82’ Ίμπσον), Μπόργκες (79’ Κάρντες), Νεϊμάρ.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (56’ Μασεράνο), Πουγιόλ (84’ Φοντάς), Αμπιντάλ, Φάμπρεγας, Τσάβι, Ινιέστα, Αλκάνταρα (78’ Πέδρο), Μπούσκετς, Μέσι.