Facebook Pixel Ένας θεσμός που φθίνει συνεχώς
| 2011-12-22 14:34:00

Ένας θεσμός που φθίνει συνεχώς

Ένας θεσμός που φθίνει συνεχώς

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και οι εθνικές ομάδες αποτελούν το βασικό αντικείμενο της ΕΠΟ. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Ως προς τα εθνικά συγκροτήματα λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά, αντίθετα το θεσμό του Κυπέλλου φαίνεται ότι τον έχει παραμελήσει.

Τον περασμένο Μάιο ο τελικός έμεινε σαν στίγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και η ευθύνη της διοργανώτριας ΕΠΟ ήταν τεράστια. Δυστυχώς κανείς στην ομοσπονδία δεν συγκινήθηκε. Ούτε ευθύνες αναζητήθηκαν ούτε πολύ περισσότερο υπήρξαν συνέπειες για κανέναν.

Στη διοργάνωση της φετινής περιόδου διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες πολλά προβλήματα. Κακές διαιτησίες, ακατάλληλα για ποδόσφαιρο γήπεδα, λανθασμένος προγραμματισμός, όπως στην περίπτωση των δύο αγώνων που έγιναν στο γήπεδο της Κατερίνης την Τρίτη και την Τετάρτη, ακόμη και καθυστερήσεις στην ώρα έναρξης των παιχνιδιών ήταν μερικά από τα προβλήματα που καταγράφηκαν αυτό το διήμερο.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και τα επεισόδια της Κατερίνης αλλά και η διακοπή του χθεσινού αγώνα στην Καισαριανή για να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το θεσμό του Κυπέλλου, που όσο πάει χάνει όλο και πιο πολύ την όποια αίγλη υποτίθεται ότι είχε. Με αυτά που έγιναν στην Κατερίνη, όταν ο Καλόπουλος έγινε στόχος των χούλιγκαν, αποδείχθηκε πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση για την επαναφορά και τον ορισμό του σ' αυτό το παιχνίδι.

Είναι κατανοητή η επιθυμία του να αποχωρήσει χωρίς το στίγμα της κατηγορίας για συμμετοχή σε αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει όχι από τα όργανα της διαιτησίας, αλλά από την αθλητική Δικαιοσύνη. Στην Καισαριανή πάλι αποδείχθηκε ότι η βία είναι πάντοτε παρούσα και μπορεί να εμφανιστεί παντού και σε ανύποπτο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι τα όποια μέτρα έχουν εξαγγελθεί προφανώς αφήνουν απτόητους τους χούλιγκαν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags