Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο... νέος Πουγιόλ των 70 εκατ. για Ολυμπιακό - Γιατί τον διώχνει η Μπάρτσα - "Κόπηκε" στα ιατρικά!
| 2022-07-31 15:08:00

Ο... νέος Πουγιόλ των 70 εκατ. για Ολυμπιακό - Γιατί τον διώχνει η Μπάρτσα - "Κόπηκε" στα ιατρικά!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Ο... νέος Πουγιόλ των 70 εκατ. για Ολυμπιακό - Γιατί τον διώχνει η Μπάρτσα - "Κόπηκε" στα ιατρικά!

Θα είναι ο Γάλλος στόπερ το δώρο Μαρινάκη στον νέο προπονητή; Το Sportdog.gr παρουσιάζει την καριέρα του 28χρονου στόπερ που πήγε στην Καταλωνία ως ο επόμενος μεγάλος αστέρας της ομάδας, όμως πλέον ψάχνουν τρόπο να τον... ξεφορτωθούν.

Έτοιμοι να τινάξουν την… μπάνκα στον αέρα φαίνεται ότι είναι στον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το ισπανικό ESPN είχαν ραντεβού με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα ώστε να φέρουν στο Λιμάνι, με τη μορφή δανεισμού, τον Σαμουέλ Ουμτιτί, κίνηση που αν τελικά επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει… ντόρο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο 28χρονος Γάλλος στόπερ, που βρίσκεται στην Βαρκελώνη από το 2016, όταν και είχαν δαπανήσει 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Λυών δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, έχοντας μάλιστα παίξει βασικός σε όλους τους αγώνες, εκτός από αυτόν με την Δανία στην φάση των ομίλων, ενώ ήταν αυτός που με δικό του τέρμα απέναντι στο Βέλγιο έστειλε τους Τρικολόρ στον τελικό της διοργάνωσης.

Παράλληλα όταν έφτασε στην Καταλονία θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των Μπλαουγκράνα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι ο σύλλογος βρήκε τον αμυντικό των επόμενων δεκαετιών και τον διάδοχο του Κάρλες Πουγιόλ. Και πώς να μην το θεωρούν μάλιστα όταν ο Ουμτιτί μέχρι τα 23 του μετρούσε με την φανέλα της Λυών 169 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σκοράρει 5 φορές. Μάλιστα η αξία του, σύμφωνα με το tranfermarkt όταν πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα άγγιζε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 έφτασε να κοστίζει 70! Τα πράγματα στους Μπλαουγκράνα μάλιστα ξεκίνησαν ιδανικά με τον 28χρονο τα δύο πρώτα χρόνια να μετράει συνολικά 83 παρουσίες στην ενδεκάδα, με 43 και 40 αντίστοιχα, σκοράροντας παράλληλα και 2 τέρματα όμως κάπου εκεί θα… χτυπήσουν την πόρτα οι τραυματισμοί.

Ο Γάλλος θα αρχίσει να έχει συνεχόμενα προβλήματα στα πόδια του θα τον αναγκάσουν όχι απλά να χάσει τη θέση του στην βασική ενδεκάδα, αλλά να θεωρείται ένας συμπληρωματικός ποδοσφαιριστής. Από το 2018 μέχρι και σήμερα ο έμπειρος στόπερ έχει παίξει συνολικά 50 φορές, ελάχιστες από αυτές από την αρχή του αγώνα, ενώ τη χρονιά που πέρασε πάτησε… χορτάρι σε μόλις έναν αγώνα με αντίπαλο την Οσασούνα. Μαζί με τα προβλήματα τραυματισμών του ποδοσφαιριστή ήρθαν και τα οικονομικά ζητήματα των Καταλανών, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι Μπλαουγκράνα να ψάχνουν τρόπο να τον πουλήσουν και αρκετές ομάδες να έχουν ακουστεί ότι ενδιαφέρονται, όμως χωρίς πραγματικό αποτέλεσμα, με τους ανθρώπους της Μπάρτσα να αποφασίζουν τελικά τον περασμένο Γενάρη να του ανανεώσουν το συμβόλαιο μέχρι το 2026, με αρκετά μειωμένες αποδοχές, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη συμφωνία ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2023.

Φυσικά στόχος των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα ήταν και είναι ο Γάλλος να αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο και μάλιστα η Ρεν έδειξε έντονο ενδιαφέρον να τον αποκτήσει, με τις πρώτες πληροφορίες από την γαλλική ομάδα να αναφέρει ότι τα είχε βρει με τους Καταλανούς ώστε να τον αποκτήσει ελεύθερο. Τα πράγματα στην πορεία άλλαξαν και οι δύο πλευρές τα βρήκαν με σκοπό τον μονοετή δανεισμό του Ουμτιτί, με τους Μπλαουγκράνα μάλιστα να είναι αυτοί που θα πλήρωναν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του, όμως και πάλι το… deal δεν είχε θετική έκβαση. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός της πολύ κακής αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης του 28χρονου, κάτι που τον έκανε να μην μπορεί να περάσει τα ιατρικά στη Ρεν, με τον ποδοσφαιριστή να αναζητά τη νέα του… Ιθάκη ώστε να καταφέρει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για εξτρέμ... 12 εκατομμυρίων - Παιδί της Masia, γεμάτες σεζόν στη La Liga!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags