Facebook Pixel Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Πως φτάσαμε στην επαναφορά των Ελλήνων διαιτητών σε ντέρμπι - Το πρώτο crash test για την ΕΠΟ του Μπαλτάκου
| 2022-09-08 12:55:00

Γι’ αυτό επέστρεψαν οι Έλληνες διαιτητές σε ντέρμπι - Τεράστιο ρίσκο και πρώτο crash test Μπαλτάκου!

Γι’ αυτό επέστρεψαν οι Έλληνες διαιτητές σε ντέρμπι - Τεράστιο ρίσκο και πρώτο crash test Μπαλτάκου!

Ο ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και το Sportdog, σας παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο για το πως φτάσαμε στη συγκεκριμένη επιλογή.

Πάνε χρόνια, απ' όταν Έλληνας διαιτητής διηύθυνε ντέρμπι στην Ελλάδα. Η πλήρης και απολύτως δικαιολογημένη αναξιοπιστία απέναντί τους, είχε οδηγήσει την ΚΕΔ τόσο επί Περέιρα όσο και στη συνέχεια επί Κλάτενμπεργκ, να φέρνει και να ορίζει ξένους ρέφερι στα μεγάλα εγχώρια ματς.

Όταν την προεδρία της ΕΠΟ ανέλαβε ο Τάκης Μπαλτάκος, μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν η πρόσληψη του Μπένετ ως αρχιδιαιτητή. Σε μία ενέργεια, που έδειξε πως ο νέος πρόεδρος (και καλώς) θέλει να αναλάβει ευθύνες. Και φυσικά όταν αναλαμβάνεις ευθύνες, κρίνεσαι στο τέλος από αυτές.

Στην πρώτη κουβέντα που είχε ο Μπένετ με τους Έλληνες διαιτητές, πρώτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος κατέθεσε το αίτημα να σφυρίζουν ξανά τα μεγάλα παιχνίδι της Super League οι γηγενείς ρέφερι. Το βασικό επιχείρημα που επικαλέστηκε ο Σιδηρόπουλος, ήταν πως οι διεθνείς Έλληνες διαιτητές δυσκολεύονταν να πάρουν σημαντικά ματς από την UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από τη στιγμή που δεν διηύθυναν ανάλογα σημαντικούς αγώνες στη χώρα τους. 

Ο Μπένετ τους υποσχέθηκε σε εκείνη την κουβέντα, πως το αίτημά τους θα εξεταστεί σοβαρά. Και να, λοιπόν, που 4η αγωνιστική και ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίζεται στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Η ΚΕΔ και σε αμέσως επόμενο επίπεδο η ΕΠΟ, έχουν πάρει ένα τεράστιο ρίσκο. Τεράστιο όμως. Αν ο Σιδηρόπουλος τα κάνει... μπάχαλο στο αθηναϊκό ντέρμπι, τότε δεν θα έχει εκθέσει μόνο την Ομοσπονδία για την επιλογή της. Την ίδια στιγμή, θα έχει καταστρέψει κάθε πιθανότητα επαναφοράς των Ελλήνων διαιτητών στην πρώτη γραμμή. Αυτή τη στιγμή, πάντως, ο εν λόγω ορισμός είναι πέρα για πέρα ακατανόητος! Ειδικά επειδή μιλάμε, συγκεκριμένα, για τον Σιδηρόπουλο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags