Facebook Pixel Ιγκόρ Σιπνιέφσκι - Παναθηναϊκός: Θλίψη για τον... αλκοολικό Μπέκαμ - Η φυλακή και η αυτοκτονία - "Σαν χαρούμενο παιδί με τις ντρίπλες"!
| 2022-11-04 13:24:00

Θλίψη για τον... αλκοολικό Μπέκαμ - Φυλακή και αυτοκτονία - "Σαν χαρούμενο παιδί με τις ντρίπλες"

Θλίψη για τον... αλκοολικό Μπέκαμ - Φυλακή και αυτοκτονία - "Σαν χαρούμενο παιδί με τις ντρίπλες"

Το τεράστιο ταλέντο του, ο θάνατος στα 47 και το αντίο του Βάντσικ! Το sportdog.gr καταγράφει στοιχεία για τη ζωή του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι που έφυγε άδικα από τη ζωή.

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι πέθανε στα 47 του! Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστής τον μάθαμε χάρη στην Καβάλα και θα μπορούσε να είχε... εκτινάξει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι εσωτερικές μάχες που έδινε, δεν του το επέτρεψαν αυτό.

Η μάχη με το αλκόολ, η φυλακή και η δήλωσή του που... έμεινε

Ο αδικοχαμένος άσος αντιμετώπιζε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του σημαντικό πρόβλημα με το αλκοόλ. Σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσε να αλλάξει ποτέ.

Πάντως, πρόλαβε να δείξει μέρος του ταλέντου του σε αγώνες. Ένα από τα πιο αξέχαστα ματς που έχει κάνει ήταν αυτό στις 21 Νοεμβρίου 2000 όταν ο Παναθηναϊκός ταξίδευε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εμφάνισή του στον συγκεκριμένο αγώνα είχε ως αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους Άγγλους. Ωστόσο μια εμφάνιση σαν και αυτή έμοιαζε περισσότερο με εξαίρεση στον κανόνα.

Άπαντες γνώριζαν το πόσο πολύ... αγαπούσε το αλκόολ, όταν γινόταν κάτοικος Παιανίας. Δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και στη συνέχεια κατρακύλησε, καταλήγοντας μέχρι και στη φυλακή.

Το 2008 πήγε στη φυλακή έπειτα από επίθεση στη μητέρα του και σε αστυνομικό, η άρση των κατηγοριών τού έδωσε ξανά την ελευθερία του αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν ήταν ποτέ ελεύθερος από το αλκοόλ.

«Ο Μπέκαμ έχει τρελά εκατομμύρια, είναι αστέρι, είδωλο και ‘γω ένας γ… αλκοολικός που ζει σε διαμέρισμα 40 τ.μ. με τη μητέρα του. Ξυπνάω σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Καθώς κοιτάζω γύρω, είμαι έκπληκτος που δεν είμαι σε ένα τεράστιο σπίτι. Το τραπέζι είναι γεμάτο από κενά δοχεία μπύρας και τασάκι γεμάτα τσιγάρα. Αισθάνομαι άσχημα και ξέρω τι είναι το μόνο φάρμακο… Μπύρα», θα πει κάποτε, δείχνοντας την κατάσταση του.

Μια κατάσταση που τον οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας με αλκοόλ και χάπια, με συνέπεια τελικά να υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό και να συνεχίσει να ζει με τους δαίμονές του…

Η πορεία του στην Ελλάδα

Στον Παναθηναϊκό έπαιξε από το 1998 μέχρι το 2001 και μάλιστα συμμετείχε στο Champions League σε επτά αγώνες σκοράροντας σε βάρος της Άρσεναλ (1-3) στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά με το «τριφύλλι» είχε 83 συμμετοχές και 18 γκολ, ενώ με την Καβάλα έπαιξε σε 18 αγώνες με 7 τέρματα και στον ΟΦΗ σε άλλα 10 ματς με 1 γκολ. Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο τον Ιούνιο του 1999 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έκανε τη δεύτερη και τελευταία παρουσία του με την Πολωνία έναν χρόνο μετά κόντρα στο Καμερούν.

Η αυτοβιογραφία του

Το 2014 είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του με τη βοήθεια δύο δημοσιογράφων. Σε αυτή είχε περιγράψει τον εθισμό του σε χάπια, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. «Κατάπια τα χάπια και έπεσα για ύπνο για λίγο. Είχα περίπου 50, πήρα νομίζω τα 30 από αυτά κατευθείαν. Έπεσα για ύπνο και ένιωσα ελεύθερος για λίγο, γιατί γνώριζα ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάμαι πλέον. Ήθελα απλά να τελειώσει όλο αυτό. Με βρήκαν και όταν ξύπνησα και είδα τα σκορπισμένα χάπια που δεν μπόρεσα να πάρω, κατάλαβα αμέσως τι έκανα. Όταν ο ατζέντης μου έμαθε τι έκανα, ήρθε αμέσως σπίτι μου. Κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στην εντατική. Πέρασα τρεις ή τέσσερις μέρες εκεί και μετά δεν άντεχα να επιστρέψω σπίτι μου ούτε να πάω για προπόνηση».

Δείτε και τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Σιπνιέφσκι

 

«Πάντα ήταν χαμογελαστός, γιατί είχε την ποδοσφαιρική τρέλα»

Θλίψη έχει σκορπίσει στην οικογένεια των Πράσινων η είδηση του θανάτου του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, που είχε φορέσει για τρία χρόνια τη φανέλα της ομάδας και είχε κάνει τους πάντες να τον λατρέψουν στο Τριφύλλι!

Γιατί πέρα από βιρτουόζος με την μπάλα στα πόδια, ήταν και ένα χαμογελαστό και χαρούμενο παιδί, όπως είπε στο sportdog ο συμπαίκτης του, τότε, στον Παναθηναϊκό, Γιόζεφ Βάντσικ.

Ο Σιπνιέφσκι, που σε μια εβδομάδα θα έκλεινε τα 48, νοσηλευόταν για πρόβλημα υγείας που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, ενώ είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του και είχε φυλακιστεί για ένα σύντομο διάστημα.

Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε για μια τριετία, από το 1998 μέχρι και το 2001, ενώ στην Ελλάδα φόρεσε τις φανέλες του ΟΦΗ, της Καβάλας και της Καλλιθέας.

"Από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Πολωνία - Σαν χαρούμενο παιδί με τις ντρίπλες - Χαμογελαστός και ευτυχισμένος"

"Τώρα τι μπορώ να πω; Δεν είναι καλή είδηση αυτή που μου μεταφέρεις", μας είπε αρχικά ο Γ. Βάντσικ και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερο ταλέντα στην Πολωνία. Αλλα έτσι είναι η ζωή, περίεργη".

Τι είναι αυτό που τον ξεχώριζε;

"Πάντα ήταν χαμογελαστός, γιατί είχε την ποδοσφαιρική τρέλα μέσα στο γήπεδο. Τον έβλεπες με τις ντρίμπλες που έκανε και χαιρόταν το παιχνίδι σαν παιδί".

Πώς τον θυμάσαι;

"Ήταν πάντα χαμογελαστός, έδειχνε ευτυχισμένος. Αλλά η ζωή είναι περίεργη, στο είπα και πριν".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags