Άρης: Οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια, πολλές φορές όμως το κάνουν και σε πορεία χρόνου δίνουν τη δυνατότητα για πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα. Στην προκειμένη περίπτωση για τον Άρη.

Οι Κιτρινόμαυροι έπειτα από πολλά χρόνια ευτύχησαν να έχουν στο ρόστερ τους ένα φορ… κίλερ. Τον Λόρεν Μορόν. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 17 γκολ (μαζί με τον Ελ Κααμπί) κι ακόμη ένα στο Κύπελλο. Και μπορεί για να κερδίσεις να πρέπει να βάλεις γκολ, ωστόσο, ό,τι πέτυχε φέτος ο Άρης, το έκανε κυρίως λόγω της αμυντικής λειτουργίας του. Και η συνολική παρουσία στα Playoffs, καταδεικνύει τα γεγονότα που στιγμάτισαν όλοι τη φετινή σεζόν των Κιτρινόμαυρων. Οι δύο από τις τρεις νίκες του ήρθαν σε ματς που δε δέχθηκε γκολ, δηλαδή κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (η πιο παραγωγική ομάδα στο μίνι πρωτάθλημα με 17 γκολ) και μάλιστα μακριά από την έδρα του. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και μόνο κόντρα στη Λαμία πέτυχε περισσότερα τέρματα απ’ όσα δέχθηκε.

Όσο για την regular season, ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε δώδεκα παιχνίδια. Στα δέκα κέρδισε, ενώ οι δύο «λευκές» ισοπαλίες ήταν στην Τούμπα και στους «Ζωσιμάδες», ματς στα οποία είναι αλήθεια ότι δεν εντυπωσίασε με τις τελικές προσπάθειές του.

Και για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα παραπάνω, μέσα στον… κανόνα της φετινής χρονιάς είναι και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου κρατώντας το μηδέν στην άμυνα σε τέσσερα από τα έξι ματς που έπαιξε. Γκολ δέχθηκε μόνο στη Θεσσαλονίκη από την ΑΕΚ (1-1, πήρε την πρόκριση στα πέναλτι), αλλά και στο διαδικαστικού χαρακτήρα 2-2 με τη Νίκη στο Βόλο, αφού είχε κερδίσει με 3-0 το πρώτο ματς. Η ΑΕΚ στην Αθήνα, η Νίκη Βόλου στη Θεσσαλονίκη και σε δύο αγώνες ο Παναιτωλικός δε κατάφεραν να του βάλουν γκολ.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωαννίδης αντί Ικάρντι με ποσό ρεκόρ - 1.1 εκατ. η αποζημίωση Τερίμ από ΠΑΟ