Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαρωτικοί οι Ισπανοί με επτάρα - Έστησαν πάρτι τα πιτσιρίκια του Ενρίκε (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-23 19:59:00

Σαρωτικοί οι Ισπανοί με επτάρα - Έστησαν πάρτι τα πιτσιρίκια του Ενρίκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαρωτικοί οι Ισπανοί με επτάρα - Έστησαν πάρτι τα πιτσιρίκια του Ενρίκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαυστική η Ισπανία που διέλυσε την Κόρτα Ρίκα με σόου από τους νεαρούς παίκτες του Ενρίκε. Απογοητευτική εμφανιση της Κόστας Ρίκας που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση σε κανένα σημείο του αγώνα.

 

 

Η Εθνική Ισπανίας κυριάρχησε ενάντια την Κόστα Ρίκα, μιας και την διέλυσε με 7-0! Οι Ισπανοί έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο μέρος και βρήκαν τρία γκολ από το 11΄ μέχρι το 31΄, χάρη στους Όλμο, Ασένσιο και Τόρες.

Ο Φεράν Τόρες βρήκε και δεύτερο γκολ στο 54΄, για να κάνει πέντε αλλαγές ο Ενρίκε από το 57΄ μέχρι το 69΄ και να... δώσουν διαστάσεις θριάμβο στη συνέχεια οι Γκάβι, Σολέρ και Μοράτα.

Την ερχόμενη αγωνιστική οι Ισπανοί αντιεμτωπίζουν την Γερμανία, ενώ η Κόστα Ρίκα θα παίξει με την Ιαπωνία, αν και τα επτά γκολ παθητικό της στερούν... από τώρα την πρόκριση σε πιθανές ισοβαθμίες.

Το ματς:

Οι Ισπανοί μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγώνα με σκοπό να κυριαρχήσουν στην αναμέτρηση και έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 5΄. Σε εκείνο το σημείο ο τρομερός Πέδρο σέντραρε, με το σουτ του Όλμο να καταλήγει ξυστά άουτ. Οι Ισπανοί έχασαν νέα ευκαιρία στο 9΄, με το σουτ του Φεράν Τόρες να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η πίεση απέδωσε καρπούς μόλις στο 10΄, με τους Ισπανούς να κάνουν το 1-0. Ο Ντάνι Όλμο υποδέχθηκε την τρομερή μπαλιά του Γκάβι, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο με τρίπλα και έκανε το 1-0.

 

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, ωστόσο οι Ισπανοί έκαναν το 2-0 στο 21΄. Ο Άλμπα έκανε ένα όμορφο γύρισμα και ο Ασένσιο με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

 

Η ισπανική κυριαρχία συνεχίστηκε και στο 29΄ ο Άλμπα κέρδισε πέανλτι, για να κάνει το 3-0 ο Φεράν Τόρες. Οι Ισπανοί μάλισταν είχαν να πετύχουν τρία γκολ σε πρώτο μέρος αγώνα από το 1934. Ένα ενδεικτικό στατιστικό ήταν ότι στο πρώτο μέρος οι Ισπανοί είχαν 8 τελικές και οι Κοσταρικανοί καμία.

 
 

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ωστόσο οι Ισπανοί έκαναν το 4-0 στο 54΄. Σε εκείνο το σημείο έγινε αδράνεια στην άμυνα των Κοσταρικανών, ο Τόρες έκλεψε και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Νάβας για το 4-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

 

Δείγμα της χαλαρότητας των Ισπανών είναι πως ο Ενρίκε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 68΄, δίνοντας ανάσες στους βασικούς ενόψει του ματς με την Γερμανία.

Το... κερασάκι στην τούρτα για το 5-0 ήρθε στο 75΄.  Μετά από ωραία σέντρα του Μοράτα, ο Γκάβι με φοβερό βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νάβας. 

Οι Ισπανοί παρότι έκαναν εκτεταμένο ροτέισον δεν πτοήθηκαν και έκαναν το 6-0 με σουτ του Σολέρ στο 90΄ και το 7-0 με σουτ του Μοράτα στο 92΄.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (64’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουόστον), Ντουάρτε, Φούλερ, Κάλβο, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

Διαιτητής: Μοχάμεντ Μοχάμεντ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags