Facebook Pixel Ιαπωνία - Κροατία: Δεν χάνουν οι Κροάτες στη "ρουλέτα" - Μέγας Λιβάκοβιτς έπιασε τρία πέναλτι - Σπίτι οι Ιάπωνες! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-05 19:44:00

Δεν χάνουν οι Κροάτες στη "ρουλέτα" - Μέγας Λιβάκοβιτς έπιασε τρία πέναλτι - Σπίτι οι Ιάπωνες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν χάνουν οι Κροάτες στη "ρουλέτα" - Μέγας Λιβάκοβιτς έπιασε τρία πέναλτι - Σπίτι οι Ιάπωνες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματική πρόκριση στα προημιτελικά για την Κροατία με ήρωα τον τερματοφύλακά της!

Ιαπωνία - Κροατία: Στα... χνάρια του 2018 κινείται η Κροατία, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιαπωνία με 3-1 στα πέναλτι (1-1 κανονικά διάρκεια και παράταση) και πέρασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022!

Πριν από τέσσερα χρόνια οι Κροάτες έφτασαν μέχρι τον τελικό αποκλείοντας δύο φορές τους αντιπάλους τους στα πέναλτι και το καλό... τρίτωσε στη Ντόχα, αποδεικνύοντας ότι η ψυτχοφθόρος διαδικασία... τους πάει!

Ο Μαέντα είχε ανοίξει το σκορ για την Ιαπωνία και ο Πέρισιτς ισοφάρισε σε 1-1 για την Κροατία. Στα πέναλτι ο Κροάτης γκολκίπερ Λιβάκοβιτς έδωσε ρεσιτάλ, καθώς απέκρουσε τα χτυπήματα των Μιναμίνο, Μιτόμα και Γιοσίντα, με τον Πάσαλιτς να ευστοχεί στο τελευταίο για να στείλει την Κροατία στους 8 με τελικό σκορ 3-1.

Με την Ιαπωνία να μπαίνει πιο δυνατά και την Κροατία να επιδιώκει να πάει σε πιο σετ ποδόσφαιρο, ξεκίνησε ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες μάλιστα απείλησαν μόλις στο 3ο λεπτό, με την κεφαλιά του Τανιγκούτζι να φεύγει για λίγο έξω. Οι Κροάτες άγγιξαν το γκολ στο 8', όταν ο Πέρισιτς έκλεψε και πλάσαρε από δεξιά, αλλά ο Γκόντα απέκρουσε σωτήρια! Στο ριμπάουντ ο Κράμαριτς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους Ιάπωνες να πέφτουν στα πόδια του και να του κλείνουν το οπτικό πεδίο.

Ο Ίτο είχε δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Κροατίας, καθώς με την ταχύτητά του είχε καταφέρει να προκαλέσει αρκετά ρήγματα από δεξιά. Στο 26ο λεπτό ο Πέτκοβιτς βγήκε μόνος στο πλάγιο τετ-α-τετ, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και μοιραία κόπηκε, πριν προλάβει καν να πασάρει σε συμπαίκτη του.

Η Ιαπωνία στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ανέβασε ξανά ρυθμό. Δημιούργησε μία μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Καμάντα στο 41', ενώ τρία λεπτά έφτασε εκείνη στο γκολ! Συγκεκριμένα λοιπόν στο 43' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ οι Ιάπωνες άλλαξαν κοντά την μπάλα, οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να διώξουν τη σέντρα στην "καρδιά" της άμυνάς τους, με τον Μαέντα να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τις κόντρες και να νικά από κοντά τον Λιβάκοβιτς για το 1-0! Σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

 

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Ιαπωνία ήταν και πάλι αυτή που έφτασε πρώτη σε τελική, μ' ένα μακρινό σουτ του Καμάντα στο 46', το οποίο έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είχε δώσει ειδικές οδηγίες στον Κόβασιτς, καθώς ήθελε από εκείνον να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες επιτελικά στην επανάληψη.

Ό,τι αναζητούσαν οι Κροάτες το βρήκαν στο 55ο λεπτό, όταν με τρομερή κεφαλιά του Πέρισιτς από σέντρα του Μπρόζοβιτς ισοφάρισαν σε 1-1! Μάλιστα ο Ιβάν Πέρισιτς 4 λεπτά μετά το γκολ του, έκανε "μπούκα" στην περιοχή αλλά ένα... τσαφ στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, δεν του επέτρεψε να διπλασιάσει τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του.

 

Στο 63' η απίθανη απόκρουση του Γκόντα σε τρομερό σουτ με το εξωτερικό φάλτσο από τον Μόντριτς, κράτησε τους Ιάπωνες ζωντανούς στη "μάχη" της πρόκρισης. Από ένα μεγάλο λάθος των Ιαπώνων στο 77', ο Πέρισιτς γι' ακόμα μία φορά έφυγε στην κόντρα και έκανε δυνατό σουτ, που πέρασε 2-3 μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η Κροατία πίεζε, αλλά το γκολ νίκης το οποίο θα ισοδυναμούσε με πρόκριση, δεν το έβρισκε. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Ο κατάκοπος Λούκα Μόντριτς δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε από τον Ντάλιτς στο 98', σε μία προσπάθεια του Κροάτη προπονητή να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Εντούτοις, η σαφώς πιο νεανική Ιαπωνία ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε περισσότερο το γκολ. Οι Ιάπωνες είχαν τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος της παράτασης, με τον Μιτόμα να κάνει φοβερή κούρσα και δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς.

Ο Μάγερ απέτυχε να "κλέψει" τη νίκη για την Κροατία σουτάροντας λίγο άουτ στο 120+1' και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι!

Στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι έλαμψε το άστρο του Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε τα χτυπήματα των Μιναμίνο, Μιτόμα και Γιοσίντα κατά σειρά. Ο μόνος Κροάτης που αστόχησε ήταν ο Λιβάγια, ο Πάσαλιτς σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι για το τελικό 3-1 και η Κροατία έφυγε για τους 8!

Οι ενδεκάδες

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτζι, Ναγκατόμο (64' Μιτόμα), Έντο, Ντοάν (87' Μιναμίνο), Μορίτα, Ίτο, Κάμαντα (75' Σακάι), Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Μαέντα (64' Ασάνο).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Κόβασιτς, Κράμαριτς (68' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέτκοβιτς (62' Μπούντιμιρ), Γκβαρντιόλ, Τζουράνοβιτς.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags