Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ειδική αναφορά της UEFA σε παίκτη του! Χαμός μέσα στο Μπερναμπέου (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-01-01 16:01:00

Ειδική αναφορά της UEFA σε παίκτη του Ολυμπιακού! Χαμός μέσα στο Μπερναμπέου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ειδική αναφορά της UEFA σε παίκτη του Ολυμπιακού! Χαμός μέσα στο Μπερναμπέου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μεταγραφή που κόστισε 8 εκατομμύρια Ευρώ.

Αναφορά στον Μαρσέλο κάνει η UEFA ανήμερα της Πρωτοχρονιάς! Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, σε μια από τις γνωστές της αναδρομές στο παρελθόν θυμήθηκε ότι την 1η Γενάρη του 2007, ο άσος του Ολυμπιακού κατέφθασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

«Αυτή την ημέρα το 2007 ο Μαρσέλο έφθασε στο Μπερναμπέου», γράφει συγκεκριμένα το tweet στον επίσημο λογαριασμό του Champions League, με μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου σταρ από την πρώτη του σεζόν με τον σύλλογο της Μαδρίτης. Μάλιστα λίγο παρακάτω ανάρτησε και ένα βίντεο με κάποιες από τις μαγικές κινήσεις του στη διοργάνωση.

Ο Μαρσέλο ξεκίνησε τη καριέρα του με τη Φλουμινένσε, με την οποία το 2005 κέρδισε ένα πρωτάθλημα Καριόκα. Το 2006,έπειτα από καλές εμφανίσεις, τέθηκε στην ομάδα της χρονιάς για το Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα,στην ηλικία των 18 ετών. Στις αρχές του 2007 μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Με τη Ρεάλ, κέρδισε μεταξύ άλλων πέντε Τσάμπιονς Λίγκ και έξι τίτλους Λα Λίγκα, και αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του συλλόγου της Μαδρίτης, 25 συνολικά.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Βραζιλίας το  έκανε το 2006 σε ματς εναντίων της Ουαλίας και σκόραρε ένα γκολ. Ήταν μέλος της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και εκλέχθηκε στην καλύτερη εντεκάδα της χρονιάς. Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2022, υπέγραψε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Έπειτα από εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο με τον σύλλογό του και την εθνική ομάδα, επαινέθηκε από θρύλους του ποδοσφαίρου όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Πάολο Μαλντίνι ως ο καλύτερος παίκτης στην θέση του. Επιπρόσθετα, πολύ συχνά τον συγκρίνουν με τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος είχε δηλώσει "Ο Μαρσέλο διαθέτει καλύτερη τεχνική ικανότητα από μένα," και τον ονόμασε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στην θέση του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags