Facebook Pixel ΑΕΚ - Πινέδα: Τρελάθηκαν οι Ισπανοί! «Έγινε φιγούρα στην Ελλάδα – Ποιές ομάδες τον θέλουν»
| 2023-01-21 17:38:00

Τρελάθηκαν οι Ισπανοί με Πινέδα! «Έγινε φιγούρα στην Ελλάδα – Ποιές ομάδες τον θέλουν»

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελάθηκαν οι Ισπανοί με Πινέδα! «Έγινε φιγούρα στην Ελλάδα – Ποιές ομάδες τον θέλουν»

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός που παίζει ως δανεικός στην ΑΕΚ από τη Θέλτα έχει ξεσηκώσει συζητήσεις για το μέλλον του.

Οι εμφανίσεις του Ορμπελίν Πινέδα έχουν τρελάνει τους Ισπανούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έγινε φιγούρα στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν ομάδες από την ιβηρική που τον θέλουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μεξικανός άσος ήταν η καψούρα του Ματίας Αλμέιδα την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο Αργεντινός τεχνικός γνώριζε τον 26χρονο από την κοινή τους θητεία στην Τσίβας.

Έτσι από τις πρώτες εισηγήσεις που έκανε για την «κιτρινόμαυρη» ενίσχυση ήταν ο Πινέδα, για τον οποίο η ΑΕΚ επέμενε, ο παίκτης ήθελε διακαώς να ξανασυνεργαστεί υπό τις οδηγίες του «Πελλάδο» και η Θέλτα, παρότι αρχικά ήταν διστακτική, του άνοιξε τον δρόμο για τη μετακίνηση. Και ο παίκτης δικαίωσε τον Αλμέιδα.

Ο ποδοσφαιριστής μετρά 7 γκολ και 3 ασίστ σε 21 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ στα τελευταία 6 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει βρει γκολ και ασίστ. Γκολ με τον Βόλο, ασίστ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γκολ με τον Παναθηναϊκό, ασίστ με την Κηφισιά, γκολ με τον Παναιτωλικό, γκολ και με τον Πανσερραϊκό. Αποτέλεσμα αυτών των εμφανίσεων είναι να υπάρχουν αναφορές σε Ισπανία και Μεξικό για την εικόνα του στην Ελλάδα και φυσικά για το μέλλον του.

 

Μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα, πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, όπου έπαιξε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων με την Εθνική ομάδα του Μεξικό, που προωθούσαν σενάρια επιστροφής του στην Ισπανία τον Γενάρη εξαιτίας των ελκυστικών του εμφανίσεων, τα οποία και διαψεύστηκαν.

Η περιέργεια για το μέλλον του όμως παραμένει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «elfutbolero», ισπανικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Πινέδα. «Ποιες ομάδες ερευνούν τον Πινέδα;», ανέφερε σε μεσότιτλό του το ρεπορτάζ και συμπλήρωνε πως «στην Ισπανία, πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Πινέδα, καθώς έχει γίνει φιγούρα στην Ελλάδα» και επισημαίνεται ότι «η ΑΕΚ έχει την επιλογή να αγοράσει τον Μεξικανό».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags